Handla om

Kandidatprogrammet i folkhälsa (MPH) erbjuds av Institutet för folkhälsa och klinisk näring, i samarbete med Institutionen för omvårdnadsvetenskap. Vi utbildar experter på folkhälsobaserade områden och sektorer i regionala och globala sammanhang. Våra kandidater har arbetat som epidemiologer, forskare, administratörer, chefer, fältarbetare, hälsopedagoger och företagare runt om i världen.

MPH är ett 2-årsprogram med 120 högskolepoäng. Det är främst kontaktundervisning med inslag av online-lärande. Vi införlivar moderna undervisningsmetoder enligt UEFs mål, som vi är mycket stolta över.

MPH ger en stark grund för att förstå folkhälsan och relaterad forskning och, beroende på val av spår, frågor om global hälsa, folkhälsanäring, epidemiologi eller hälsofrämjande inom omvårdnadsvetenskap. De fyra spåren, varav studenter väljer en efter första terminen är:

  • Globe, kultur och folkhälsa
  • Epidemiologi
  • Folkhälsa näring
  • Hälsokampanj i omvårdnadsvetenskap (tillgänglig för studenter från och med 2017)

Studier

Institutet för folkhälsa och klinisk näring erbjuder utbildning i folkhälsan på engelska. Vårt internationellt erkända masterprogram i folkhälsa (MPH), som har funnits i nästan 20 år, ligger i framkant för att integrera de globala dimensionerna för folkhälsan. Vi erbjuder också folkhälsoutbildning för medicinska studenter. Denna utbildning ger den nödvändiga teoretiska bakgrunden och verktygen för hälsofrämjande i en korskulturell inlärningsmiljö. Vår utbildningsatmosfär präglas av samspel mellan finländska och internationella studenter med olika pedagogiska och kulturella bakgrunder.

Studenter på MPH-programmet tar först de centrala folkhälsounderstudierna, varefter de kan välja att specialisera sig i något av de fyra alternativen: Epidemiologi; Folkhälsa näring; Globe, kultur och folkhälsa; eller hälsofrämjande inom omvårdnad.

För att bidra till det bredare samhället, undersöker vi hälsofrågor från sociala, kulturella och globala aspekter. Eleverna utbildas inom områden som folkhälsa, hälsofrämjande, epidemiologi, näring, samhällsmedicin, geriatri, hälsa på arbetsplatsen och miljöhälsa.

Struktur av studier

f3e4bee8-1ac2-4d58-a26d-360708d4cae1?t=1474011708900

Program undervisas på:
Engelska

Se 3 fler kurser från University of Eastern Finland »

Senast uppdaterad September 12, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
2 år
Pris
12,000 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum