Master i cancer, stamceller och utvecklingsbiologi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Har du ett tydligt och specifikt intresse för cancer, stamceller eller utvecklingsbiologi? Gå med i vårt program och kombinera forskning inom onkologi, molekylär utvecklingsbiologi och genetik. Upptäck mysterierna om embryonal tillväxt, stamceller, signalering, genreglering, evolution och utveckling när de hänför sig till hälsa och sjukdomar.

Bidra till ett bättre förståelse av sjukdomsbehandling och förebyggande

Med tanke på att grundläggande utvecklingsprocesser ofta påverkas av sjukdomen är förståelse för dessa processer avgörande för bättre förståelse för behandling och förebyggande av sjukdomar. Vuxenfysiologi regleras av utvecklingsgener och mekanismer som, om deregleras, kan leda till patologiska tillstånd.

Bli expert på molekylära och cellulära aspekter av utveckling och sjukdom och skapa en bättre förståelse för processer som ligger till grund för cancer och utvecklingsbiologi. Använd tekniker och tillämpningar av post-genomisk forskning, inklusive enkelcells- och nästa generations sekvensering, proteomik, metabolomik och avancerade mikroskopitekniker.

Varför bör du studera cancer, stamceller och utvecklingsbiologi vid Utrecht University

 • Studier med en unik betoning på utvecklingsbiologi, en process med många kopplingar till cancer.
 • Genomföra två omfattande forskningsprojekt på kända forskningsgrupper.
 • Samarbeta med nationella och internationella forskningsinstitut och få värdefull erfarenhet vid partnerinstitutioner över hela världen.
 • Ta kurser, seminarier och masterclasses under ledning av kända specialister inom området. Kurserna är interaktiva och utmanar dig att ytterligare förbättra dina skriv- och presentfärdigheter.
 • Fokusera på grundläggande molekylära aspekter av sjukdomsrelaterade frågor, särskilt frågor relaterade till cancer och användningen av stamceller i regenerativ medicin.

Karriärmöjligheter

Programmet för cancer, stamceller och utvecklingsbiologi syftar till att förbereda studenter för doktorandstudier i en av de deltagande eller associerade grupperna. Alternativt kommer studenter som lämnar efter att ha fått sin kandidatexamen tjäna på en gedigen utbildning i molekylär genetik, utöver deras specialiserade kunskaper om utvecklingsbiologi.

Möjliga utsikter

Civilingenjörer utbildade i både grundläggande och sjukdomsorienterade aspekter av biomedicinsk genetik är i stor efterfrågan. De kommer att hitta sin väg till:

 • akademisk forskning
 • forskningsinstitut (grundforskning)
 • bioteknik
 • läkemedelsindustrin
 • politiska organisationer inom vetenskap och hälsovård
 • utbildning

Akademiska karriärer

I slutet av sitt masterprogram har majoriteten av våra studenter redan säkerställt en doktorand inom forskarskolan för cancer, stamceller och utvecklingsbiologi eller någon annanstans i Utrecht, Nederländerna eller utomlands. Även av de utländska studenterna (cirka 30% av våra studenter är icke-nederländska) tenderar majoriteten att stanna kvar i Utrecht för att fortsätta sina studier i doktoranderätt.

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Läs mer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Läs mindre