Master i cancer, stamceller och utvecklingsbiologi

Utrecht University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Master i cancer, stamceller och utvecklingsbiologi

Utrecht University

Handla om

Har du ett tydligt och specifikt intresse för cancer, stamceller eller utvecklingsbiologi? Delta i vårt program och kombinera forskning inom onkologi, molekylär utvecklingsbiologi och genetik. Upptäck mysterierna för embryonal tillväxt, stamceller, signalering, genreglering, utveckling och utveckling som de relaterar till hälsa och sjukdom.

Bidra till ett bättre förståelse av sjukdomsbehandling och förebyggande

Med tanke på att grundläggande utvecklingsprocesser ofta påverkas av sjukdomen är förståelse för dessa processer avgörande för bättre förståelse för behandling och förebyggande av sjukdomar. Vuxenfysiologi regleras av utvecklingsgener och mekanismer som, om deregleras, kan leda till patologiska tillstånd.

Bli expert på molekylära och cellulära aspekter av utveckling och sjukdom och skapa en bättre förståelse för processer som ligger bakom cancer och utvecklingsbiologi. Använd tekniker och tillämpningar av post-genomisk forskning, inklusive encells och nästa generations sekvensering, proteomics, metabolomics och avancerad mikroskopi tekniker.

Varför bör du studera cancer, stamceller och utvecklingsbiologi vid Utrecht University

 • Studie med en unik betoning på utvecklingsbiologi, en process med många kopplingar till cancer
 • Utför två omfattande forskningsprojekt på kända forskargrupper
 • Samarbeta med nationella och internationella forskningsinstitut och få värdefull erfarenhet hos partnerinstitutioner över hela världen
 • Ta kurser, seminarier och masterclasses ledda av kända specialister på området. Kurserna är interaktiva och utmanar dig att ytterligare förbättra dina skriv- och presentationsförmåga
 • Fokusera på grundläggande molekylära aspekter av sjukdomsrelaterade frågor, särskilt frågor som rör cancer och användningen av stamceller i regenerativ medicin

Karriärmöjligheter

Cancer-, stamceller och utvecklingsbiologi-programmet syftar till att förbereda studenter för doktorsexamen. studera i en av de deltagande eller associerade grupperna. Alternativt kan elever som lämnar sin MSc-examen dra nytta av en solid utbildning inom molekylär genetik, förutom deras specialiserade kunskaper om utvecklingsbiologi.

Möjliga utsikter

Civilingenjörer utbildade i både grundläggande och sjukdomsorienterade aspekter av biomedicinsk genetik är i stor efterfrågan. De kommer att hitta sin väg till:

 • akademisk forskning
 • forskningsinstitut (grundforskning)
 • bioteknik
 • läkemedelsindustrin
 • politiska organisationer inom vetenskap och hälso- och sjukvård
 • utbildning

Akademiska karriärer

Vid slutet av deras magisterprogram har flertalet studenter redan fått en doktorsexamen. position inom Cancerskola, stamceller och utvecklingsbiologi eller någon annanstans i Utrecht, Nederländerna eller utomlands. Även av utländska studenter (cirka 30% av våra elever är icke-holländska) brukar majoriteten stanna kvar i Utrecht för att fortsätta sina doktorsexamen. positioner.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad December 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Price
Pris
2,083 EUR
Holländska och övriga EU / EEA-studenter (lagstadgad avgift 2019-2020): € 2 083. Studenter utanför EU / EES (institutionell avgift): 2018-19: 18.690 euro, 2019-20: 19.900 euro
Information
Deadline
Locations
Nederländerna - Utrecht, Utrecht
Startdatum : Feb. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Feb. 2019
Nederländerna - Utrecht, Utrecht
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sept. 2019
Nederländerna - Utrecht, Utrecht
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan