Master i Rehabiliteringsvård

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Master i Rehabiliteringsvård

Kurspresentation

Magisterexamen i rehabiliteringsvård är en bildning av Portugals äldsta omvårdnadsspecialisering, som kommer fram från American School of Rehabilitation Nursing, vars ursprung går tillbaka till slutet av andra världskriget. I Portugal, med skapandet av rehabiliteringscentrumen, började denna bildning vid en tidpunkt då Portugal krigade i Afrika.

Det fortsätter att vara ett vetenskapligt och träningsområde som stöder ett mycket brett utbud av hälsobehov, särskilt relevant för personer med funktionshinder, funktionshinder och funktionshinder.

Det utvecklar djupgående färdigheter i tränings- och rehabiliteringsprocesser, med särskild inriktning på att göra människor så självständiga som möjligt genom att främja självvård.

Kursmål

Kursen syftar till att träna för utövandet av specialvård i rehabilitering med inriktning på:

- Att ta hand om personer med särskilda behov under hela livscykeln i alla sammanhang av vårdpraxis.

- Att bemyndiga personen med funktionshinder, begränsning och / eller begränsning av deltagande för återintegrering och utövande av medborgarskap.

- Maximera funktionaliteten genom att utveckla förmågan hos den person du bryr dig om;

Enligt ramarna för det europeiska systemet för kvalitetssäkring i högre utbildning, NQkvalifikationerna och sjuksköterskans ordning, måste studenten ha avslutat kursen:
-Demonstrasera för att ha fördjupad kunskap och veta hur man tillämpar dem på forskning och förståelse och problemlösning i nya situationer, i breda sammanhang relaterade till området för rehabilitering.
- Demonstrera förmåga att integrera kunskap, hantera komplexa frågor, utveckla lösningar och göra bedömningar i begränsade informationssituationer, inklusive reflektioner om etiska och sociala konsekvenser och ansvar som leder till eller villkor dessa lösningar och bedömningar.
- Kunna tydligt och entydigt kommunicera slutsatser och bakomliggande grunder.
-Da har utvecklat de kompetenser som gör att de kan ha livslångt lärande på ett fundamentalt självorienterat och autonomt sätt.

Planera, utföra och utvärdera specialiserad omvårdnad för rehabilitering av individer, familjer, grupper och samhällen.
-Konceptera, organisera, planera, genomföra och utvärdera specialiserade vårdprogram inom ramen för förebyggande, habilitering och social reintegration av personen i sina livsprocesser.
Att verka vetenskapligt och utveckla forskningspraxis
- Ta ansvaret för utbildning och hantering av sjuksköterskor och vårdvård.
-Participera i politik, planering och hantering av vård och resurser;
-Tillhandahålla teknisk-vetenskaplig rådgivning inom rehabiliteringskliniken.

möjligheter

-Study i en av de bästa sjukvårdscentralerna i världen;

-Participera i forskningsprojekt av den enda Nursing Research Unit i Portugal ackrediterad av ackrediteringsbyrån;

Ta en studieperiod utomlands. Escola Superior de Enfermagem de Coimbra är skolan med högsta nivåer av internationalisering;

-Realise kliniska studier på sjukhus och referensrehabiliteringscentrum i Portugal;

- Studie i Coimbra "Studerande"

Professionella utgångar

Studerande som avslutar magisterexamen i rehabiliteringsvård är beredda att tillhandahålla specialiserad rehabiliteringsvård till den person med särskilda behov eller funktionshinder, familj och samhälle och uppfylla de tekniska och vetenskapliga kraven för att utveckla sin yrkesverksamhet både i såväl inom den offentliga sektorn som i den privata sektorn, inom hälso- och sjukvården, sjukhus, kliniker, integrerade fortbildningsenheter, kliniska tjänster inom idrottsföreningar, företag, skolor och äldreomsorg inklusive den liberala.

Anställbarhet mätt vid 6 månader efter kursen är 100% i genomsnitt.

120 ETCS

Början av kursen: september 2019

Varaktighet: 4 terminer / 2 år av skolan

Antal lediga platser: 35

avgifter:

Ansökan - 50 €

Registrering - 150 €

Årlig akademisk avgift (årlig undervisning) - 1500 €

Applikationsfaser

Offentliggörande av resultat

Registrering / Registrering

Kursens start

1/3/2019 till 12/4/2019

2019/04/26

5/13/2019 till 5/17/2019

2019/09/19

4/29/2019 till 6/14/2019

2019/06/26

8/7/2019 till 7/12/2019

2019/09/19

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

A Escola Superior de Enfermagem de Coimbra (ESEnfC) é uma instituição de ensino superior pública e uma referência nacional e internacional no desenvolvimento e afirmação da disciplina de enfermagem. ... Läs mer

A Escola Superior de Enfermagem de Coimbra (ESEnfC) é uma instituição de ensino superior pública e uma referência nacional e internacional no desenvolvimento e afirmação da disciplina de enfermagem. Läs mindre
Coimbra , Coimbra , Coimbra + 2 Mer Mindre