HANDLA OM

Master of Molecular and Cellular Life Sciences (MCLS) är forskningsinriktad och tar en tvärvetenskaplig metod att studera i samband med hälsa och sjukdom i celler och organismer. I slutet av programmet kommer du att få tillräcklig grundläggande kunskaper för att börja arbeta med applikationer inom medicinska och biotekniska frågor. Dessa applikationer kan omfatta utveckling av nya läkemedel och vacciner, nya strategier för förbättring av grödan eller utvecklingen av enzymer som ska användas inom industrin.

RIKTIG VAL FÖR DIG?

MCLS är det ideala magisterprogrammet om du är intresserad av molekyler som grund för liv och sjukdom och om du vill veta hur kemi, biologi, biomedicin och fysik bidrar till vår förståelse för hur dessa molekyler fungerar. Samspelet mellan molekyler i celler och organismer är det centrala fokuset på programmet.

Den nederländska mästarens urvalsguide (Keuzegids Masters 2017) rankade detta program som det bästa inom kemi inom Nederländerna.

PROGRAMMÅL

Du kommer att utveckla omfattande kunskaper om cellulära processer som cellsignalering, membranbiogenes och intracellulär transport. Du kommer också att lära dig färdigheter och metoder för att studera molekylerna som är involverade i dessa processer genom att använda biokemi, strukturbiologi, cellbiologi, biofysik, beräkningsbiologi, proteomik och genomik. Programmet ger dig flexibilitet att välja någon specialisering inom molekylär och cellulär biovetenskap.

SPÅR

Inom detta magisterprogram kan du välja en av fyra spår:

  • Gener till organismer
  • Molekyler och celler
  • Biofysik och molekylär bildbehandling
  • Beräkningsbiologi

EFTER STUDENTEN

Efter examen får studenterna en civilingenjörsexamen i kemisk vetenskap eller biologiska vetenskaper från Molecular and Cellular Life Sciences Masterprogrammet. Programutexaminerade kommer att vara kvalificerade för forskningsplatser inom cellbiologi, strukturbiologi, bioteknik, medicinsk kemi och genomik / proteomik, antingen i den akademiska världen eller på läkemedels- eller bioteknikföretag.

Karriärperspektiv

MCLS-kandidater har utmärkta jobbutsikter vid universitet, forskningsinstitut och företagsorganisationer, allt från stora läkemedelsindustrier till nystartade bioteknikföretag. Cirka 60% av alla MCLS-kandidater erbjuds en Ph.D. studentposition innan programmet avslutas.

  • Akademiska karriärer

Molecular and Cellular Life Sciences-programmet är inriktat på forskning; De flesta av våra kandidater driver en forskningskarriär som doktorand. studerande. Vissa håller på Utrecht University för sin doktorand. forskning, medan andra är anställda vid ett av de andra universiteten i Nederländerna. Ett antal studenter gör sina doktorer i andra länder. Vi har alumner i EMBL i Heidelberg och på ETH i Zürich, men också i Tyskland, Sverige, Belgien, USA och andra länder.

  • Professionella karriärer

En liten andel av MCLS-kandidater börjar sin karriär i forskningsavdelningen i ett företag som DSM, Galapagos eller Crucell. Andra yrken som studenterna bedriver innefattar att arbeta med Europeiska patentverket eller ansluta sig till ett konsultföretag.

INTERNATIONELLA STUDENTER

  • Learning Dutch

Om du vill hitta ett jobb eller praktik i Nederländerna, vet du att nederländska kommer att få dig platser. Även om du arbetar inom en internationell organisation, är det alltid en förmån och i vissa fall även ett krav att veta åtminstone några holländare. För att lära sig nederländska kan fritt språk webbplatser som duolingo.com eller dutchgrammar.com komma igång eller ta en titt på de nederländska kurser som erbjuds av Babel. Som student från Utrecht University får du 25% rabatt på sina kursutbud.

  • Efter studenten

Om du vill stanna i Nederländerna efter din examen kan du ansöka om "uppehållstillståndsår". Tillståndet kan lämnas in inom 3 år efter att du har avslutat dina studier och ger dig obegränsad arbetsrätt (därmed: ett arbetstillstånd -TWV- är inte obligatoriskt). För en översikt över villkoren för detta tillstånd, besök IND-webbplatsen.

Program undervisas på:
Engelska

Se 18 fler kurser från Utrecht University »

Senast uppdaterad December 4, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
2 år
Heltid
Pris
2,083 EUR
Holländska och övriga EU / EEA-studenter (lagstadgad avgift 2019-2020): € 2 083. Studenter utanför EU / EES (institutionell avgift): 2018-19: 18.690 euro, 2019-20: 19.900 euro
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum