Master of Dental Public Health (MDPH)

Allmänt

Programbeskrivning

Dundees MDPH-kurs kan leda till en praktisk eller akademisk karriär som stödjer utvecklingen av tandhälsovården och minskar tandvårdens ojämlikhet.

Denna kurs är unik för Skottland och är ett joint venture mellan den internationellt kända Dental Health Services Research Unit (DHSRU) vid Dentistry School och School of Medicine, University of Dundee .

Genom att använda Världshälsoorganisationen (WHO) Oral Health Program-stroplinen "Tänk globala handlingar lokala", ger kursen dig den nödvändiga kunskapen, förståelsen och färdigheterna för att utveckla en karriär inom statliga och nationella tandvårdsprogram.

Programmet fokuserar också på evidensbaserad tandvård, med inmatning från Derek Richards, chef för centrum för evidensbaserad tandvård och professor Jan Clarkson, koordinerande redaktör för Cochrane Mental Health Group.

Vem ska studera kursen?

En mästare i tandvårdshälsa (MDPH) är den ideala studiet för dem som är passionerade för att minska ojämlikheten i oralt hälsa.

Det är utformat för tandläkare, tandläkare och akademiker med intresse för tandhälsa.

I synnerhet finns det stöd för dem som bedriver kursen medan de tränar för att bli specialister eller konsulter inom tandvård i Tayside och på andra ställen.

Karriärer

MDPH-kandidater bedriver karriär inom hälsovårdstjänster, statliga kontor, nationella och internationella hälsovårdsorgan och i akademin.

Dessutom kommer detta program att förbättra den nuvarande tandvården med forskningsfärdigheter och kunskaper och ge en bred bas av tandvetenskaplig kunskap som är tillämplig inom andra områden inom tandhälsovården.

Roquiyah Alsomali utexaminerades från vår tandläkarundersökning i 2015. Hon arbetar med UNFPA (United National Population Fund) i Somalia som tränare för den somaliska hälso-demografiska undersökningen.

Rekommendation

Jag älskar det här programmet eftersom vi har en mycket nära grupp människor i klassen och en till en interaktion med professorerna som är fantastiskt. För det andra har vi en Dental Public Health Research Unit som arbetar med WHO så det finns fantastiska samarbeten pågår hela tiden.

Så om du vill arbeta för att förbättra kvaliteten på samhället så är det här platsen och det här är kursen att vara i!

ZAINAB KIDWAI, nuvarande student

Ingångskrav

Sökande är normalt skyldig att hålla en första klass eller övre andra klassens examen i ett hälsorelaterat ämne och / eller i ämnen som tandvård, tandläkare / hygien, samhällsvetenskap och medicinsk vetenskap. Ansökningar kommer också att beaktas från andra som, även om de inte är examina, är exceptionellt välkvalificerade när det gäller anställning och erfarenhet.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt
Senast uppdaterad May 2019

Om skolan

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Läs mindre