Magisterexamen i osteopati

Allmänt

4 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Fram till idag har mer än 130 studenter redan erhållit denna civilingenjör som är erkänd och ackrediterad i inte mindre än 47 europeiska länder! Allt fler akademiska kvalifikationer är nyckeln till professionell framgång! Med en modulär (deltid) träning vid Internationella osteopatiakademin (IAO) kommer din karriär att ta en stark positiv sväng, eftersom IAO erbjuder möjligheten att erhålla en erkänd och ackrediterad magisterexamen i osteopati i samarbete med Berömda universitetet för tillämpad vetenskap tyrol (fh gesundheit) i innsbruck.

Kursen syftar till att ge sina kandidater med en specialisering inom alla områden av osteopati och för att garantera att yrkeskvalifikationerna vidareutvecklas på högre utbildningsnivå. Dessutom syftar kursen till att forskningen på osteopatisk behandlingsteknik vetenskapligt. Denna magisterexamen har en laglig grund för ackreditering och uppfyller Bolognaprocessen. I Europa finns det ingen osteopati skolan (förutom i Storbritannien) som kan erbjuda sina studenter en sådan vetenskaplig masterexamen. Titeln MSc.Ost. Kan användas i alla europeiska länder och erkänns över hela världen. Det ger möjlighet till doktorsexamen efteråt. Allmänläkare, fysioterapeuter, ergoterapeuter kan slutföra masterprogrammet, under eller efter deras modulära IAO-utbildning.

Perspektiv

Kandidater av civilingenjör i osteopati kan träna offentligt (i länder där osteopati är erkänd) och privata vårdinrättningar eller gå in på utbildnings- eller forskningsområdet. Som omfattande utbildade osteopater kommer de att tillämpa diagnostiska och behandlingstekniker inom alla kärnområden av osteopati. Utbildningen gör det möjligt för dem att utföra omfattande osteopatiska diagnoser, upprätta kliniska revisioner och utveckla lovande behandlingsstrategier. Våra studenter är kompetenta, säkra och ansvariga osteopater som har fått en utmanande vetenskaplig och medicinsk utbildning. De är också välutbildade i utbyte och samarbete med andra medicinska discipliner.

Karriärmöjligheter

Kandidater från certifikatprogrammet för vidareutbildning i osteopati är kvalificerade att arbeta på anställning eller att arbeta frilans. Som fullt utbildade osteopater använder de både diagnos och behandlingstekniker i alla tre kärnområdena av osteopati:

  • Parietala systemet (muskuloskeletala systemet)
  • Viscerala systemet (inre organ)
  • Craniosacral system (kraniet, hjärnan, ryggmärgen, nervsystemet)

Deras utbildning kvalificerar dem att utföra omfattande osteopatisk diagnostik, ta en medicinsk historia och utveckla lovande terapeutiska strategier. Våra kandidater är kompetenta, pålitliga och ansvariga osteopater som framgångsrikt har genomfört en utmanande vetenskaplig och osteopatisk träning. Vidare uppnås de i utbyte av information och i samarbete med yrkesverksamma från andra medicinska discipliner. Rätten att träna alltid är bunden till den rättsliga ramen för det land där studenten går in. Osteopati som yrke är uttryckligen juridiskt definierad och reglerad i 8 europeiska länder (Finland, Frankrike, Storbritannien, Irland, Liechtenstein, Malta, Portugal, Schweiz). Den akademiska graden "Master of Science in Osteopathy" leder inte automatiskt till rätten att träna.

Kursplatser

Magisterexamen erbjuds på olika platser beroende på antalet personer som vill anmäla sig. Det kan organiseras i:

  • Innsbruck (AT)
  • Neuss (DE)
  • Berlin (DE)
  • Gent (BE)

I Gent (Belgien) börjar vi med en masterkurs i mars 2017. Kursen kommer att vara på engelska.

Accreditation

Den tyska ackrediteringsorganisationen AHPGS ackrediterade vår masterkurs, det hände på begäran av Högskolan för tillämpad vetenskap Tyrol! Under 2009 gör detta vår Master den första magisterexamen i osteopati för att vara ackrediterad i det europeiska kontinenten (och självklart även i Tyskland). En ackreditering är det högsta möjliga erkännandet av en universitetsbana, och det innebär att du kan ta magisterexamen i osteopati grad till så många som 46 europeiska länder!

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

We want to train our students to be safe, competent and independent osteopaths. We therefore offer modern courses that meet the highest possible academic standards. We set great store by a good scient ... Läs mer

We want to train our students to be safe, competent and independent osteopaths. We therefore offer modern courses that meet the highest possible academic standards. We set great store by a good scientific foundation (Evidence-Based Practice - EBP). Our students are expected always to act on the basis of a broad scientific knowledge. Läs mindre
Ghent , Innsbruck , Neuss , berlin + 3 Mer Mindre