Magister i människoföda och mat beteende

University of Helsinki

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Magister i människoföda och mat beteende

University of Helsinki

Varför vi äter som vi gör? Hur näring behålla vår hälsa? Hur studerar vi hur människor använder mat? Hur kultur påverkar våra val av livsmedel? Hur mat diskuteras i media?

  • Förstå betydelsen av näring till kroppsfunktioner och hälsa

Information om undervisningsspråk

program~~POS=TRUNC innehåll

  • Den roll som kost och andra livsstilsfaktorer för att främja hälsa och förebygga ohälsa
  • Matservice och deras förvaltning
  • Den Examensarbete
  • Andra studier, som du kan välja enligt dina intressen
  • Kontakta undervisning, föredrag
  • grupparbete
  • Skriftliga rapporter (individ, par, grupp)
  • Laborationer och andra uppdrag och rapporter
  • Lärande tidskrifter, muntlig grupptentamen, skriftliga prov, ta hem essäer
  • Seminarier

Urval av studiens spår

  • Näringsfysiologi: Effekten av kost och andra livsstilsfaktorer på kroppsfunktioner och hälsa, samt de underliggande mekanismerna i nivå med molekylärbiologi
  • Mat beteende i ett föränderligt samhälle: De sätt på vilka matval är kopplade till individuella, kulturella och sociala faktorer, byggandet av identitet, konsumtion samhället, liksom mat och hälsopolitik

Programstruktur struktur~~POS=HEADCOMP

  • 60 poäng av andra studier, som kan inkludera studier från din egen utbildningsprogram eller andra utbildningsprogram, en praktikperioden eller internationella studier
  • Yrkesvägledning och karriärplanering
  • En personlig studieplan

Thesis

Avhandlingarna fullgjorts i masterprogrammet skiljer sig kraftigt. Du kan välja din inställning från epidemiologi, fysiologi, molekylärbiologi, beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Oavsett din disciplin, kommer du att fokusera på en fråga eller fenomen med anknytning till mat, näring, hälsa, matservice, mat beteende eller matkultur.

Avhandlingen har en räckvidd på 30 poäng. Forskningsansatsen kan vara antingen kvalitativ eller kvantitativ. Du uppmanas att anta ett tvärvetenskapligt synsätt.

Karriärmöjligheter

Utbildningen ger dig djupgående fält specifik kompetens och färdigheter i kunskapsarbete, liksom en solid yrkesidentitet.

  • Expert i näringslära och livsmedels
  • Produktchef
  • Produktutvecklingschef, utvecklingschef
  • Direktör av matservice
  • Forskare, specialforskare
  • planerare
  • överinspektör
  • tillväxt entreprenör
  • Journalist, pressansvarig, innehållsleverantören

Internationalisering

Som student i masterprogrammet du uppmanas att genomföra en del av studierna utanför Finland, antingen vid ett universitet eller praktik.

nätverk

forskningsfokus

Samhällsvetenskap-orienterad mat forskning syftar till att bestämma hur äta och val av livsmedel är kopplade till politiska, sociala, ekonomiska, kulturella och socialpsykologiska faktorer. Den fokuserar på aktuella fenomen i samband med att äta, liksom på förändringar i samhället och livet för individer, med hjälp av både kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder.

Forskarutbildning

Studieavgifter

Medborgare i länder utanför EU / EES, som inte har fast bosättningsstatus i området och förfogar över sina studier på engelska, är skyldiga att betala studieavgifter. Du kan kolla från FAQ på Studyinfo-webbplatsen om du behöver betala studieavgifter eller inte.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Finsk
  • Svenska
University of Helsinki
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Information
Deadline
Kontakt Skolan
The next application period for the Master's Programmes opens on December 3rd, 2018, and ends on January 11th, 2019.
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
The next application period for the Master's Programmes opens on December 3rd, 2018, and ends on January 11th, 2019.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
The next application period for the Master's Programmes opens on December 3rd, 2018, and ends on January 11th, 2019.
Slutdatum Kontakt Skolan
Videoklipp

Master's Programme in Human Nutrition