Varför studera MSc Clinical biokemi vid Middlesex?

Våra biomedicinsk vetenskap kurser har en spirande internationellt rykte på grund av vår världsledande forskning inom områden som biomarkörer, folkhälsa och biomodelling. Vår Centrum för undersökande och Diagnostic Oncology har banat väg för tekniker för cancerdiagnos och behandling. Vår kurs har en stark praktisk del, med en betoning på att utveckla laborativa färdigheter och få praktisk erfarenhet av diagnostiska metoder. Vår undervisning och forskningsanläggningar överstiga de på vissa brittiska medicinska skolor, med 3 miljoner pund specialistlaboratorier utrustade med de mest up-to-date teknik- det perfekta stället att arbeta på egen hand forskningsprojekt.

Du får lära dig att använda avancerad utrustning såsom MALDI-TOF masspektrometrar och flödescytometrar; vi har en molekylärbiologiska laboratorium för tekniker såsom DNA-sekvensering, realtids-PCR, elektrofores och HPLC, fullt utrustade proteomik anläggningar, konfokalmikroskopi och en otroligt modern cellodlingsanläggning.

Kurshöjdpunkter

  • Alla våra lärarna är engagerade i forskning och många är pionjärer inom sitt eget område. Kursledare Dr Frank Hills, en tidigare postdoktoral forskare vid Imperial College och klinisk forskare vid St Bartholomew Hospital, har publicerat många uppmärksammade artiklar på en rad områden, bland annat endokrinologi, immunologi och reproduktiv vetenskap, medan Dr Ajit Shah är en tidigare huvud forskare på GlaxoSmithKline.
  • Kursen är ackrediterad av Institutet för biomedicinsk vetenskap, så vidare examen har du uppfyllt det akademiska kravet på institutets Licentiatmedlemskap, Du kan ansöka om studentmedlemskap medan du studerar.
  • Vi arbetar med Londons sjukhus, NHS-laboratorier, andra universitet och industripartners för att du ska vara helt erfaren i både den senaste praxisen och den senaste forskningen. Du kommer att besöka diagnoslaboratorier och naturligtvis ger vårt läge dig enkel tillgång till British Library, Science Museum, Royal Institution och mer.
  • Våra medarbetare är stödjande och praktiska - alltid redo med råd om dina studier, de är också kända för sin starka pastorala vård och för att gå extra för sina studenter.
  • Vår flexibla tidtabell innebär att du bara spenderar två dagar i veckan på universitetet om du studerar på heltid, eller en om du är deltid.
  • Som student på kursen får du en gratis elektronisk lärobok för varje modul.
Program undervisas på:
Engelska

Se 14 fler kurser från Middlesex University London »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
8,500 GBP
Internationella avgifter: £ 12.500
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum