Varför studera MSc biomedicinsk vetenskap -Haematology och transfusionsvetenskap vid Middlesex?

Våra biomedicinsk vetenskap kurser har en spirande internationellt rykte på grund av vår världsledande forskning inom områden som biomarkörer, folkhälsa och bio modellering. Vår Centrum för undersökande och Diagnostic Oncology har banat väg för tekniker för cancerdiagnos och behandling, och hematologi avdelningen är mycket aktiv i forskning kring blodcancer, HIV och AIDS.

Vår kurs har en stark praktisk del, med en betoning på att utveckla laborativa färdigheter och få praktisk erfarenhet av diagnostiska metoder. Vår undervisning och forskningsanläggningar överstiga de på vissa brittiska medicinska skolor, med 3 miljoner pund specialistlaboratorier utrustade med de mest up-to-date teknik- det perfekta stället att arbeta på egen hand forskningsprojekt. Du får lära dig att använda avancerad utrustning, inklusive MALDI-TOF masspektrometrar och flöde cyto meter; vi har en molekylärbiologiska laboratorium för tekniker såsom DNA-sekvensering, realtids-PCR, elektrofores och HPLC, fullt utrustade proteomik faciliteter, en mikrobiologi labb och en otroligt modern cellodlingsanläggning.

Kursen belyser

  • Kursledare Dr Colin Casimir är känd för sin forskning i biologi hemopoietiska stamceller och genterapi för hematologiska förhållanden. Han är innehavare av ett antal internationella patent, och hans forskning har publicerats i topp internationella tidskrifter, inklusive British Journal of Haematology.

  • Andra lärarna inkluderar Dr Stephen Butler, en världsledande expert på cancer biomarkörer och reproduktiv biokemi; Dr Ajit Shah, en före detta rektor forskare vid GlaxoSmithKline; och Dr Lucy Ghali, en expert på immunohistokemi. Gästföreläsare inkluderar Peter Gregory, hematologi Services Manager på Barnet och Chase Farm sjukhus Trust.

  • Vår personal är stödjande och hands-on - ständigt redo med råd om dina studier, de är också kända för sina starka själavård och för att gå den extra milen för sina studenter. Alla våra lärarna deltar i forskningen.

  • Kursen är ackrediterad av Institutet för biomedicinsk vetenskap, så på examen du ha uppfyllt den akademiska krav för licentiat medlemskap i institutet; kan du ansöka om eleven medlemskap medan du studerar.

  • Vi arbetar med London sjukhus och NHS laboratorier för att säkerställa att du helt insatt i både den senaste praxis och den senaste forskningen. Du kommer att besöka diagnoslaboratorier och naturligtvis ger vårt läge dig enkel tillgång till British Library, Science Museum, Royal Institution och mer.

  • Som student av denna kurs får du en gratis elektronisk lärobok för varje modul.
Program undervisas på:
Engelska

Se 14 fler kurser från Middlesex University London »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
8,000 GBP
Internationella avgifter: £ 12.500
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum