Varför studera MSc Cellular patologi vid Middlesex?

Våra biomedicinsk vetenskap kurser har en spirande internationellt rykte på grund av vår världsledande forskning inom områden som biomarkörer, folkhälsa och biomodelling.

Vår Centrum för undersökande och Diagnostic Oncology har banat väg för tekniker för cancerdiagnos och behandling, inklusive vår genombrott i utvecklingen av ett vaccin för cancer i urinblåsan.

Vår kurs har en stark praktisk del, med en betoning på att utveckla den kompetens som behövs i ett laboratorium och få praktisk erfarenhet av diagnostiska metoder, och vår undervisning och forskningsanläggningar överstiga de på vissa brittiska medicinska skolor.

Våra 3 miljoner pund specialiserade laboratorier är utrustade med den mest up-to-date teknik; Här lär du dig att använda banbrytande teknik och utrustning för cell- och molekylär analys, såsom MALDI-TOF masspektrometrar, flödescytometrar, DNA-sekvensering, realtids-PCR, elektrofores och HPLC, histologi och konfokalmikroskopi .

Vi har också fullt utrustade proteomik faciliteter, en histopatologisk labb och en otroligt modern cellodlingsanläggning.

Kurshöjdpunkter

  • Alla våra lärarna är engagerade i forskning och många är pionjärer inom sitt eget område. Kursledare Professor Lucy Ghali är en expert i immunhistokemi; andra lärarna inkluderar Dr Frank Hills, en tidigare klinisk forskare vid St Bartholomew sjukhus; Dr Ajit Shah, en före detta rektor forskare vid GlaxoSmithKline; Sandra Appiah, tidigare forskare vid Leatherhead Food Research; och professor Stephen Dilworth, professor Lucy Ghali och Dr Song Wen är världs experter på cancer och biomarkörer.
  • Kursen är ackrediterad av Institutet för biomedicinsk vetenskap, så vidare examen har du uppfyllt det akademiska kravet på institutets Licentiatmedlemskap, Du kan ansöka om studentmedlemskap medan du studerar.
  • Vi arbetar med Londons sjukhus och NHS-laboratorier för att säkerställa att du är helt erfaren i både den senaste praxisen och den senaste forskningen. Du kommer att besöka diagnoslaboratorier och naturligtvis ger vårt läge dig enkel tillgång till British Library, Science Museum, Royal Institution och mer.
  • Våra medarbetare är stödjande och praktiska - alltid redo med råd om dina studier, de är också kända för sin starka pastorala vård och för att gå extra för sina studenter.
  • Vår flexibla tidtabell innebär att du bara spenderar två dagar i veckan på universitetet om du studerar på heltid, eller en om du är deltid.
  • Som student på kursen får du en gratis elektronisk lärobok för varje modul.
Program undervisas på:
Engelska

Se 14 fler kurser från Middlesex University London »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
8,500 GBP
Internationella avgifter: £ 12.500
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum