Ma i hälsovetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Innehåll och mål

The Master of Arts i vårdvetenskap vid universitetet i Luzern erbjuder studenter från ett brett spektrum av discipliner nödvändiga kunskaper och färdigheter mot en övergripande förståelse av hälsa, fungerande och funktionshinder.

I hjärtat av programmet är den levda erfarenheten av personer, och hur individer interagerar med sin omgivning i samband med hälsa. Eleverna lär sig att beskriva, förstå och påverka en persons hälsa ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Studenterna har också möjlighet att välja en större och få mer djupgående kunskaper inom ett visst område, beroende på deras yrkesmässiga intressen och karriär riktning.

MA hälsovetenskap syftar till att ge en ny dimension till forskning, hälsovård och sjukvårdsorganisationen genom banbrytande utveckling och tillämpning av en övergripande strategi på hälsoområdet. Det är den idealiska läroplanen att främja innovation i vårt samhälle där åldrande och den ökande förekomsten av kroniska sjukdomar är en viktig utmaning inom hälso- och sjukvården.

Blivande studenter

Programmet välkomnar studenter med olika bakgrunder såsom naturvetenskap, biologi, medicin, samhällsvetenskap och humaniora. För frågor om behörighet, organisation och planering av studier, vänligen kontakta skolan via vårt frågeformulär.

Karriärmöjligheter

MA Health Sciences erbjuder en idealisk förberedelse för studenter som strävar efter att ha en karriär inom hälso- och sjukvården i en dynamisk och tvärvetenskaplig miljö. I vårt Masterprogrammet, strävar vi efter att utbilda studenter så att de är i en utmärkt position för att främja sin karriär i hälsorelaterade områden, bland annat befattningar inom forskning, inom den privata sektorn, hälsa administration / folkhälsa, hälsoutbildning, hälsofrämjande och förvaltning i statliga och federala hälsovårdsmyndigheter.

Översikt Masterprogram i Hälsovetenskap

Master of Arts i hälsovetenskap (Interdisciplinary Utbildningsprogram, 120 högskolepoäng)

  • Grundstudier: Human Fungerande Sciences 16 högskolepoäng, hälso- och tjänster 6 hp, metoder I 12 högskolepoäng, metoder II 6 hp, Forskning och yrkeskunskaper I 8 hp, Forskning och yrkesskicklighet II 8 hp, Forskning och yrkesskicklighet III 8 poäng, Forskning och yrkeskunnande IV 4 hp
  • Majors: hälsokommunikation, hälsobeteende och förvaltning, hälsoekonomi och hälsopolitik, hälso- och sjukvårdsforskning, forskningsmetoder - 20 hp
  • Examensarbete: med Research Praktik och Oral Defense - 32 hp

Study Program

Det tvååriga masterprogrammet med 120 högskolepoäng består av grundläggande kurser, erbjuds under de tre första terminerna, och större kurser som startar under andra halvåret. Kärnan kurser omfattar olika moduler: människa fungerande vetenskap, hälso- och sjukvårdssystem och tjänster, forskningsdesign, och kvantitativa / kvalitativa forskningsmetoder. Andra grundläggande kurser inkluderar vetenskapliga och professionella kompetensutveckling. Från och med andra halvåret, kan eleverna välja en stor, enligt deras intresse. Efter det första året, kommer eleverna att krävas för att göra praktik och starta ett forskningsprojekt, medan den fjärde (sista) termin kommer att ägnas åt att slutföra examensarbetet.

Majors

Våra majors ge eleverna en unik möjlighet att nära samarbeta med sina handledare och vidareutveckla sin kompetens inom det valda området av intresse.

  • Hälsokommunikation: Studera vetenskapen att använda kommunikation för att påverka besluten hälsa på individnivå, på institutioner och i politiken.
  • Hälsobeteende och Management: Att lära sig hälsobeteenden och hälso erfarenheter kan tas upp och ändras med lämpliga åtgärder.
  • Hälsoekonomi & Hälsa Regler: Ge grunden och principer för ekonomiskt tänkande och teorier statsvetenskap att förstå komplexa hälso- och sjukvårdssystem, och för att identifiera och ta itu med framtida utmaningar inom hälso- och sjukvårdssektorn.
  • Hälso- och sjukvårdsforskning: Att lära sig metoder för att utvärdera effektiviteten i hälso sjukvården och utvärdera resultaten av hälso- och sjukvårdssystemen.
  • Research Methods: Utveckla kompetens för att underlätta beslutsfattandet inom hälsovetenskap och närliggande områden med hjälp av toppmodern kvantitativ och kvalitativ forskning.

Praktik och examensarbete

Studenter har en unik möjlighet att ansöka om en betald praktik med en samarbetspartner organisation vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa policy. De har möjlighet att få första hand erfarenhet av att tillämpa sina kunskaper och färdigheter i hälsovetenskap forskning och praktik. Under sin praktik, kommer studenterna förväntas utveckla sin examensarbete förslag, som kommer att stödjas av sin handledare och medlemmar av deras forskargrupp.

Studenternas Vittnesmål

«Ma hälsovetenskap program ger mig en omfattande kunskap inom hälso- ur olika perspektiv och förbereder mig väl för framtida utmaningar inom spännande hälsoområdet.»
Lukas Studer, Graduate 2015, Major hälsoekonomi och hälsopolitik

«Genom att välja Major i forskningsmetoder och gör min forskning praktik på Swiss Paraplegic Research i Nottwil, jag känner att många möjligheter inom världshälsoforskning har öppnat upp för mig.»
Siri Svedberg, Graduate 1015, Major Research Methods.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Department of Health Sciences and Health Policy of the University of Lucerne promotes research and prepares scientists to work in the field of health and disability from a biopsychosocial perspect ... Läs mer

The Department of Health Sciences and Health Policy of the University of Lucerne promotes research and prepares scientists to work in the field of health and disability from a biopsychosocial perspective. Läs mindre