MSc. i bioengineering

Trinity College Dublin

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MSc. i bioengineering

Trinity College Dublin

MSc i bioengineering ger utbildning och utbildning till nästa generations biomedicinska ingenjörer. Bioengineering definieras som tillämpningen av principerna för teknik för framsteg inom vård och medicin. Några av de mest spännande arbeten inom biomedicinsk teknik sker idag i korsningen mellan discipliner där biologiska, fysiska och digitala världar skär och påverkar människans tillstånd. MSc i bioengineering ger studenterna möjlighet att vara inblandade i spännande nya utvecklingar inom biomedicinsk teknik, allt från att utveckla nya material för användning i hjärtvård eller utforma innovativa medicinska apparater för nästa generation för att artificiellt odla ny vävnad för att ersätta organtransplantation.

MSc i bioengineering är utformad för att ge ingenjörer och forskare den utbildning, utbildning och kreativa färdigheter som behövs för att träna och fokusera på viktiga kliniska behov inom medicinsk utrustning industrin, eller forskning och kliniska institut. Studenter av MSc i bioengineering i Trinity College Dublin tar föreläsningar från experter inom en rad olika biomedicinska tekniska ämnen och genomför forskning i världsklass, toppmoderna forskningslaboratorier och anläggningar. Detta MSc-program ger också en utmärkt grund för vidare forskning och många forskare driver för närvarande Ph.D. forskning inom olika områden inom biomedicinsk teknik vid universitet i Irland och runt om i världen.

MSc i bioengineering erbjuder tre distinkta strömmar anpassade till bakgrunden och tidigare erfarenheter av deltagare.

  1. Allmän ström
  2. Specialiserad specialiserad designkonstruktion
  3. Tissue Engineering Specialization

Våra unika strömmar ger våra studenter med en distinkt konkurrensförmåga på den globala medicintekniska och biomedicinska marknaden. Studenter av MSc i bioengineering med lämplig bakgrund har möjlighet att specialisera sig i en av två viktiga forskningstema - medicinteknisk design eller vävnadsteknik. Alla tre strömmar (Allmänt, Medicinsk Enhet Design och Vävnadsteknik) leder till att MSc i bioengineering tilldelas och består av obligatoriska kärnmoduler samt valfria moduler

  • MSc i bioengineering General Stream har utformats för att ge en sund och bred bas i bioengineering för deltagare utan tidigare bakgrund inom biomedicinsk teknik, vilket ger ingenjörer och forskare den utbildning som behövs för att träna bioengineering inom medicinsk utrustning industrin.
  • MSc i bioengineering med specialisering i Medical Device Design är utformad för att samla kliniker, forskare och medicinteknisk industri för att producera nya lösningar för kliniska behov. Fältet för medicinsk apparat forskning är ett snabbt rörande område som kan erbjuda studenter en givande karriär på den globala medicintekniska marknaden. Studenterna kommer att få en särskild utbildning av huvudämnena i designprocessen för medicinsk utrustning och kunskap om medicinteknisk reglering.
  • MSc i bioengineering med specialisering i Vävnadsteknik ger studenterna en förståelse för stamceller, djur och mänskliga cellkulturprocesser och strategier för att regenerera eller reparera skadade vävnader. Detta spännande tvärvetenskapliga forskningsområde har stor potential vid behandling av många sjukdomar och störningar som artros, ryggsmärta, diabetes, korneal degeneration, perifer nervskada och hjärt-kärlsjukdom. Studenterna får en fokuserad utbildning om viktiga ämnen inom vävnadsteknik, såsom biomaterial, vävnadsteknik och laboratorieteknik inom cell- och vävnadsteknik. Denna ström är utformad för att ge "hands-on" träning i toppmoderna cell- och vävnadsteknikstekniker, som ger de nödvändiga färdigheterna för att driva ett betydande forskningsämne inom området vävnadsteknik och regenerativ medicin.

Den enda kursen i sitt slag i Irland har MSc i bioengineering fått ett antal utmärkelser Engineers Ireland: Excellence in Education Award (2012) och bästa forskarutbildningskursen för året i teknik (Vinnare 2012, Runner up 2016) som känner igen skalan och mångfald MSc i Bioengineering-kursen ger när det gäller studentupplevelsen, dess bidrag till ekonomin och påverkar global hälso- och sjukvård

Kursalternativ1 års heltid

Kurs Url

TCD.ie/bioengineering/msc/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">https: // www. TCD .ie / bioengineering / msc /

Kursdirektör

Prof Conor Buckley

Kurs Email

TCD.ie" target="_blank" rel="noreferrer noopener">bioengmsc @ TCD .ie

Nästa intag

September 2018

Slutdatum31 maj 2018

Sökande kommer att vara skyldig att hålla minst en övre andra klassen hedersexamen i teknik, biomedicinsk teknik eller en kognitiv disciplin. Ansökningar kommer att granskas löpande och korta kandidater kommer att bli inbjudna till intervju på rullande basis

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad March 4, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
22,838 EUR
EU Heltid: € 7.783 / Fulltid i hela EU: € 22.838
Information
Deadline
Locations
Irland - Dublin, County Dublin
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Irland - Dublin, County Dublin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan