MSc klinisk anatomi

Allmänt

Programbeskrivning

MSc klinisk anatomi

Denna MSc i klinisk anatomi syftar till att ge studenterna en större förståelse för avancerad mänsklig anatomi inklusive lämplig radiologisk anatomi, mikroskopisk anatomi och embryologi.

Modulerna som presenteras betonar kliniskt och kirurgiskt relevant anatomi, även om de inte är uteslutande avsedda för kliniker, och ansökningar inbjuds från alla studenter som har studerat cadaveric anatomy inom sin första examen.

Vi har också lanserat en blandad inlärningsmetod för att uppnå en PgCert eller PgDip i klinisk anatomi för arbetsläkare. Det handlar om online-lärande plus en tvådagars bostadskurs.

Intresserade sökande bör också hänvisa till PgCert eller PgDip kurswebbplatser för mer information.

VARFÖR QUEEN'S?

Drottningens är en av de få medicinska skolorna i Storbritannien där eleverna har tillgång till mänskligt cadaveric undervisningsmaterial i en specialbyggd anläggning licensierad av Human Tissue Authority.

Undervisningen kommer att vara baserad i Centrum för Biomedicinsk Vetenskapsutbildning, vars personal har vunnit sju drottningens universitetsundervisningspriser de senaste åren.

KURSINNEHÅLL

Anatomi Moduler:

  • Tillämpad anatomi av stammen
  • Tillämpad anatomi av huvudet, halsen och hjärnan
  • Applied Anatomy of Limbs and Back
  • Människokroppens utveckling
  • Särskilda ämnen i mikroskopisk anatomi
  • Särskilda ämnen i embryologi
  • Anatomiprojekt
  • Modulalternativ finns tillgängliga.

Observera att tillgängligheten av valfria moduler kommer att vara beroende av intresse / nummer inskrivning.

BEDÖMNING

Den bedömning som används beror på de undervisningsmetoder som används i varje modul. I allmänhet kommer det att innebära korta svar / enkla bästa svartest, praktiska bedömningar, loggböcker och portfölj, beroende på vad som är lämpligt.

Lärande och lärande

Queen's University Medical School har en lång tradition av utmärkt medicinsk utbildning som ständigt uppdateras till följd av utvecklingen inom medicinsk vetenskap och praktik. Vi strävar efter att leverera en högkvalitativ kurs med innovativa undervisningsmetoder och bästa praxis för att skapa en stödjande miljö för att studenter ska kunna uppnå sin personliga och akademiska potential.

Det finns en kombination av kursklasser på kursen och ett antal praktiska inlärningsmetoder inklusive; föreläsningar, e-lärande möjligheter, praktik, självstyrd studie och en-till-en-utbildning.

Vi har också lanserat en blandad inlärningsmetod för att uppnå aPgCert eller PgDip i klinisk anatomi för arbetsläkare. Det handlar om online-lärande plus en tvådagars bostadskurs.

INGÅNGSKRAV

En medicinsk (MB) eller dental examen (BDS) eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet, eller en 2.1 hederexamen eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet i en relevant disciplin (t.ex. Anatomi, Biomedicinsk Vetenskap, Humanbiologi). Alla sökande måste ha studerat mänsklig anatomi som en betydande del av sin grundutbildning. Om antalet sökande överstiger kursförmågan kan skolan genomföra intervjuer som en del av urvalsprocessen.

YTTERLIGARE INFORMATION FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Internationella studenter (för vilka engelska inte är deras första språk) måste kunna visa sin kunskaper på engelska för att fullt ut kunna dra nytta av sina studier. Icke-EES-medborgare måste också uppfylla invandringskrav för engelska visum och invandring (UKVI) för det engelska språket för viseringsändamål. Bevis på ett IELTS * -poäng på 6,5, med minst 6,0 i någon komponent, eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet krävs (* taget inom de senaste 2 åren).

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du skriver in det här programmet, erbjuder vår partner INTO Queen's University Belfast en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga att komma in i det här programmet.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Detta program kommer att stödja karriärutveckling för praktikanter i många medicinska specialiteter och de från allierade hälso- och sjukvårdspersonal som bedriver fortsatt yrkesutveckling. Det skulle också vara till nytta för dem som vill engagera sig i en karriär som en anatomi lärare.

Drottningens doktorander skörda exceptionella fördelar. Unika initiativ som Degree Plus och Researcher Plus stärker vårt engagemang för anställbarhet, medan innovativa ledarskaps- och utbildningsprogram tillsammans med en stark integration med företagsexperter hjälper våra studenter att få viktiga ledarpositioner både nationellt och internationellt.

AVGIFTER

Det finns en rad finansierings- och stipendier tillgängliga för dem som överväger att studera vid drottningens.

Postgraduate lån

Avdelningen för ekonomin kommer att ge ett studieavgift på upp till 5 500 kr per student för NI / EU för forskarutbildning.

Ett forskarutlåningssystem i Storbritannien erbjuder statligt stödda studielån på upp till £ 10 609 för lärda och forskarutbildningskurser inom alla ämnesområden. Kriterier, behörighet, återbetalning och ansökningsinformation finns på den brittiska regeringens webbplats.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Läs mer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Läs mindre