Översikt

Kursen ger en möjlighet att genomföra en detaljerad studie av näringsvetenskaper. Den närmar sig ämnesområdet från både ett perspektiv på befolkningsnäring och individnivå.

Studenter ska studera utveckling och användning av riktlinjer för mat och näring, kostbedömning och förvaltning, determinanter av näringsstatus, diet-sjukdomsrelationer och hälsofrämjande. Dessa ämnen grundas på att undervisa biokemi, molekylär näring, livsmedelssammansättning och epidemiologi.

Kursen ger också möjlighet att genomföra en självständig forskningsstudie med stöd av en handledare med specialistkunskap inom forskningsområdet. Genom detta kommer studenterna att lära sig om etik för vetenskaplig forskning, forskningsmetoder och statistiska analyser. Detta förbereder eleverna att bedriva och bedöma vetenskapliga forskningsstudier och introducera dem till de standarder för vetenskaplig forskning som krävs av deras valda yrke.

Kursen är för närvarande förberedd för inlämning till Association for Nutrition för ackreditering. När väl godkända akademiker på kursen kommer att kunna ansöka till föreningen för näring via direktinsats som registrerad associerad nutritionist och sedan ha rätt att använda bokstäverna ANutr efter deras namn.

Funktioner och Fördelar

Vi har specialiserade rum och resurser för att simulera kliniska miljöer och hemma-miljöer för att eleverna ska få erfarenhet av en rad olika inställningar där näringsvärdering och rådgivning inträffar. Studenter har tillgång till dedikerade fysiologiska laboratorier med toppmodern utrustning för analyser av kroppssammansättning och fysisk prestanda. Vi har också livsmedelsmikrobiologi och biokemi laboratorier, tillsammans med en rad livsmedelsproduktion anläggningar, inklusive industristandard bageri och slakteri laboratorier, utveckling kök och en 10-booth sensorisk smakpanel svit. Eleverna får tillgång till nutida dieteranalyser, statistisk och kvalitativ forskningssoftware som säkerställer att de vid examen är bekanta med de program som för närvarande används i praktiken.

Kursinnehåll

År 1

Typiska studieenheter kan innehålla följande men kan komma att ändras.

  • Grundläggande näring
  • Nutrition i folkhälsan
  • Molekylär näring och biokemi
  • Livsmedelsdeterminanter av näring, hälsa och välbefinnande
  • Främjande av hälsa
  • Matkomposition och analys
  • Kostbedömning och bedömning
  • Mat i samhället
  • Avhandling med forskningsmetoder

Karriärmöjligheter

Denna kurs kartlägger kompetenser som är nödvändiga för framgångsrika karriärer inom folkhälsosnutrition, mat och näringsforskning, näringskommunikation och journalistik eller som en nutritionist för kommunutveckling, kommunalprojektet nutritionist, oberoende nutritionist, matindustrin nutritionist och andra allierade roller som medicinsk skrivning, vetenskaplig undervisning och dietetik.

Ingångskrav

Du kommer att ha minst 2: 2 kandidatexamen eller motsvarande i något ämne. En aktuell relevant biovetenskapbaserad examen är önskvärt, men studenter utan en biovetenskapbaserad examen kan vara berättigade om de kan visa ett bra kunnande inom biovetenskaper.

Program undervisas på:
Engelska

Se 6 fler kurser från Manchester Metropolitan University »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
8,500 GBP
Brittiska och EU-studenter: Heltidsavgift: £ 8 500 per år. Deltidsavgift: 1417 £ per 30 hp studeras per år. Studenter utanför EU och Kanalöarna: Heltidsavgift: 14 500 £ per år. Deltidsavgift: £ 2417 per 30 studiepoäng per år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum