MSc i global hälsa

Trinity College Dublin

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MSc i global hälsa

Trinity College Dublin

Global Health är ett försök att ta itu med hälsoproblem och problem som överstiger nationella gränser, och informeras av omständigheterna och erfarenheterna från länder i olika sammanhang. Det underliggande antagandet är att världens hälsoproblem delas och hanteras bäst av kooperativ verksamhet och delning av innovativa lösningar.

M.Sc. Globala hälsa syftar till att förbereda akademiker att bidra i bredare skala till utformning, genomförande och hantering av hälsoprogram, utveckling av hälso- och sjukvårdssystem och hälsopolitik. Kursen förstärker traditionella tillvägagångssätt för allmän och internationell hälsa genom att samla perspektiv och insikter från en rad hälso- och samhällsvetenskapliga ämnen för att förstå och lösa utmaningarna för global hälsa. Dessa problem kan exempelvis uppstå i hjälp- och utvecklingsprogram i utvecklingsländer. i konflikt och efter konflikt med flyktingar, asylsökande och ekonomiska migranter med turister och affärsresenärer. Alla länder ger upphov till ojämlikhet i hälsa, rikedom, utbildning och mänskliga rättigheter, och sammankoppling av dessa frågor kommer att bli ett stort tema som löper under hela kursen.

Kursen lägger också vikt vid "lokala" erfarenheter som resonerar globalt när det gäller Irland. Dessa inkluderar fattigdomsinflytande och snabb social förändring på hälsa och identitet i Irland. migration och flykting välfärd, konsekvenserna av etnisk konflikt, fredsprocessen och utmaningarna för försoning för att skapa inkluderande hälsovårdstjänster. Den starkaste betoningen inom kursen handlar om hälsa i utvecklingsländerna och effekterna av globaliseringen. Vi utvecklar en stark tonvikt på påverkan av sociokulturella, ekonomiska och hälsopolitiska frågor.

Programmet syftar till att ge kandidater med en större uppskattning av de globala sammanlänkade hälsoproblemen och omfattningen och djupet av forskningsmetodiken som kan användas för att arbeta genom dessa utmaningar. M.Sc. Global Health Course är speciellt utformad för utövare, politiker, sjukvårdspersoner, programchefer, analytiker och hälsoforskare som vill förstå de bredare och sammanlänkade orsakerna till många hälsoproblem ur ett globalt perspektiv samt de som strävar efter att bygga en karriär på den globala hälsoområdet.

Kursalternativ

1 års heltid, 2 år på deltid

Kurs Url

September 2018

Slutdatum

30 juni 2018
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad March 4, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
19,758 EUR
EU Heltid: € 10,308 / Heltid i hela EU: € 19758
Information
Deadline
Locations
Irland - Dublin, County Dublin
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Irland - Dublin, County Dublin
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan