MSc Applied Neuroscience

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Hjärnan är den mest komplexa av alla organ - varje dag lär vi oss mer om hur den fungerar och hur denna kunskap kan tillämpas i en rad inställningar, inklusive akademi och industri.

Oavsett om du har en bakgrund inom neurovetenskap eller inte, kan denna kurs skräddarsys för att passa dig. Om du har begränsad kunskap om neurovetenskap börjar du med Foundations in Neuroscience för att utveckla en förståelse för viktiga begrepp.

Om du redan har kunskap om grunderna i neurovetenskap, erbjuder vi möjligheten att utforska specifika ämnen mer detaljerat och även moduler inom andra discipliner inklusive affär, marknadsföring och psykologi för att möjliggöra tillämpning av din kunskap till en framtida karriär.

Du lärs ut av kliniska och icke-kliniska neurovetenskapsmän, internationellt kända forskare som utforskar viktiga teman inom området, inklusive inlärning och minne, neurodegeneration, psykiatriska störningar, smärta och anestesi.

Du kommer också att ha möjlighet att kombinera dessa ämnen med aspekter av psykologi, företag och / eller marknadsföring (lärs ut av expertpersonal inom dessa områden), så att du kan ta din neurovetenskapliga kunskaper i en annan riktning. Denna flexibla strategi kommer att förbereda dig för en rad framtida karriärer.

Efter kursens undervisade del kommer du att utforma och slutföra ett forskningsprojekt. Detta kommer att vara ett laboratorie- eller branschbaserat forskningsprojekt antingen i Dundee eller vid placering i en av våra kommersiella eller ideella partnerorganisationer.

Ingångskrav

Betygskrav
Sökande bör ha eller förvänta sig att ha en utbildning på 2,1 eller högre, eller motsvarande yrkeskvalifikationer eller utländska kvalifikationer, i en relevant akademisk disciplin.

Engelska språkkrav

  • IELTS (totalt) 6.5
  • Läsning 5.5
  • Lyssna 5.5
  • Talar 6,0
  • Skrivning 6,0

Jopwell / pexels

Karriärer

Flexibiliteten i denna kurs kommer att göra det möjligt för dig att ta kunskap om neurovetenskap och tillämpa den på den karriärväg du väljer i framtiden.

Möjligheten till en placering i ett forskningslaboratorium eller en av våra kommersiella eller ideella partnerorganisationer hjälper dig att utveckla överförbara färdigheter du kan tillämpa i en framtida karriär, samt få en förståelse för hur dessa akademiska eller industriella organisationer fungerar .

Eftersom en förståelse för neurovetenskap är fördelaktig i ett antal inställningar kan du använda de färdigheter som utvecklats på kursen för att ge en konkurrensfördel för jobbansökningar i olika sektorer. Till exempel är konsument- eller marknadsföringsneurovetenskap ett växande område för rekrytering.

Om du tänker fortsätta din karriär akademiskt är den här kursen ett utmärkt steg för ett neurovetenskapligt doktorandprogram och ytterligare forskarutbildning. Detta kan hjälpa dig att få en karriär inom akademisk eller branschbaserad forskning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Läs mindre
Dundee , Kirkcaldy + 1 Mer Mindre