MSc Advanced Professional och klinisk praxis

Allmänt

Programbeskrivning

MSc Advanced Professional och klinisk praxis

Denna MSc erbjuder ett undervisat studieprogram som syftar till att vårda nya och innovativa professionella utövare. Den levereras genom fem Pathways som motsvarar de viktigaste kompetensområden inom School of Midwifery.

Programmet erbjuds på heltid och kombinerar ansikte mot ansikteundervisning med online-leverans. De som tar programmet på heltid kan vara berättigade att genomföra en klinisk praktik genom överenskommelse med programkoordinatorn.

VARFÖR QUEEN'S?

Programmet erbjuds på heltid och kombinerar ansikte mot ansikteundervisning med online-leverans. De som tar programmet på heltid kan vara berättigade att genomföra en klinisk praktik genom överenskommelse med programkoordinatorn.

KURSINNEHÅLL

Studenter kan välja sex moduler från de listade, men vissa är specialmoduler och kräver att studenten ska arbeta i ett relevant praktikområde. Alla studenter måste slutföra en av de obligatoriska modulerna och en avhandling.

Akut och kritisk vård: Utformad för utövare från ett brett utbud av kritiska vårdmiljöer som vill utveckla sin kliniska praxis, utveckla sin professionella karriär och förbättra sin kunskap om forskning och bevisbaserad hälsovård i den kritiska miljön:

 • Hälsoanalys
 • Specialbedömning av hjärtpatienten

Krävsjukvård: Stödande och palliativ vård: Utformad för att möjliggöra ett flexibelt forskarutbildningsprogram för erfarna onkologiska och palliativa vårdpraktiker, som önskar utöka sin akademiska och kliniska förmåga att tillgodose behoven hos sina patienter:

 • Grunden för terapeutisk praxis och kommunikationsfärdigheter
 • Mått på övning

Ledarskap och ledning: Utformad för att erbjuda en avancerad pedagogisk grund för att hälso- och sjukvårdspersonal ska kunna leda och hantera effektivt:

 • Ledande och underlättande i klinisk praxis
 • Framgångsrik ledare för hälso- och sjukvårdspersonal

Maternal och barnhälsa: Övningsfokuserad pedagogisk Pathway för avancerad studie för utövare som är nära inblandade i hälsovård och socialvård för kvinnor, barn, barn, ungdomar och deras familjer. Pedagogiska innovationer används för att främja lärande och underlätta leverans av excellens i form av bevisbaserad kvalitetsvård på högsta nivå:

 • Perspektiv på familjecentrerad hälso- och sjukvård

Mental hälsa och äldre vuxen: Designad för att utveckla utövares kritiska medvetenhet om de bredare sammanhangen och påverkan som påverkar äldre människor och de som behöver stöd för upprätthållandet av deras psykiska hälsa. Utövare med akademiskt intresse för begrepp som framgångsrikt åldrande och åldrande väl kommer att kunna kritiskt granska de nuvarande politiska och sociala influenser som hör samman med demografiska förändringar, åldrande och globalisering:

 • Grunden för CBT-bedömningen
 • Rethinking Aging

Allmänna valfria moduler

 • Klinisk förfrågan och tillämpad praktikbaserad forskning
 • Lag för sjukvårdspersonal
 • Farmakoterapeutik för övning
 • Oberoende studiemodul

Obligatoriska moduler

Tillämpade forskningsmetoder och statistik inom omvårdnad

ELLER

Kvalitativa forskningsmetoder

Alla elever måste genomgå en sexveckorsperiod av klinisk praxis och en avhandlingsmodul under programmets andra år. Clinical Practice kommer att vara praktisk och kommer att äga rum inom Northern Ireland Health Service med en internationellt erkänd klinisk träningspartner. Modulval är beroende av tillgänglighet och godkännande av programdirektören. Denna flexibla studieinriktning är utformad för att tillgodose behoven hos studenter som kommer från olika bakgrunder och olika specialområden. 15 000-ordsavhandlingen måste baseras på en studie som innehåller bevis på kritiskt tänkande tillsammans med rationella och övertygande argument och debatt. Studien baseras på aktuellt tänkande och ger bevis på forskning, kunskaper och färdigheter på masternivå.

BEDÖMNING

Studenter måste genomföra sex moduler, inklusive en obligatorisk forskningsmodul och en avhandling. Passmärket för alla lärda moduler och avhandlingen är 50 procent. Varje modul bedöms med kurser (vissa moduler har en skriftlig tentamen). Alla studenter måste också genomföra en klinisk placering.

Lärande och lärande

Vid Drottning siktar vi på att leverera en högkvalitativ inlärningsmiljö som inleder intellektuell nyfikenhet, innovation och bästa praxis inom lärande, undervisning och studentstöd för att studenter ska kunna uppnå sin fulla akademiska potential.

På MSc i avancerad professionell och klinisk övning gör vi detta genom att tillhandahålla en rad lärande erfarenheter som gör det möjligt för våra studenter att engagera sig med ämnesexperter, utveckla attribut och perspektiv som kommer att utrusta dem för liv och arbete i ett globalt samhälle och utnyttja innovativa teknik och ett världsklass bibliotek som förbättrar deras utveckling som oberoende, livslånga elever.

Undervisning är en kombination av morgon-, kvälls- och eftermiddagskurser med vissa moduler som lärs helt och hållet online.

Exempel på möjligheterna till lärande på kursen är: föreläsningar, praktiska erfarenheter, E-Learning-teknik, självstyrd studie och mervärdekvalifikationer för att förbättra anställbarheten.

INGÅNGSKRAV

Sökande måste ha yrkeskvalifikationer inom omvårdnad, barnmorska eller allierad hälso- och sjukvård. De ska normalt ha en relevant 2,2 heder eller högre eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet. Sökande med en 3-årig hedersexamen (eller motsvarande examen som är acceptabelt för universitetet) kommer att övervägas från fall till fall om de kan visa lämplig erfarenhet av efterbehandlingsutbildning, som är acceptabelt för skolan. Sökande som inte uppfyller anmälningskraven bör kontakta programkoordinatorn för råd.

YTTERLIGARE INFORMATION FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Internationella studenter (för vilka engelska inte är deras första språk) måste kunna visa sin kunskaper på engelska för att fullt ut kunna dra nytta av sina studier. Icke-EES-medborgare måste också uppfylla invandringskrav för engelska visum och invandring (UKVI) för det engelska språket för viseringsändamål. Bevis på ett IELTS * -poäng på 6,5, med minst 5,5 i någon komponent, eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet krävs (* taget inom de senaste 2 åren).

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du skriver in det här programmet, erbjuder vår partner INTO Queen's University Belfast en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga att komma in i det här programmet.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Detta masterprogram erbjuder en möjlighet för eleverna att utveckla färdigheter för analytiskt tänkande inom ett kliniskt sammanhang. Utöver detta underlättar programmet studentens fortsatta yrkesutveckling. Kandidater från detta program framsteg i ledning och ledarskap roller, eller fortsätta i en forskning eller utbildningskapacitet.

Drottningens doktorander skaffar exceptionella fördelar. Unika initiativ som Degree Plus och Researcher Plus stärker vårt engagemang för anställbarhet, medan innovativa ledarskaps- och utbildningsprogram tillsammans med vår integrerade integritet med våra lokala vårdgivare i världsklass hjälper våra studenter att få viktiga ledarpositioner både nationellt och internationellt.

Drottningens doktorander skörda exceptionella fördelar. Unika initiativ som Degree Plus och Researcher Plus stärker vårt engagemang för anställbarhet, medan innovativa ledarskaps- och utbildningsprogram tillsammans med en stark integration med företagsexperter hjälper våra studenter att få viktiga ledarpositioner både nationellt och internationellt.

AVGIFTER

Det finns en rad finansierings- och stipendier tillgängliga för dem som överväger att studera vid drottningens.

Postgraduate lån

Avdelningen för ekonomin kommer att ge ett studieavgift på upp till 5 500 kr per student för NI / EU för forskarutbildning. Undervisningsavgiftslåninformation.

Ett forskarutlåningssystem i Storbritannien erbjuder statligt stödda studielån på upp till £ 10 609 för lärda och forskarutbildningskurser inom alla ämnesområden. Kriterier, behörighet, återbetalning och ansökningsinformation finns på den brittiska regeringens webbplats.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Läs mer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Läs mindre