MSc Advanced Clinical Pharmacy Practice

Allmänt

Programbeskrivning

Civilingenjör i avancerad klinisk farmaci

MSc i Advanced Clinical Pharmacy Practice är utformad för att hjälpa apotekare att förvärva och visa kompetens på avancerad nivå definierad i Royal Pharmaceutical Society Advanced Pharmacy Framework genom ett strikt studieprogram som ger eleverna den kunskap och färdigheter som krävs för att:

 • Granska och införliva aktuella bevis i praktiken
 • Arbeta effektivt i en tvärvetenskaplig klinisk miljö
 • Fatta beslut i komplexa kliniska situationer
 • Kommunicera effektivt med patienter som har vanliga långsiktiga medicinska tillstånd
 • Genomföra klinisk och praktikbaserad forskning

Detta program, som introducerades 2016/2017, har ersatt våra tidigare forskarutbildningskurser i kliniska och samhällets apotek. Den avslutas av distansundervisning utan att delta på campus. Det är därför öppet för både Storbritannien och internationella apotekare.

 • Öppet för apotekare från alla arbetssektorer
 • Distansutbildning
 • Oberoende Prescribing alternativ för GB apotekare
 • Ledarskap och ledarskapsutveckling (MSc)
 • Valfri campus och lokal sjukhusundervisning för internationella studenter

Alternativa utgångspunkter finns tillgängliga, inklusive PgDip och PgCert. Besök relevanta kurswebbplatser för mer information.

VARFÖR QUEEN'S?

Topprankning: Pharmacy School of Queen är erkänd som ett ledande center för farmakologiundervisning och forskning i Storbritannien, som konsekvent presenterar vid eller nära toppen av ligabord för ämnet.

Internationella länkar: Skolan har starka internationella länkar samt en stor gemenskapsanda.

KURSINNEHÅLL

År 1

Kärnmoduler:

 • Läkemedelsoptimering (10 poäng)
 • Effektiv kommunikation
 • Förvaltning av långsiktiga villkor (20 hp)
 • PLUS Två av de 10 kreditalternativen som anges nedan

År 2

Kärnmoduler:

 • Forskningsmetoder (10 högskolepoäng)
 • Dataanalys (10 poäng)
 • Vidare studier av långsiktiga villkor (20 hp)
 • PLUS Två av de 10 kreditalternativen som anges nedan.

10 kreditalternativ:

 1. Biverkningar och interaktioner
 2. Hantering av läkemedelsbehandling
 3. Evidensbaserad medicin
 4. Främjande av hälsa
 5. Infektion och antimikrobiell stewardship
 6. Medicinsk styrning
 7. Prescribing revision och analys

Som ett alternativ till ovanstående kan elever i Storbritannien fullfölja självständig preskriptionsutbildning i det andra året av PG Diploma / MSc. IP-alternativet inkluderar ett 5-dagars bostad i Belfast (rese- och boendekostnader är utöver kursavgiften).

År 3

Alternativ 1: Praktikbaserat forskningsprojekt (60 hp)

Alternativ 2: Praktikbaserat forskningsprojekt (30 hp) plus avancerad praxis * (30 hp)

Alternativ 3: Praktikbaserat forskningsprojekt (30 hp) plus klinisk praxis ** (30 hp)

* Avancerad praxis innefattar utveckling av ledarskap och ledarskapsförmåga och är kopplad till RPS Advanced Pharmacy Framework.

** Alternativet Clinical Practice inkluderar ett 2 veckors bostadsprogram på Regional Medicines Optimization Center och NHS sjukhus i Nordirland. En extra avgift betalas för denna modul (endast internationella studenter).

Oberoende förskrivningsalternativ

Det självständiga förskrivningsalternativet är öppet för apotekare i Storbritannien och levereras i PG-examen / MSc i avancerad klinisk farmaci.

Programmet levereras via en kombination av e-lärande och arbetsbaserad inlärning och omfattar 12 dagar i praktikutbildning med en utnämnd medicinsk praktikare, vars syfte är att göra det möjligt för eleven att utveckla och utöva kliniska undersökningsförmåga som är relevanta för tillståndet (er) för vilka de avser att förskriva. Apotekaren kan slutföra sin träningspraxis när som helst under kursen.

Bostads

Studenterna är skyldiga att delta i ett 5-dagars bostad i Belfast, som kommer att omfatta workshops, klinisk kompetensutbildning och bedömning. Bostäderna kommer att hållas under andra terminen (datum som ska bekräftas). Studenterna är skyldiga att betala egna resor, boende och uppehälleskostnader.

Ansöker om att gå med

Oberoende förskrivande sökande måste ha övat i minst två år och ska vara anställda i primär- eller sekundärvård.

Behörighetsformulär - Att visa din behörighet att genomföra detta studieprogram

Sponsringsorganisationsavtal - Din arbetsgivare måste underteckna avtalet och garantera sitt stöd. Alternativt, om du är en entreprenör eller en lokalfarmare, måste du själv underteckna detta formulär.

Utpekad läkareavtal - Du måste identifiera en lämplig mentor och både dig och mentorn måste underteckna avtalet.

Nedladdningar:

 1. Behörighetsformulär
 2. Sponsringsorganisationsavtal
 3. Utpekad läkare

Varaktighet:

 • Normalt är deltidsprogrammet färdigt mellan tre och fem år.
 • Kredit kan beviljas för tidigare relevanta doktorandkvalifikationer, vilket kan minska löptiden till två år.
 • Vid behov kan eleverna avsluta med ett PG-certifikat eller PG-diplom på mindre än tre år.
 • Detta program är inte tillgängligt för heltidsstudier.

BEDÖMNING

Bedömningen omfattar kursuppgifter, online-tester och en skriftlig tentamen i varje första och andra år. Dessutom ingår kompetensbedömningar, praktikportföljer och observerade strukturerade kliniska tentamina (OSSE) i det oberoende förskrivningsalternativet och en avhandling i MSc-fasen.

Lärande och lärande

Programmet levereras av skolans distansutbildningscenter och avslutas med distansutbildning.

Studenter kompletterar obligatoriska kärnmoduler som omfattar läkemedelsoptimering, interpersonella färdigheter, forskningsmetoder och dataanalys och kan välja bland en rad valfria moduler som är relevanta för deras nuvarande arbete eller som hjälper dem att uppnå sina sysselsättningsträvanden.

Studenter kan slutföra sina studier genom distans / online-inlärning utan att behöva delta på campus. Alternativt kan elever i Storbritannien genomföra oberoende Prescriber-utbildning som ett alternativ i sitt andra år, vilket inkluderar en veckas bostad i Belfast. Internationella studenter kan välja ett sista år alternativ som inkluderar klinisk apotek erfarenhet på lokala NHS sjukhus i Nordirland.

INGÅNGSKRAV

Kursen är utformad för att tillgodose forskarutbildningsbehov hos läkare som arbetar i patientens roll, även om ansökningar är välkomna från apotekare som arbetar inom någon arbetssektor.

Programmet är öppet för lokala, nationella och internationella sökande.

Sökande måste ha en farmaceutisk examen (minsta kandidatexamen) från ett universitet som är erkänt av Queen's University Belfast och registreras som apotekare med en lämplig reglerande organisation.

Universitetet kräver bevis för att internationella kandidater är behöriga i användningen av det engelska språket.

YTTERLIGARE INFORMATION FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Internationella studenter (för vilka engelska inte är deras första språk) måste kunna visa sin kunskaper på engelska för att fullt ut kunna dra nytta av sina studier. Icke-EES-medborgare måste också uppfylla invandringskrav för engelska visum och invandring (UKVI) för det engelska språket för viseringsändamål. Bevis på ett IELTS * -poäng på 6,0, med minst 5,5 i någon komponent, eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet krävs (* taget inom de senaste 2 åren).

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du skriver in det här programmet, erbjuder vår partner INTO Queen's University Belfast en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga att komma in i det här programmet.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Detta program i Advanced Clinical Pharmacy Practice ökar möjligheterna för apotekare att utveckla sin karriär till avancerad utövare nivå. Apotekare i Storbritannien har möjlighet att genomföra oberoende prescriberutbildning i det andra året.

Drottningens doktorander skörda exceptionella fördelar. Unika initiativ som Degree Plus och Researcher Plus stärker vårt engagemang för anställbarhet, medan innovativa ledarskaps- och utbildningsprogram tillsammans med en stark integration med företagsexperter hjälper våra studenter att få viktiga ledarpositioner både nationellt och internationellt.

AVGIFTER

Det finns en rad finansierings- och stipendier tillgängliga för dem som överväger att studera vid drottningens.

Postgraduate lån

Avdelningen för ekonomin kommer att ge ett studieavgift på upp till 5 500 kr per student för NI / EU för forskarutbildning. Undervisningsavgiftslåninformation.

Ett forskarutlåningssystem i Storbritannien erbjuder statligt stödda studielån på upp till £ 10 609 för lärda och forskarutbildningskurser inom alla ämnesområden. Kriterier, behörighet, återbetalning och ansökningsinformation finns på den brittiska regeringens webbplats.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Läs mer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Läs mindre