MPhysioterapi - Idrotts- och träningsmedicin

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Detta nya fyraåriga program är utformat för studenter som vill utveckla kunskaper och färdigheter som är specifikt relevanta för sport och träningsinställningar, samt mer traditionella fysioterapeutiska miljöer.

Kandidater får en professionell masterkompetens inom fysioterapi och öppnar en rad karriärmöjligheter som fysioterapeut inom idrott, motion och hälsa och välbefinnande. Det ger också grunden för en ytterligare forskningsstudie.

MPhysioterapi Sport och träningsläkemedel innehåller alla moduler från universitetets högskolade BSc (Hons) Sjukgymnastikprogram. Denna läroplan utökas med ytterligare idrotts- och träningsspecifika moduler, förbättrad forskning och möjligheten att få en idrottskompetens för första hjälpen - förbättra dina möjligheter att arbeta i en sportspecifik miljö.

Du kommer att genomföra en rad placeringar i professionella och amatörsport miljöer, inklusive universitetets fysioterapi och idrottsrehabiliteringsklinik, liksom andra fysioterapimiljöer.

Professionell ackreditering

Kursen är godkänd av Chartered Society of Physiotherapy (CSP) och Health and Care Professions Council (HCPC), det lagstadgade organet för Allied Health Professionals. Vid slutet av studierna kommer du att vara berättigad att ansöka om registrering hos HCPC och kommer att vara berättigad att ansöka om fullständigt medlemskap i Chartered Society of Physiotherapy (CSP).

107994_physiologos.png

ranking

Vi är rankade som 8: e plats i Storbritannien för fysioterapi i Complete University Guide 2020.

Fysioterapi- och idrottsrehabiliteringsteamet vid University of Bradford har erkänts nationellt med ett Collaborative Award for Teaching Excellence (CATE) från AdvanceHE, det mest prestigefyllda teampriset som finns tillgängligt för lärande och undervisning inom högre utbildning.129565_Untitled1.png

Ingångskrav

A nivåer

 • 136 UCAS-tariffpoäng från tre fulla A-nivåer för att inkludera en lägst betyg B i biologi, humanbiologi, idrottsvetenskap eller PE. Allmänna studier accepteras inte.

Observera att när en vetenskaplig A-nivå tas, kommer universiteten att kräva att sökande passerar det praktiska elementet (för A-nivåer som beviljas från och med augusti 2017 och framåt).

BTEC Extended Diploma

 • DDD i ett relevant ämne för hälsa, naturvetenskap eller idrott. Applied Science BTEC Extended Diploma-sökande kommer att kräva minst en biologienhet vid Distinction.

Sökande på åtkomstprogram

 • 136 UCAS-tariffpoäng från en tillträde till högskoleexamen i hälsovårds- eller naturvetenskapliga ämnen - minst 12 högskolepoäng i biologi måste vara av lägst betygsfördelning.

Internationella Baccalaureate krav

 • 136 UCAS-tariffpoäng från 3 HL-ämnen vid 7,6,5 för att inkludera HL Biology i klass 6. Plus HL 3 eller SL 4 i matematik och engelska Språk och litteratur A eller engelska B.

Plus ett minimum av GCSE med klass C eller klass 4, för att inkludera engelska, matematik och biologi, kombinerad vetenskap eller fysisk utbildning. Nivå 2-ekvivalenter accepteras.

De som ansöker med en Access-kurs krävs bara för att ha GCSE Engelska Språk och Matematik i betyg C eller Betyg 4. Nivå 2 ekvivalenser accepteras i stället för GCSE Engelska Språk och Matematik.

Ytterligare behörighetskrav

 • Som en del av urvalsprocessen intervjuar vi korta kandidater innan de gör erbjudanden.
 • Alla platser erbjuds med tillfredsställande hälsoskydd, en andra referens och en DBS-check (Disclosure and Barring Service).
 • Bevis på nyligen relevant relevant studie under de senaste 5 åren är nödvändig. Om du inte uppfyller detta krav måste du ansöka om Human Biology for Practice-modulen.

Arbetshälsoskärmen

Alla platser erbjuds under förutsättning av en tillfredsställande screening för arbetshälsa Det handlar om att fylla i ett online-frågeformulär för arbetshälsa och närvaro krävs vid en medicinsk tid.

Studenter på hälso- och sjukvårdsprogram måste kunna uppfylla hälsovårds- och yrkesutbildningsnämndens kunskaper (2013). Arbetshälsa screening och bedömning kommer att överväga elevernas hälsa och välbefinnande och deras förmåga att studera och öva. Framsteg på kursen är beroende av din fortsatta träning.

Denna screeningprocess uppfyller kraven för folkhälsa i England för att skydda allmänheten och studenter och personal som arbetar inom hälso- och sjukvård.

Alla erbjudanden på platser är föremål för tillfredsställande hälsoklarering och ett avtal om att genomgå lämpliga blodprov och immuniseringar.

Universitetet är skyldigt att göra rimliga anpassningar för studenter med funktionshinder för att de ska kunna uppfylla de programkompetenser som krävs. Kandidater som är oroade över hälsofrågor rekommenderas starkt att kontakta oss före ansökan.

DBS-kontrollen (Disclosure and Barring Service)

Alla platser erbjuds även under förutsättning att en tillfredsställande förbättrad information om offentliggörande och spärrgivning (DBS) (tidigare känd som CRB-check) avslöjas. Detta beror på att du kan behöva arbeta med barn eller utsatta vuxna vid din kliniska placering och måste visa att du säkert kan arbeta med dessa grupper vid HCPC-registrering.

Engelska språkkrav

Minsta IELTS 6,5 med ingen subtest mindre än 6,0.

Om du inte uppfyller IELTS-kravet kan du ta en engelsk-kurser i University of Bradford .

CIFS-inresa krav

 • Om du är en internationell student och inte uppfyller behörigheterna för direkt tillträde till denna kurs kan du vara intresserad av vårt Certificate of International Foundation Studies.
 • 80 UCAS-poäng eller motsvarande (se enskilda landsidor för detaljer) plus matematik och biologi eller kombinerade vetenskapliga kvalifikationer som motsvarar GCSE-grad C.
 • UKVI godkände IELTS med 5,5 totalt utan inget prov mindre än 5,5.
 • Dessutom måste sökandena lyckas i urvals- / intervjuprocessen för examen.

CIFS-moduler som ska tas

Studenterna studerar de fyra kärnmodulerna plus:

 • Stiftelsen i mänsklig biologi

Och ytterligare en modul från följande:

 • Stiftelsen i kemi
 • Introduktion till samhällsvetenskap
 • Global Business Environment
 • Stiftelsen Matematik 2

Progressionskrav för examen

Ett övergripande medelvärde på minst 70% och minst 60% i Stiftelsen i humanbiologi och minst 50% i det engelska språket för specifika akademiska ändamål med ytterligare deltestkrav.

Observera: Den här kursen har ytterligare behörighet för upplysningar och utebliven servicekontroll och hälsokontroll.

Vad du ska studera

Observera att modulinformationen kan ändras för 2020-inträde.

Första året

Kärna

 • Neuromusculoskeletal-Perifer (PAR4009-E)
 • Utveckla och främja hälsa och välbefinnande (PAR4008-B)
 • Mjuk vävnad och träningsprinciper (MPhysiotherapy) (PAR4007-D)

Andra året

Kärna

 • Neuromusculoskeletal-Spinal (PAR5010-B)
 • Neurologisk praxis (PAR5008-B)
 • Arbetsbaserat lärande 1 (MPhysiotherapy) (PAR5015-B)
 • Bevisa rehabilitering inom sport och hälsa (PAR5013-B)
 • Människor Befolkning och samtida fysioterapipraxis (PAR5009-D)

Tredje året

Kärna

 • Kardiovaskulär respiratorisk övning (PAR5012-B)
 • Sport Trauma Management (MPhysiotherapy) (PAR6009-B)
 • Forskningsmetoder inom hälsa och idrott (Mphysiotherapy) (PAR6012-B)
 • Bevisbaserad praxis (HEA6002-B)
 • Arbetsbaserat lärande 2 (MPhysiotherapy) (PAR6006-D)

Sista året

Kärna

 • Anställbarhet och professionell utveckling (MPhysiotherapy) (PAR7012-C)
 • Förbättra sportprestanda (MPhysiotherapy) (PAR7011-C)

Alternativ

 • Systematic Literature Review (MPhysiotherapy) (PAR7010-E)
 • Primärt forskningsprojekt (MPhysiotherapy) (RES7012-E)
 • Utvärdering av leverans av tjänster (MPhysiotherapy) (HEA7002-E)

Placering

Det finns 1000 timmar professionell placering inbyggd i programmet, möte HCPC (Health and Care Professions Council) krav.

Av de fem kliniska praktikplaceringarna som du kommer att genomföra under programmet kommer minst 2 av dessa att vara i icke-muskuloskeletala inställningar.

Det här är för att säkerställa att bredden av Fysioterapiplaceringar kan täckas som en del av din placeringsprofil och för att säkerställa att du uppnår relevanta lärandemål.

Över hela programmet kompletterar du en placeringsportfölj som gör att du kan spela in och visa erfarenheter över hela fysioterapins inställningar.

Lärande och bedömning

Under hela studiet lär du dig av ett team av professionella fysioterapeuter, som stöds av experter från ett antal olika kliniska områden vid fakulteten för hälsovetenskap. Du kommer att undervisas i föreläsningar, seminarier, handledning och i små grupper.

Modulerna bedöms med olika metoder, inklusive skriftliga tentamina, praktiska bedömningar, affischpresentationer och fallstudier. Bedömningen av klinisk praxis sker i stor utsträckning i klinisk miljö av klinisk personal och universitetshandledare.

Faciliteter

Den inbyggda fakulteten för hälso-studier bygger på en hälsoinvestering på £ 10 miljoner i Bradford.

Våra toppmoderna anläggningar erbjuder lärande miljöer och simuleringsutrustning som speglar de som finns i NHS.

De är utformade för att ge närmaste möjliga "verkliga" praktiska erfarenheter under ledning och övervakning av vårt akademiska team av erfarna vårdpersonal, så att studenterna kan utveckla sina kliniska färdigheter innan de praktiserar placeringar och sysselsättning inom hälsosektorn.

Avgifter, ekonomi och stipendier

Terminsavgift

 • Hem / EU: £ 9 250 *
 • Internationellt: £ 18,901

* Avgifter som har gått fram har skjutits av regeringen till 9 250 pund i oktober 2017.

stipendier

Varje år tilldelas vi många icke återbetalningsbara stipendier till brittiska, EU och internationella studenter på grundval av akademisk kvalitet, personliga förhållanden eller ekonomiska svårigheter. För fullständiga detaljer, besök vår stipendium webbplats.

Karriärstöd

Universitetet är engagerat i att hjälpa studenter att utveckla och förbättra anställbarheten och detta är en integrerad del av många program. Specialiststöd är tillgängligt under hela kursen från Career and Employability Services, inklusive hjälp för att hitta deltidsarbete samtidigt som du studerar, placerar, semesterarbetsliv och examinerar lediga platser. Studenter uppmanas att få tillgång till detta stöd på ett tidigt stadium och att använda de omfattande resurserna på Karriärens webbplats.

Att diskutera alternativ med specialistrådgivare bidrar till att förtydliga planerna genom att utforska alternativa och raffinerade färdigheter för jobbjakt. I de flesta av våra program finns det direkta bidrag från Karriärutvecklingsrådgivare till läroplanen eller genom specialanpassade workshops.

Karriärmöjligheter

Sysselsättningsstatistik

Även om detta program var nytt år 2017, uppnådde 100% av våra 2017 BSc (Hons) Sjukgymnastikarbetare anställning eller fortsatte att studera inom sex månader efter examen. *

Löneförväntningar

Den genomsnittliga grundlönen för våra 2017 BSc (Hons) fysioterapier var 21,938 £. *

* Dessa DLHE-statistik härrör från årligen publicerade data från HESA, baserat på de brittiska domicilerade akademikerna som är anställda för anställning eller vidareutbildning och vars destinationer är kända.

Studiestöd

Hälsovetenskapliga fakulteten har ett särskilt student supportkontor. MyBradford, baserad i vår huvudsakliga Richmond-byggnad, kan också ge råd om kursavgifter och underhållsbidrag / lån från Student Loans Company.

Som student vid Hälsokunskapens fakultet kan du också få tillgång till universitetets övriga studentstöd, inklusive Academic Skills Advisor Service, Counseling Service och Disability Service.

Forskning

Det finns en växande forskningsbas inom fakulteten för hälsovetenskap. Många av dem som kommer att lära sig på programmet är forskning aktiva, publicera och presentera internationellt.

Det finns möjligheter för studenter att delta i denna forskning. Forskningsmodulerna är specifikt utformade för att studenter ska arbeta tillsammans med akademisk personal för att utveckla yrkesrelevant forskning som har potential att påverka och utveckla praxis inom fältet och placerar studenter i spetsen för kunskapsupptäckt.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Läs mer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Läs mindre