MPharm i apoteket

University of Bradford

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

MPharm i apoteket

University of Bradford

University of Bradford vi läst apotek sedan 1927, och är experter på att förbereda studenterna för klinisk praxis.

Vårt innovativa och prisbelönta examensprogram , som huvudsakligen levereras av Team Based Learning (TBL), har utformats av apotekare, lärare, studenter och arbetsgivare för att säkerställa att du inte bara ska kunna utbilda dig med nödvändig kunskap och färdigheter hos en apotekskandidat utan också med förtroende, kommunikation, teamarbete och problemlösning som krävs för att säkra sysselsättningen. Våra klasser simulerar arbetsplatsen och du kommer att arbeta i små grupper för att lösa verkliga problem, varav många kommer in i klassrummet från apotekspraxis av vårt team av apotekslärare-utövare.

Vårt unika 5-åriga MPharm-program har funnits i över 45 år och gör det möjligt för dig att genomföra din förregistreringsträning som en del av programmet. Det innebär att du lämnar oss som kvalificerad apotekare i avvaktan på att GPhC-registreringskontrollen avslutats. Vi erbjuder också ett 4-årigt program, där du måste slutföra en 1-årig förregistreringsperiod efter examen.

Oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att våra MPharm-program har specialdesignats så att du lämnar oss fullt förberedda för dagens apotekspraxis och med färdigheter och förtroende för att lyckas och uppnå din fulla potential i din framtida anställning.

Professionell ackreditering

Inträde till apotekets yrke regleras av General Pharmaceutical Council (GPhC). Båda våra MPharm-program ackrediterades för högst sex år av GPhC 2018.

Vad du ska studera

Detta innovativa program är utformat med råd från ledande apotekare, arbetsgivare och andra viktiga intressenter för att uppnå de patientcentrerade utfall som läkare behöver i praktiken.

Vårt mål är att ha en engagerande läroplan som ska skapa en kompetent läkare. Läroplanen lägger tonvikt på hälsoproblem och apoteksåtgärder i samhällsinställningen. Det finns stark integrering mellan grundvetenskap och deras tillämpning på övning och det finns möjligheter till tidig patientkontakt och relevant inter-professionell inlärning.

Observera att modulinformationen för 2019 kan ändras.

Placering

Vi var det första brittiska universitetet som erbjuder det 5-åriga träningsintegrerade MPharm-programmet som gör att du kan kvalificera dig som apotekare när du lämnar universitetet och vi har kört kursen framgångsrikt i över 40 år.

Alternativt kan du välja det 4-åriga kontinuerliga programmet där du avslutar din ettårig förregistreringsträning efter examen.

Det 5-åriga programmet inleder två separata sex månaders perioder med förregistreringserfarenhet inom kursen, och ger dig möjlighet att uppleva två olika aspekter av läkemedelspraxis (vanligtvis sjukhus och samhällspraxis) och därmed bredda din erfarenhet. Varje sexmånadersplacering arrangeras och övervakas av skolan, och tvåplaceringsstrukturen ger dig kontakt med ett stort antal patienter, arbetsgivare och vårdpersonal.

Lärande och bedömning

Vårt prisbelönta apoteksprogram har utformats av nationellt erkända apotekspedagogiska experter med inmatning från apoteksgivare, patienter och vår alumni.

Programmet behandlas övervägande med hjälp av en innovativ och aktiv inlärningsmetod som kallas Team-Based Learning (TBL).

I TBL-klasserna kommer du aktivt att öva på att tillämpa din kunskap för att lösa verkliga apoteksproblem genom gruppdiskussion och klass debatt som underlättas av vår expert akademiska personal.

TBL utvecklar ditt självförtroende, dina problemlösningsförmåga och de kommunikations- och teamkvalifikationer som behövs för sysselsättning i apoteket.

Vanliga frågor

Behöver jag arbetslivserfarenhet och i så fall hur mycket?

Konkurrensen om en plats på MPharm-kursen är hög och när man väljer kandidater tittar inte inspelningslaget bara på bevis på akademisk prestation, även om det är mycket viktigt. Urvalspanelen söker också bevis för att en sökande har åtagit sig att studera apotek och har undersökt apoteket som en karriär. Arbetslivserfarenhet som jobbskuggning, prata med gemenskapsparatörer, besök på samhälle eller sjukhusapotek eller praktikplatser är dock korta, alla bevis på detta åtagande.

Vad är skillnaderna mellan 4 och 5-åriga kurser?

Efter avslutad 4-årig MPharm åtar sig kandidaterna 12 månaders förhandsregistrering. Normalt skulle detta innebära att efter att ha erhållit den 4-åriga magisterexamen i apoteket skulle du behöva genomföra ett år av "Pre-Registration Experience" i ett apotek godkänt av tillsynsmyndigheten och under överinseende av en erfaren apotekare.
Den 5-åriga kursen beskrivs som en sandwich- eller praktikintegrerad kurs, eftersom den innehåller två sexmånaders perioder av yrkesutbildning. Dessa två perioder uppfyller samtidigt regleringsorganets förregistreringskrav och genomförs mellan perioder av akademisk studie.

När måste jag välja mellan 4- och 5-åriga kurser?

På ansökan kan en elev välja en kurs, och de flesta studenter gör sitt val under UCAS-cykeln. Eleverna måste bestämma vilken kurs de vill registrera sig under UCAS-cykeln och bör noga tänka på skillnaderna för dem personligen. Det slutgiltiga beslutet måste göras före anmälan, eftersom förändringar under det 1: a året endast gäller undantag.

Vad söker vi hos våra sökande?

Vi letar efter bevis på arbetslivserfarenhet, helst i en hälsorelaterad miljö. Du måste kunna visa din motivation för att studera apoteket, visa att du har erfarenhet av att ta ansvar och att dina värden är kongruenta med en framtida vårdpersonal.

Accepterar du examensinträde?

Vi accepterar studenter som redan har genomfört examen i relevanta ämnen (första klass eller övre andra klass) men vi kräver fortfarande att sökande ska ha lämpliga GCSE- och vetenskapliga A-nivåskvalifikationer, inklusive kemi. Observera att kursavgifter för examenstillträde klassas som ELQ (likvärdiga eller lägre kvalifikationer) och har en annan avgiftsstruktur.

Kan jag överföra från en annan kurs (till år 2?)

Vi accepterar normalt inte studenter efter att ha studerat i ett eller två år på kurser vid andra universitet. Vi kan överväga studenter som har A-nivåskvalifikationer som uppfyller våra standardinmatningskriterier, men något erbjudande kommer endast att ingå till år 1.

Hur registrerar jag mig som apotekare?

Inträde till apotekets yrke regleras av General Pharmaceutical Council (GPhC). För att vara berättigad att registrera dig som apotekare måste du:

  • Ha en magisterexamen i apotek som tilldelas i Storbritannien, vilket har ackrediterats av GPhC
  • Tillfredsställande slutföra ett års förhandsregistreringserfarenhet i en godkänd läkemedelsanläggning under ledning av en apotekare
  • Passera registreringsbedömningen vid slutet av förregistreringsåret
  • Fyll i ansökningsförfarandet genom att förklara din träningspraxis och träna en hälsodeklaration

Observera att fullbordandet av MPharm-examen ensam inte garanterar att du kommer att lyckas med att få en förhandsregistreringsutbildning eller registrera dig som apotekare. Vi kommer dock att ge dig hjälp och support för att optimera din förmåga att göra det. Observera att General Pharmaceutical Council (GPhC) inte erbjuder eventuellt registreringsråd, om registrering avvisas kan en sökande överklaga beslutet via GPhC: s överklagandeutskott.

Karriärmöjligheter

En karriär inom apoteket gör att du kan arbeta inom en rad olika sektorer som samhälle, sjukhus, industri, primärvård, GP Practice, akademia.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad August 16, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
4 - 5 år
Heltid
Price
Pris
17,800 GBP
Hem: £ 9 250 (smörgåsår: £ 925) Internationellt: £ 17 800 (smörgåsår: £ 1,780)
Information
Deadline
Kontakt Skolan
End date 27 May 2022 for the MPharm 4 year version, and 26 May 2023 for the MPharm 5 year version.
Locations
Storbritannien - Bradford, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
End date 27 May 2022 for the MPharm 4 year version, and 26 May 2023 for the MPharm 5 year version.
Slutdatum Maj 27, 2022
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Bradford, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
End date 27 May 2022 for the MPharm 4 year version, and 26 May 2023 for the MPharm 5 year version.
Slutdatum Maj 27, 2022