Read the Official Description

Översikt

På University of Bradford har vi läst apotek sedan 1927, och är experter på att förbereda studenterna för klinisk praxis.

Vårt innovativa och prisbelönta examensprogram, som huvudsakligen levererades av Team Based Learning (TBL), har utformats av apotekare, lärare, studenter och arbetsgivare för att säkerställa att du inte bara ska utbilda dig med den nödvändiga kunskapen och färdigheterna hos en apotekskandidat, men också med förtroende, kommunikation, teamarbete och problemlösning som krävs för att säkra sysselsättningen. Våra klasser simulerar arbetsplatsen och du kommer att arbeta i små grupper för att lösa verkliga problem, varav många kommer in i klassrummet från apotekspraxis av vårt team av apotekslärare-utövare.

Vid examen måste du sedan slutföra en 1-årig förregistreringsperiod för att bli kvalificerad apotekare. Alternativt kan du välja vårt unika 5-åriga Mpharm-program, vilket gör att du kan genomföra din förregistreringsträning som en del av programmet. Det innebär att du lämnar oss som kvalificerad apotekare, i väntan på att GPhC-registreringskontrollen avslutats.

Oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att våra MPharm-program har specialdesignats så att du lämnar oss fullt förberedda för dagens apotekspraxis och med färdigheter och förtroende för att lyckas och uppnå din fulla potential i din framtida anställning.

Professionell ackreditering

Inträde till apotekets yrke regleras av General Pharmaceutical Council (GPhC). Båda våra MPharm-program ackrediterades för högst sex år av GPhC 2018.

ranking

Topp 200 - 2018 QS World University Rankningar efter ämne

108008_logos7.png

Ingångskrav

A nivåer

Kemi eller biologi och ett annat vetenskapligt ämne (matematik, fysik, biologi, kemi eller psykologi) krävs vid minimum AB. Allmänna studier eller kritisk tänkande accepteras inte.

Studenter som erbjuder A-nivåer ska slutföra dem inom en 3-årig tidsram för att kunna komma in i detta program.

Observera att när en vetenskaplig A-nivå tas, kommer universiteten att kräva att sökande passerar det praktiska elementet (för A-nivåer som beviljas från och med augusti 2017 och framåt).

BTEC Extended Diploma

För sökande som har tagit det nya BTEC Extended Diploma bedömts genom skriftliga tentamina och kurs: DDD. Tillämpad vetenskap med minst fyra kemi- eller biologienheter vid Distinction.

För sökande som har tagit BTEC Extended Diploma bedömts endast av kursen: DDD. Tillämpad vetenskap med minst fyra kemienheter och två matematiska enheter vid distinktion och antingen A-nivå kemi eller A-nivåbiologi i klass B.

Sökande på åtkomstprogram

128 UCAS-tullpoäng från en tillträde till högre utbildning Diploma - Naturvetenskapligt ämne krävs. Måste innehålla minst 12 högskolepoäng kemi vid distinktion och 12 hp vid särskiljning i ett annat ämnesområde.

Internationella Baccalaureate krav

128 UCAS-tariffpoäng som inkluderar antingen HL-kemi eller biologi vid betyg 6, 1 annat HL-vetenskapsämne vid betyg 6 och ett tredje HL-ämne vid betyg 5. Plus HL 3 eller SL 4 i matematik och engelska språk och litteratur A eller engelska B.

Plus minst av

Fem GCSEs i klass C eller 4, inklusive engelska språket, matematik (notera: GCSE engelska språk och matematiska ekvivalenser accepteras inte) och två vetenskaper (dvs. biologi, kemi, fysik eller kombinerade vetenskap).

De som ansöker med Access kurser krävs bara för att ha GCSE engelska språk och matematik i betyg C eller betyg 4.

Ytterligare behörighetskrav

Som en del av urvalsprocessen intervjuar vi korta kandidater innan de gör erbjudanden. Alla platser erbjuds under förutsättning att en tillfredsställande upplysnings- och spärrservice (DBS) och hälsokontrollen finns.

Sökande som inte innehar de angivna A-Level-ämnena kan övervägas för Clinical Sciences Foundation Year med sikte på att ange år ett av MPharm det följande året. Inträde på MPharm skulle vara villkorat av bedömningsprestanda vid slutet av grundåret. Inträde på MPharm är normalt föremål för att passera alla moduler vid första försöket och uppnå minst 60% i kemi modulen och ett totalt genomsnitt på 65% eller högre. Studenter som inte uppnår denna standard, men som passerar grundåret, skulle överföra till ett annat program inom Biovetenskapliga fakulteten (t.ex. BSc Chemistry, BSc Biomedical Science, BSc Clinical Sciences). Observera att du skulle nomineras och stödjas som en potentiell framtida apoteksstudent och som sådan tillåter inte denna överföring att studera medicin vid University of Leeds.

Engelska språkkrav

Minsta IELTS vid 6,5 eller motsvarande.

Om du inte uppfyller IELTS-kravet kan du ta en engelsk-kurser i University of Bradford .

CIFS-inresa krav

Om du är en internationell student och inte uppfyller anmälningskraven för direkt deltagande på kursen kan du vara intresserad av vårt certifikat för internationella grundstudier

80 UCAS-poäng eller motsvarande (se enskilda landsidor för detaljer) plus matematik och 2 vetenskapskvalifikationer som motsvarar GCSE-grad C. UKVI godkände IELTS med 5,5 totalt utan deltest mindre än 5,0. Dessutom måste sökandena lyckas i urvals- / intervjuprocessen för examen.

CIFS-moduler som ska tas

Studenterna studerar de fyra kärnmodulerna plus:

 • Stiftelsen i mänsklig biologi
 • Stiftelsen i kemi

Progressionskrav för examen

Ett övergripande medelvärde på minst 65% och minst 60% i Stiftelsen i kemi och minst 50% i det engelska språket för specifika akademiska ändamål med ytterligare deltestkrav.

Observera: Apoteket har ytterligare behörighet för inlämning och utebliven kontroll och hälsokontroll

Vad du ska studera

Detta innovativa program är utformat med råd från ledande apotekare, arbetsgivare och andra viktiga intressenter för att uppnå de patientcentrerade utfall som läkare behöver i praktiken.

Vårt mål är att ha en engagerande läroplan som ska skapa en kompetent läkare. Läroplanen lägger tonvikt på hälsoproblem och apoteksåtgärder i samhällsinställningen. Det finns stark integrering mellan grundvetenskap och deras tillämpning på övning och det finns möjligheter till tidig patientkontakt och relevant inter-professionell inlärning.

Observera att modulinformationen för 2019 kan ändras.

Första året

Kärna

 • Utveckla professionell praxis 1 (PHA4007-C)
 • Molekyler till system (PHA4008-C)
 • Livscykel för en medicin (PHA4009-C)
 • Medicin och hälsa (PHA4010-C)

Andra året

Kärna

 • Utveckla professionell praxis 2 (PHA5013-C)
 • Pharmacy Science and Practice 1 (PHA5014-R)

Tredje året

Kärna

 • Utveckla professionell praxis 3 (PHA6019-C)
 • Pharmacy Science and Practice 2 (PHA6020-R)

Fjärde året

Kärna

 • Professionell träning 1 - Icke-kreditbärande (PHA6002-Z)
 • Patientcenterad vård (PHA7059-E)

Sista året

Kärna

 • Professionell träning 2 - Icke-kreditlagring (PHA6003-Z)
 • Utveckla professionell praxis 4 (PHA7056-B)
 • Speciella studier på apoteket (PHA7057-B)
 • Patientsäkerhet och beslutsfattande (PHA7058-B)
 • Patientcenterad vård (PHA7058-B)

Lärande och bedömning

Vårt prisbelönta apoteksprogram har utformats av nationellt erkända apotekspedagogiska experter med inmatning från apoteksgivare, patienter och vår alumni.

Programmet behandlas övervägande med hjälp av en innovativ och aktiv inlärningsmetod som kallas Team-Based Learning (TBL).

I TBL-klasserna kommer du aktivt att öva på att tillämpa din kunskap för att lösa verkliga apoteksproblem genom gruppdiskussion och klass debatt som underlättas av vår expert akademiska personal.

TBL utvecklar ditt självförtroende, dina problemlösningsförmåga och de kommunikations- och teamkompetens som behövs för anställning i ett apotek.

Faciliteter

Vi har en välutrustad klinisk kompetensserie; vårt eget samhälleapotek; sjukhusavdelning; och ett antal seminarierum.

Våra farmakologiska anläggningar är laboratorier som inkluderar simuleringsprogram och datorer så att alla våra elever kan ha samma lärande erfarenhet.

Du kommer också att läras i vår nya Simulationssvit som innehåller en mänsklig simulator (iSTAN) och ett 3D-virtuellt anatomistabell där du lär dig om anatomi och fysiologi.

Avgifter, ekonomi och stipendier

Undervisningsavgift 2019

Hem: £ 9,250

Internationellt: £ 18,240

stipendier

Varje år tilldelas vi många icke återbetalningsbara stipendier till brittiska, EU och internationella studenter på grundval av akademisk kvalitet, personliga förhållanden eller ekonomiska svårigheter. För fullständiga detaljer, besök vår stipendium webbplats.

Vanliga frågor

Behöver jag arbetslivserfarenhet och i så fall hur mycket?

Konkurrensen om en plats på MPharm-kursen är hög och när man väljer kandidater tittar inte inspelningslaget bara på bevis på akademisk prestation, även om det är mycket viktigt. Urvalspanelen söker också bevis för att en sökande har åtagit sig att studera apotek och har undersökt apoteket som en karriär. Arbetslivserfarenhet som jobbskuggning, prata med gemenskapsparatörer, besök i samhället eller sjukhusapotek eller praktikplatser är dock korta, alla bevis på detta åtagande.

Vad är skillnaderna mellan 4 och 5-åriga kurser?

Efter avslutad 4-årig MPharm gör kandidaten 12 månaders förregistreringsutbildning. Normalt skulle det innebära att efter att ha erhållit den 4-åriga magisterexamen i apoteket skulle du behöva genomföra ett år med "Pre-Registration Experience" i ett apotek godkänt av tillsynsmyndigheten och under överinseende av en erfaren apotekare.

5-årskursen beskrivs som en sandwich- eller praktikintegrerad kurs, eftersom den innehåller två sexmånaders perioder av yrkesutbildning. Dessa två perioder uppfyller tillsammans regleringsorganets förregistreringskrav och genomförs mellan perioder av akademisk studie.

När måste jag välja mellan 4- och 5-åriga kurser?

På ansökan kan en elev välja en kurs, och de flesta studenter gör sitt val under UCAS-cykeln. Eleverna måste bestämma vilken kurs de vill registrera sig under UCAS-cykeln och bör noga tänka på skillnaderna för dem personligen. Det slutgiltiga beslutet måste göras före anmälan, eftersom förändringar under det 1: a året endast gäller undantag.

Vad söker vi hos våra sökande?

Vi letar efter bevis på arbetslivserfarenhet, helst i en hälsorelaterad miljö. Du måste kunna visa din motivation för att studera apoteket, visa att du har erfarenhet av att ta ansvar och att dina värderingar är kongruenta med framtida vårdpersonal.

Accepterar du examensinträde?

Vi accepterar studenter som redan har genomfört examen i relevanta ämnen (första klass eller övre andra klass) men vi kräver fortfarande att sökande ska ha lämpliga GCSE- och vetenskapliga A-nivåskvalifikationer, inklusive kemi. Observera att kursavgifter för examenstillträde klassas som ELQ (likvärdiga eller lägre kvalifikationer) och har en annan avgiftsstruktur.

Kan jag överföra från en annan kurs (till år 2?)

Vi accepterar normalt inte studenter efter att ha studerat i ett eller två år på kurser vid andra universitet. Vi kan överväga studenter som har A-nivåskvalifikationer som uppfyller våra standardinmatningskriterier, men något erbjudande kommer endast att ingå till år 1.

Hur registrerar jag mig som apotekare?

Inträde till apotekets yrke regleras av General Pharmaceutical Council (GPhC). För att vara berättigad att registrera dig som apotekare måste du:

 • Ha en magisterexamen i apotek som tilldelas i Storbritannien, vilket har ackrediterats av GPhC
 • Tillfredsställande slutföra ett års förhandsregistreringserfarenhet i en godkänd läkemedelsanläggning under ledning av en apotekare
 • Passera registreringsbedömningen vid slutet av förregistreringsåret
 • Slutför ansökan genom att förklara din träningspraxis att träna och en hälsodeklaration

Observera att fullbordandet av MPharm-examen ensam inte garanterar att du kommer att lyckas med att få en förhandsregistreringsutbildning eller registrera dig som apotekare. Vi kommer dock att ge dig hjälp och support för att optimera din förmåga att göra det. Observera att General Pharmaceutical Council (GPhC) inte erbjuder eventuellt registreringsråd, om registrering avvisas kan en sökande överklaga beslutet via GPhC: s överklagandeutskott.

Karriärstöd

Universitetet är engagerat i att hjälpa studenter att utveckla och förbättra anställbarheten och detta är en integrerad del av många program. Specialiststöd är tillgängligt under hela kursen från Career and Employability Services, inklusive hjälp för att hitta deltidsarbete samtidigt som du studerar, placerar, semesterarbetsliv och examinerar lediga platser. Studenter uppmanas att få tillgång till detta stöd på ett tidigt stadium och att använda de omfattande resurserna på Karriärens webbplats.

Att diskutera alternativ med specialistrådgivare bidrar till att förtydliga planerna genom att utforska alternativa och raffinerade färdigheter för jobbjakt. I de flesta av våra program finns det direkta bidrag från Karriärutvecklingsrådgivare till läroplanen eller genom specialanpassade workshops.

Karriärmöjligheter

En karriär inom apoteket gör att du kan arbeta inom en rad olika sektorer som samhälle, sjukhus, industri, primärvård, GP Practice, akademia.

Sysselsättningsstatistik

97% av våra 2017-fyraåriga apotekskandidater hittade anställning eller fortsatte att studera inom sex månader efter examen. *

100% av våra 2017-femåriga apotekskandidater hittade anställning eller fortsatte att studera inom sex månader efter examen. *

Löneförväntningar

Den genomsnittliga grundlönen för våra fyraåriga apotekskandidater från 2017 (nb: förregistrering) var 18.823 £. *

Den genomsnittliga grundlönen för våra femåriga apotekskandidater från 2017 (nb: registrerad apotekare) var 31,201 £. *

* Dessa DLHE-statistik härrör från årligen publicerade data från HESA, baserat på de brittiska domicilerade akademikerna som är anställda för anställning eller vidareutbildning och vars destinationer är kända.

Studiestöd

Våra omfattande supporttjänster hjälper dig att uppnå din fulla potential - både akademiskt och personligt.

Vi erbjuder allt du behöver för att göra det bästa av din tid med oss, och framgångsrikt utvecklas genom dina studier och vidare in i världen av akademisk anställning.

Våra supporttjänster omfattar:

 • Personliga handledare
 • Handikappstjänster
 • Rådgivningstjänster
 • MyBradfords supportcenter
 • Studentkåren
 • Chaplaincy och tro rådgivare
 • En på-campus plantskola
 • Halls wardens

Vi har välfyllda bibliotek och utmärkta IT-faciliteter över hela campus. Dessa anläggningar är öppna 24 timmar om dygnet under terminstiden, vilket betyder att du alltid hittar en plats för att få saker på campus.

Vårt akademiska kompetensrådgivningstjänst kommer att arbeta med dig för att utveckla dina akademiska, interpersonella och överförbara färdigheter.

Forskning

Forskningsexpertise vid Pharmacy School och medicinska vetenskaper inkluderar läkemedelsdesign, formulering, läkemedelsleverans, kliniska prövningar, neurovetenskap och naturprodukter.

Program taught in:
Engelska

See 14 more programs offered by University of Bradford »

Last updated January 27, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
4 - 5 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
Hem: £ 9,250 / International: £ 18,240
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum