MPH Global Health

Allmänt

Programbeskrivning

MPH Global Health

64448_clinic-doctor-health-hospital.jpg

En MPH är en internationellt erkänd kvalifikation som öppnar många anställningsmöjligheter över hela världen.

Kursen utrustade studenter med kunskaps- och färdighetsbasen för att driva en karriär inom folkhälsan eller andra hälsorelaterade ledarroll roller.

Läroplanen för MPH vid drottningens inriktning ligger mycket nära läroplanen för professionella tentor för Storbritanniens folkhälsovård.

MPH är utformat för att introducera studenter till:

 • Vetenskapen om folkhälsopraxis: ett robust, systematiskt och bevisbaserat tillvägagångssätt för att definiera och förstå folkhälsoproblem och problem.
 • Folkhälsopraxis "konst" - interpersonella och organisatoriska färdigheter att arbeta i partnerskap med andra inflytande beslut stödja genomförandet av politik, program eller interventioner och påverka verklig förändring. Det syftar till att identifiera optimala lösningar för hälsovinst inom tillgängliga resurser.
 • Ett globalt perspektiv på folkhälsan, inklusive hälsan hos underskattade områden i låg- och medelinkomstländer (LMIC)

VARFÖR QUEEN'S?

I samarbete med Institutet för folkhälsa i Irland och andra viktiga lokala intressenter är Queen värd en av fem UKCRC Public Health Research Centers of Excellence i Storbritannien för att uppmuntra tvärvetenskaplig arbetskraft och öka kapaciteten för att hantera komplexa hälsoproblem på folknivå.

En av våra styrkor är den lilla klassstorleken (vanligtvis cirka 20 studenter per år) vilket möjliggör mycket nära kontakter mellan personal och studenter. Du kommer att vara baserad på Center of Excellence for Public Health, Nordirland, som är en av fem UKCRC Public Health Research Centers of Excellence i Storbritannien, och du kommer att läras och mentoreras av forskare i världsklass.

Du kommer också att bli utsatt för ett brett utbud av folkhälsoledare och utövare som arbetar inom folkhälsan och gör verkliga förändringar för att gynna befolkningens hälsa. Det läggs tonvikt på globala aspekter av folkhälsan och nya hot och utmaningar och kursen lockar studenter från hela världen.

KURSINNEHÅLL

Programinnehållet baseras på examenslitteraturen för medlemskap i UK: s fakultet för folkhälsa, denna MPH består av två undervisade terminer plus en forskningsbaserad del. Terminerna 1 och 2 innebär en blandning av formella föreläsningar, övningar och grupparbete och Semester 3 fokuserar på avhandlingen.

Semester 1 moduler

Introducera kärnkoncept, metoder och metoder, med tonvikt på kritiskt tänkande och tillämpning av ny kunskap:

 • Bestämmelser om förbättring av hälsa och hälsa (Pt 1)
 • Medicinsk statistik
 • Folkhälsovetenskap

Semester 2 moduler

Fokusera på folkhälsopraxis inom de tre huvudområdena / modulerna:

 • Bestämmelser om förbättring av hälsa och hälsa (Pt 2)
 • Hälso- och sjukvårdssystem
 • Hälsoskydd

Valfria moduler:

 • Avancerad folkhälsopraxis
 • Global hälsa

Semester 3

Studenterna är också skyldiga att slutföra ett lämpligt, diskret, akademiskt eller tjänsteundersökningsarbete för att integrera och tillämpa folkhälsovetenskaplig kunskap och färdigheter. Det kan finnas möjligheter att arbeta med lokala folkhälsoorganisationer och möjligheter att genomföra projekt på underskattade områden av LMIC kan ordnas.

BEDÖMNING

Bedömning sker genom olika metoder, inklusive skriftlig tentamen, skriftliga uppdrag och muntliga presentationer. En 10-15 000 ordavhandling krävs.

Lärande och lärande

Vid Drottning siktar vi på att leverera en högkvalitativ inlärningsmiljö som inbjuder till intellektuell nyfikenhet, innovation och bästa praxis inom lärande, undervisning och studentstöd för att studenten ska kunna uppnå sin fulla akademiska potential.

På kursen gör vi detta genom att tillhandahålla en rad lärande erfarenheter som gör det möjligt för våra elever att engagera sig med ämnesexperter, utveckla attribut och perspektiv som kommer att utrusta dem för liv och arbete som ökar deras utveckling som oberoende, livslånga elever.

Klasser är på morgonen och eftermiddagen genom en kombination av kursföreläsningar, praktiska erfarenheter och självstudier för att förbättra anställbarheten.

64449_pexels-photo-220723.jpeg

INGÅNGSKRAV

En 2,1 heder examen eller högre i ett hälsorelaterat ämne eller motsvarande kvalifikation som är acceptabelt för universitetet. Bevis på motsvarande yrkeskvalifikationer eller erfarenhet kan övervägas, om en sökande inte uppfyller det akademiska kravet som krävs. Sökande kan bli skyldig att genomföra en intervju.

YTTERLIGARE INFORMATION FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Internationella studenter (för vilka engelska inte är deras första språk) måste kunna visa sin kunskaper på engelska för att fullt ut kunna dra nytta av sina studier. Icke-EES-medborgare måste också uppfylla invandringskrav för engelska visum och invandring (UKVI) för det engelska språket för viseringsändamål. Bevis på ett IELTS * -poäng på 6,5, med minst 6,0 i någon komponent, eller en motsvarande kvalifikation som är acceptabel för universitetet krävs (* taget inom de senaste 2 åren).

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du skriver in det här programmet, erbjuder vår partner INTO Queen's University Belfast en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga att komma in i det här programmet.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

MPH-kandidater kommer att ha kunskaps- och kunskapsstiftelsen för att driva karriärmöjligheter inom folkhälsan inom hälso- och sjukvården, hälsorelaterade icke-statliga organisationer och i både universitets- och forskaravdelningar.

Efter avslutad kurs är utexaminerade välutrustade för att genomföra den professionella undersökningen av den brittiska eller irländska folkhälsovetenskapliga fakulteten och kan fortsätta att utöva en karriär inom folkhälsan, antingen lokalt i Storbritannien / Irland eller internationellt, inklusive karriär som fokuserar på LMIC: s hälsobehov

Under hela kursen kommer studenterna att få möjlighet att samarbeta med potentiella arbetsgivare.

Drottningens doktorander skörda exceptionella fördelar. Unika initiativ som Degree Plus och Researcher Plus stärker vårt engagemang för anställbarhet, medan innovativa ledarskaps- och utbildningsprogram tillsammans med en stark integration med företagsexperter hjälper våra studenter att få viktiga ledarpositioner både nationellt och internationellt.

Vilka typer av arbetstillfällen gör eleverna att göra efter att ha avslutat mästarna i folkhälsan?

Några av våra studenter fortsätter att driva vidare Ph.D. studera inom områdena hälsoforskning och epidemiologi här i Nordirland, i andra delar av Storbritannien och utomlands.

Övriga studenter går vidare till arbete både inom den privata och offentliga sektorn. Följande är några av de jobb de har tagit på:

 • Senior Regulatory Specialist hos Beam Suntory
 • Hälsorådgivare, Medair, Mellanöstern
 • Postdoktorand, Queen's University Belfast
 • Teknisk examen, Kerry Group
 • DPhil-student i befolkningshälsa, Oxford University
 • Projektkoordinator på Save the Children International
 • Ph.D. Student CPH
 • Registrerad dietist, Craigavon
 • Project Team Member, Northern Ireland Baby Hearts Study
 • Epidemiologiprogramspecialist vid Pennsylvania Department of Health

AVGIFTER

Det finns en rad finansierings- och stipendier tillgängliga för dem som överväger att studera vid drottningens.

Postgraduate lån

Från och med läsåret 2017/18 kommer ekonomiavdelningen att ge ett studieavgift på upp till 5 500 kr per student för NI / EU för forskarutbildning. Undervisningsavgiftslåninformation.

Ett forskarutlåningssystem i Storbritannien erbjuder statligt stödda studielån på upp till £ 10 280 för lärda och forskarutbildningskurser inom alla ämnesområden. Kriterier, behörighet, återbetalning och ansökningsinformation finns tillgängliga på den brittiska regeringens webbplats.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Läs mer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Läs mindre