MA i ledarskap inom hälso- och socialvård

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Kursen syftar till att möjliggöra en fördjupad kunskap och förståelse för ledarskapspraxis inom hälso- och socialvård, informerad av aktuell vetenskaplig forskning och inkludera en kritisk medvetenhet om aktuella frågor och utveckling i framkant av detta område.

Nyckelfakta

 • Pris: Masters
 • Varaktighet: 1 eller 2 år
 • Lägesläge: Heltid
 • Startdatum: oktober
 • Tilldelningsinstitution: Bishop Grosseteste University
 • Institutionskod: B38

Varför studera den här kursen?

 • En extremt flexibel kurs som fokuserar på tillhandahållande av tjänster, som överbryter klyftan mellan teori och praktik.
 • Ger dig utmärkta anställningsförmåga och erfarenhet, eftersom du kommer att träffas och arbeta nära med arbetsgivarna.
 • Ett litet erfaret team inom sektorn ger utmärkt pastoral vård och kan erbjuda en autentisk synvinkel på hur kursen gäller praktik.
 • Möjlighet att uppleva ett unikt och brett utbud av placeringar inom olika inställningar inom hela sektorn.

Ingångskrav

 • Du måste ha fått eller förutspådd att få, normalt en grundutbildning i en humaniora eller samhällsvetenskap relaterad ämne (eller motsvarande).
 • Dessutom kommer alla studenter att behöva betala 57,20 £ för en förbättrad avslöjande från Disclosure Barring Service. En framgångsrik förbättrad avslöjande krävs innan kursen påbörjas.

Three businesswomenTim Gouw / Unsplash

Om kursen

Du kommer att uppmuntras att utveckla kritisk självreflektion och självhanteringsfärdigheter, tillsammans med att utveckla förmågan att lära genom reflektion av praktik och erfarenhet. Du kommer också att ha möjlighet att genomföra ett forskningsprojekt som är relevant för din praxis. Denna Masters-kurs riktar sig till avancerade utövare, handledare och chefer som arbetar eller volontärarbete inom området hälsa och socialvård som har lång erfarenhet av praktiken och vars nuvarande roll är att leda, stödja och utmana dem som arbetar inom området.

Under hela denna kurs får du möjlighet att utarbeta dina egna sätt att närma sig situationer och problem genom att utforska andra perspektiv och genom ökad självmedvetenhet. Programmet är utformat för att förbättra din förmåga att ta itu med frågor som är involverade i ett framgångsrikt genomförande av praxis och för att säkerställa bättre resultat. Du kommer att uppmuntras att utveckla en större förståelse för dig själv och de teoretiska frågor som undersöker ledarskapets natur och därmed öka din förmåga att hantera komplexa frågor i framtiden.

moduler

 • Avhandling
 • Professionell bedömning och beslutsfattande
 • Övervakning av utövare inom hälso- och sjukvård
 • Forskningsfärdigheter
 • Kärnan i ledarskap
 • Organisationsanalys

bedömning

En mängd olika bedömningar kommer att användas, inklusive presentation, observation, relationsbyggande och forskningsfärdigheter, IKT, kritiskt tänkande och analys, som alla är utformade för att förbättra dina yrkeskunskaper. Vi förväntar oss att eleverna ska ge ett tidigt och betydande bidrag till förbättringar på sin arbetsplats.

Karriärer

Syftet med denna kurs är att förbättra dina sysselsättningsutsikter och att göra det möjligt för dig att uppnå dina personliga lärandemål. Kandidater på denna kurs kommer att kunna utveckla sina karriärer på sin egen arbetsplats eller leta efter avancemöjligheter inom det bredare området hälso- och socialvård. Detta inkluderar lagstadgade, privata, oberoende och frivilliga leverantörer. Typiska karriär- och utbildningsutvecklingsvägar för MA-studenter inkluderar också sådana områden som undervisning eller vidare akademisk studie (t.ex. doktorandstudie).

Stöd

Att studera vid BGU är en studentcentrerad upplevelse. Personal och studenter arbetar tillsammans i en vänlig och stödjande atmosfär som en del av ett intimt campusgemenskap. Du kommer att känna varje anställd personligen och känner dig säker på att närma sig dem för hjälp och råd, och anställda kommer att känna igen dig, inte bara genom synen, utan som en individ med unika talanger och intressen. Vi kommer att vara där för att stödja dig, personligen och akademiskt, från induktion till examen.

** 2 000 £ internationellt stipendium tillgängligt. Framgångsrika rabatter kommer att tilldelas information som finns i det personliga uttalandet. En utdelningspanel kommer att dras från institutionens äldre medlemmar.

Senast uppdaterad Okt 2019

Om skolan

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Läs mer

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Läs mindre