Långtidsstudier, master i fysioterapi

Allmänt

Programbeskrivning

Långgrad Masterstudier, 5 år Heltidsprogram med praktisk träning som en integrerad del av studier och möjlighet till inskrivning till doktorandstudier.

Sjukgymnastik är ett medicinskt yrke som tillhandahåller hälso- och sjukvårdstjänster med avseende på att återställa och upprätthålla korrekt kroppsfunktionalitet och rörlighet. I många miljöer kombineras fysioterapi med andra medicinska tjänster som syftar till förebyggande och behandling av sjukdomar.

Enligt den nya lagen om fysioterapeutens yrke, § 17, § 1 i förordningen om minister för vetenskap och högre utbildning av den 26 september 2016, om villkoren för studier, Fysioterapi Kommer endast att erbjudas som långsiktig mastergrad studier bland andra program som: Medicin, medicin och tandvård, laboratoriemedicin, farmaci, veterinärmedicin, lag och canonrätt.

Studenter som vill arbeta som fysioterapeuter i Polen och starta sin 5-åriga långkurs-masterprogram i fysioterapi efter 1 oktober 2017, Är skyldiga att slutföra 6-månaders praktisk utbildning efter examen, ta nationell specialiseringsexamen för fysioterapeuter och registrera sig i National Physiotherapy Register.

Vårt 5-åriga MSc-examen på heltid Har utvecklats med fullständig hänvisning till de senaste ändringarna av hälsovårdsbestämmelserna inom EU och inom utbildningsstandarder och direktiv av World Confederation för sjukgymnastik (WCPT). Programmet innehåller klasser och föreläsningar undervisad av erfarna och högkvalificerade lärare, inklusive senior fysioterapeuter och andra vårdpersonal. Studenterna deltar både i teoretiskt klassrumsundervisning och praktisk klinisk baserad utbildning. De får kunskap om de mest aktuella formerna för manuell terapi (t.ex. Kinesiotaping) och föryngring och välbefinnande terapi (t.ex. sportmassage, sportnäring, avslappningsteknik).

MSc i fysioterapi Förbereder eleverna för självständigt arbete med sjuka och funktionshindrade patienter som tillämpar fysiska metoder med förebyggande och helande syften. Eleverna får förmågor planering och styrning av effektiviteten i en medicinsk rehabiliteringsprocess. Att förvärva dessa förmågor är möjligt tack vare ett omfattande schema av teoretiska och praktiska klasser inom speciella metoder som används inom fysioterapi, neurodevelopmental teknik (PNF, neuromobilisation), fysisk medicin och funktionell diagnos och rehabiliteringsprogrammering. Akademiker är förberedda för arbete i vetenskapliga forskningsinstitutioner, statliga administrativa och kommuncentra och få rätt att ansöka om en specialitet i sjukgymnastik och forskarutbildning.

Utöver det obligatoriska studieprogrammet har eleverna möjlighet att delta i frivilliga kompletterande certifierade kurser.

PLACERING

Programmet innehåller kliniska placeringar, integrerade i hela kursen. Det finns möjlighet till praktisk träning under överinseende av högkvalificerade fysioterapeuter inom en rad kliniska lokaler, lokalt, nationellt och internationellt.

År 2010 grundade VPU Akademisk Fysioterapi Center, en modern klinik med ovärderlig erfarenhet, som inte bara kan användas av våra fysioterapeutstudenter utan även av medborgare i Lublin. Centret har den senaste utrustningen för fullständig kroppsdiagnostik och rehabilitering, och har tecknat avtal med det polska nationella hälsosystemet. På grund av ovärderlig erfarenhet från praktiska närvaro av framtida fysioterapeuter är det också en plats där eleverna gör sin kliniska praxis och där vetenskaplig forskning bedrivs.

KARRIÄR

Sjukgymnaster behandlar ett alltmer varierat antal patienter. Inom en sjukhusinställning kan de vara engagerade i äldreomsorg, psykisk hälsa, neurologi, ortopedi, barnläkare, palliativ, primär- och andningsvård. Vissa fysioterapeuter väljer att arbeta inom den privata sektorn eller i alternativa inställningar som rehabiliteringscenter, vårdhem, skolor för fysiskt utmanade barn, utbildningscenter, Spa & Wellness-anläggningar, gymklubbar, hälso- och skönhetssalonger.

Vänligen notera

I oktober 2017 intagning för examen i fysioterapi gör det möjligt för dig att få graden av master under 5-årig långtidsstudier, medan för kandidatexamen av kandidatexamen i fysioterapi erbjuder VPU den sista möjligheten att få graden av Master - under 2- Års utbildning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students ... Läs mer

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students alike, and is a great place to study. Läs mindre