Read the Official Description

Varje år dör cirka 830 000 barn till följd av olycksfall - oavsett om trafikolyckor kraschar, drunknar, brännskador, faller eller förgiftar.

När en sjukvårdspersonal inte är tillgänglig, måste familjemedlemmar, vårdgivare och lärare vara de första som ska reagera på olyckor. Det är deras aktuella och effektiva åtgärder som räddar liv.

Lär dig första hjälpen tekniker som kommer att rädda barnens liv

På denna gratis online kurs lär du dig att söka första hjälpen, inklusive HLR, effektivt i de fem vanligaste orsakerna till skador hos barn:

 • kvävning
 • Blödning
 • Burns
 • Sår och nackdelar
 • Hjärtstopp.

På bara fyra timmar kommer du att lära dig viktiga livreddande färdigheter, för att öka barnens överlevnadsnivå och minska svårighetsgraden av skador. Vi kommer att täcka viktiga begrepp, som grundläggande vård och bedömning, och hur man utför ett effektivt och effektivt hjälpmedel på spädbarn, spädbarn och barn.

Lär dig med International Federation of Red Cross och Red Crescent Societies

Kursen levereras av ämnen som förstahjälpsexperter vid Internationella federationen för Röda Korset och Röda Halvmassan (IFRC). I över 100 år har IFRC varit världens ledande leverantör av förstahjälpskurser.

Alla de tekniker som du kommer att lära dig i den här kursen överensstämmer med IFRC: s senaste internationella riktlinjer för första hjälpen och återupplivning.

När du har slutfört kursen får du möjlighet att köpa en deltagandeförklaring från FutureLearn . Du kommer inte att ha en formell förstahjälpskvalifikation. För att bli certifierad första assistent kan du kontakta ditt respektive National Society för mer information om de tillgängliga förstahjälpskurser och utbildning i ditt land.

Vad kommer du att uppnå?

I slutet av kursen kommer du att kunna ...

 • Eleverna kommer att kunna identifiera och visa huvudprinciperna för första hjälpen inklusive återhämtningspositionen och den första bedömningen.
 • Eleverna kommer att förstå tekniker för att hantera kvävning i en nödsituation med ett barn eller barn.
 • Eleverna kommer att få förståelse för tekniker för att hantera mindre blödningar i en nödsituation med ett barn eller barn.
 • Eleverna kommer att förstå tekniker för att hantera mindre brännskador i en nödsituation med ett barn eller barn.
 • Eleverna kommer att förstå tekniker för att hantera mindre sår i en nödsituation med ett barn eller barn.
 • Eleverna kommer att få en förståelse för viktiga kardiopulmonala återupplivningstekniker vid hjärtstopp med barn eller spädbarn.

Vem är kursen för?

Kursen är utformad för personer som arbetar eller bor med barn och ungdomar, som familjemedlemmar, vårdgivare och lärare. Ingen tidigare erfarenhet av första hjälpen behövs.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 61 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Jan. 2020
Duration
2 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Jan. 2020
Slutdatum
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Slutdatum