Kurs i myter och verklighet personlig medicin: den genetiska revolutionen

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i myter och verklighet personlig medicin: den genetiska revolutionen

FutureLearn

Personlig medicin. Precision medicin. Individualiserad medicin. Anpassad medicin. Riktade medicin. Alla slagord under de senaste åren som exciterar, förvirra och infuriate allmänheten, forskare och sjukvårdspersonal. I stort sett dessa termer alla hänvisar till idén om att skräddarsy behandling för enskilda patienter baserat på deras genetiska koden.

Vad betyder allt detta, och varför ska du bry dig?

Denna gratis online kurs kommer att diskutera både hype och hoppas kring genetiska revolutionen och personlig medicin. Effekten av personlig medicin på klinisk praxis kommer sannolikt att ge betydande fördelar för patienterna, men det väcker en rad allvarliga etiska och juridiska frågor för vårdpersonal, patienter och samhället.

Upptäck kraften i genetik över förebyggande och diagnos sjukdom

I denna unika kursen kommer du att lära av ledande forskare och sjukvårdspersonal hur genetisk testning för närvarande används för att styra behandling över sjukdomar, inklusive cancer, neurodegenerativa sjukdomar och psykisk hälsa, och infektionssjukdomar. Du kommer också att undersöka kraften i genetik att påverka förebyggande och diagnos sjukdom och de sociala, juridiska, politiska och etiska konsekvenserna av denna nya kunskap.

Undersök nyckeln personlig medicin ämnen vecka för vecka

Vecka ett: Vi börjar med att diskutera vad som orsakar sjukdom och utveckling av personliga egenskaper - våra gener eller vår miljö? Vi kommer också att undersöka hur gener överförs från en generation till nästa, grundläggande medicinsk genetik och hur den senaste tekniska och vetenskapliga framsteg har förebådade tillkomsten av den genetiska revolutionen och den övergripande strategin och effekterna av dessa framsteg.

Vecka två: Vi kommer att utforska begreppet risk och multifaktoriell sjukdom. Vi kommer att beskriva exempel på gener som pre-avyttra patienter till specifika sjukdomar och diskutera genetisk testning och genetisk rådgivning.

Vecka tre: Vi kommer att undersöka användningen av personlig medicin idag och locka fram verkligheten från hype. Vi kommer också att undersöka uppenbara fördröjning mellan resultaten och översättnings forskning till kliniken - från bänk till säng.

Vecka fyra: Vi kommer att beskriva den logiska grunden för medicinska patent, kliniska prövningar, läkemedelsgodkännande och reglering, och hur dessa skiljer sig åt i olika delar av världen.

Vecka fem: Vi kommer att undersöka och diskutera de juridiska och etiska frågor kring genetisk testning och personlig medicin.

Bilda din egen uppfattning om den genetiska revolutionen

Denna kurs kommer att destillera hype kring personlig medicin, och tillåter dig att bilda din egen uppfattning om fördelarna och nackdelarna med den genetiska revolution. Att lära av ett brett utbud av sakkunniga läkare och forskare för närvarande arbetar på fältet, kommer du att utrustas med språket och färdigheter för att diskutera effekterna av personlig medicin på egen situation.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
5 veckor
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan