Kandidatexamen i hälsovetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Nyorganiserad avdelning Funktioner Major in Health Science

Som svar på nationella och regionala sysselsättningsutvecklingar inom hälsa och medicin kommer Aquinas College att börja erbjuda en majoritet inom hälsovetenskap för att stödja högskolans uppgift att ge en liberal artsutbildning med karriärorientering.

Den nya hälsovetenskapliga huvudrollen är en del av den nya biologiska och hälsovetenskapliga avdelningen (tidigare biologiska avdelningen). Studenterna tar kärnkunstkärnan tillsammans med biologi, kemi, fysik, biokemi och matematik kurser skräddarsydda för att utrusta dem för forskarutbildning i allierade hälsoområden som läkare assistent (PA), fysisk terapi (PT), podiatry och folkhälsa. Som en del av vårt engagemang för vetenskapen har Aquinas College inlett en kampanj som omfattar en renovering av 32 miljoner dollar och expansion av våra vetenskapliga anläggningar.

Vetenskapsexpansion kommer att bana väg för nya program, innovativ forskning och studentengagemang för att förbereda forskare, ingenjörer och matematiker som ska bidra till den regionala STEM-arbetskraften, utbildningsinitiativ och forskning.

  1. Aquinas biologi och hälsovetenskapliga kandidater njuter acceptansgrader på nästan 100% till läkareassistent, fysioterapi och tandläkarprogram
  2. Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater har en läkarvetenskaplig acceptansgrad på cirka 20% över det nationella medeltalet.
  3. Sedan 2000 har nästan en tredjedel av Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater gått för att tjäna doktorsexamen inom biologi eller hälsorelaterade områden (humanmedicin, veterinärmedicin, tandvård, fysioterapi, etc.).
  4. Ytterligare 14% av Aquinas biologi- och hälsovetenskapliga kandidater har gått på för att få en magisterexamen på liknande områden (läkareassistent, folkhälsa, hälsovård, etc ...) sedan 2000.
  5. Under fem års runda har Aquinas College biologiska kandidater gjort över 90: e percentilen på Major Field Test, ett standardiserat test av biologi kunskap administrerad av mer än 300 högskolor
  6. Upp till två kvalificerade Aquinas studenter per år kan antas till Michigan State University College of Human Medicine genom ett Early Assurance Partnership mellan de två institutionerna.
  7. Kvalificerad Aquinas biologi och hälsovetenskap majors kan få elective biology credits för laboratorieforskning utförs på Van Andel Institute.
  8. Minst två fakultetsmedlemmar från Aquinas College Biology and Health Sciences Department deltar i Mohler-Thompson Summer Scholars-programmet varje sommar och erbjuder stipendier till kvalificerade studenter som bedriver självständig forskning.
  9. Varje kurs och ett laboratorium som tagits av en Aquinas biologi och hälsovetenskapliga huvudämne lärs av en heltid fakultet medlem som har tjänat en doktorand. inom sitt kompetensområde.
  10. Alumni i biologi och hälsovetenskap programmet har tjänat examen eller professionell examen vid prestigefyllda universitet som Brown, Cornell, Michigan, Northwestern, Notre Dame och UC Berkeley och Harvard.

Praktisk erfarenhet

Aquinas College Biology and Health Science Department har blivit utvald för att ansluta sig till Small World Initiative (SWI), en Yale University-baserad ideell organisation som syftar till att lära eleverna vetenskapliga metoder och samtidigt crowdsourcing upptäckten av nya antibiotika. "Vår biologi fakultet är upphetsad att vara en del av detta innovativa program som kommer att ge våra studenter fler möjligheter att engagera sig i autentisk forskning, säger Jennifer Hess, Ph.D., docent biologi. "Vi ser fram emot att fullt ut integrera SWI-läroplanen i den nya läroplanen för hälsovetenskap som för närvarande utvecklas inom vår avdelning."

Grad

Aquinas College Biology Department har utsetts för att ansluta sig till Small World Initiative (SWI) , en Yale University-baserad ideell organisation som syftar till att lära eleverna vetenskapliga metoder samtidigt som man sprider upp upptäckten av nya antibiotika. Detta urval kommer att ge finansiering för utbildning och material för att införliva SWI-läroplanen till institutionens inledande biologi kurser hösten 2017.

Inom Michigan är Aquinas College närvarande det andra högre utbildningsinstitutet (Eastern Michigan University är det andra) och det enda lilla liberalskollegiet som välkomnas som en del av SWI-konsortiet. Programmet inspirerades som ett svar på presidentrådets råd för rådgivare om vetenskap och teknik (PCAST) år 2012, vilket krävde "(ersättning) av standardlaboratoriekurser med upptäcktsbaserade forskningskurser." SWI är utformat för att engagera studenter i forskning som tar itu med en verklig kris --- det minskade utbudet av effektiva antibiotika.

"Vår biologi fakultet är upphetsad att vara en del av detta innovativa program som kommer att ge våra studenter fler möjligheter att engagera sig i autentisk forskning, säger Jennifer Hess, Ph.D., docent biologi. "Vi ser fram emot att fullt ut integrera SWI-läroplanen i den nya läroplanen för hälsovetenskap som för närvarande utvecklas inom vår biologiska avdelning." SWI syftar till att "ta itu med den globala oro för antibiotikaresistens, upptäcka kandidater till nya antibiotika av naturprodukt och att utforska den oanvända mikrobiella och biokemiska mångfalden i marken. "Med hjälp av denna läroplan kommer alla introducerade Aquinas biologistudenter, inklusive många förstaårsstudenter, att ha möjlighet att engagera sig i tillämpad forskning och direkt utvidga nuvarande vetenskaplig kunskap inom ett medicinskt viktigt område.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused o ... Läs mer

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused on leadership and service to others, and fosters a commitment to lifelong learning dedicated to the pursuit of truth and the common good. Läs mindre