Programöversikt

Carleton's Bachelor of Health Sciences (BHSc) är ett omfattande och karriär-fokuserat program som ger dig de färdigheter som krävs för att lyckas i världens snabba förändringar, biomedicinsk forskning och vårdforskning. Du kommer att få en stark grund i den vetenskapliga kunskapen och metoderna som ingår i studien av människors hälsa, tillsammans med förmågan att engagera sig i bredare tvärvetenskapliga, mångkulturella och mångkulturella tillvägagångssätt för att hitta lösningar på några av de viktigaste hälsoproblemen i vår tid.

Carleton-fördelen

BHSc-programmet speglar Carleton styrkor inom områden som vetenskap, globala och internationella studier, journalistik och bevisbaserad praxis och politik, och arkitektur och den inbyggda miljön. Denna tonvikt på tvärvetenskap kommer att ge dig den breda kunskap och erfarenhet som medicinska skolor och arbetsgivare letar efter.

Kapitalfördelen

Carletons läge i landets huvudstad har gjort det möjligt för universitetet att skapa partnerskap inom hälsoområdet med både den offentliga och privata sektorn. Det finns många organisationer, byråer, forskningsinstitut och sjukhus i regionen som tillsammans ger en kunskapsbas unik för Ottawa.

Programmet

BHSc-programmet erbjuder en tvärvetenskaplig grund i vårdvetenskap som kan förbereda dig för forskarutbildning i biomedicinsk forskning och yrkesområden som medicin, tandvård eller veterinärmedicin samt för karriär inom hälsovårdsområden som folkhälsa, global och miljöhälsolag och politik, hälsovård och samhällshälsovård.

BHSc-programmet erbjuder fem koncentrationer, som kan kombineras på unika och informativa sätt:

  • Biomedicinska vetenskaper
  • Global hälsa
  • Miljö och hälsa
  • Hälsa under hela livslängden
  • Funktionshinder och kronisk sjukdom

Hands-on-tillvägagångssätt

Alla koncentrationer i BHSc-programmet ger ett praktiskt tillvägagångssätt som inkluderar laboratorier, workshops och seminarier som börjar under det första året. Studenter kan dra nytta av program som erbjuds på Carleton som inkluderar sommarstudier, fakultetsprogrammet och internationella alternativa möjligheter till brottslighet. Programmets fjärde år ger en utmärkta erfarenhet med olika alternativ och praktiska erfarenheter att välja mellan (väntande tillfredsställande akademiska krav) som kan främja dina personliga och professionella mål.

Dubbelkoncentrationsalternativ

För de som vill säkra två studieområden är det möjligt att ta en dubbel koncentration. Biomedicinska vetenskaper kan till exempel kombineras med Global Health, om du vill ta itu med nya och nya sjukdomar. På samma sätt kan du vilja kombinera koncentrationerna i hälsa under hela livslängden och funktionshinder och kronisk sjukdom för att fokusera på frågor som rör hälsosam åldrande. Att ta en dubbelkoncentration kan öka värdet till din grad för när du går in i arbetsmarknaden eller när du ansöker om yrkes- eller forskarutbildning.

Framtida möjligheter

Arbetsplatsen

Det finns stor efterfrågan på högutbildade arbetstagare inom hälsosektorn i Kanada. Koncentrationerna i BHSc-programmet är utformade för att förbereda dig för en mängd olika hälsovårdar, men ger också utmärkt förberedelse för läkarskola och annan yrkesutbildning.

Professionella program

Många professionella program, såsom undervisning, medicin och journalistik, är intresserade av att locka välrunda sökande från en mängd olika bakgrunder. Bachelor of Health Sciences ger en stark grund för sådana program.

Utforska Hälsovetenskap vid Carleton University

Program undervisas på:
  • Engelska
Senast uppdaterad Februari 9, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
4 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Apr. 30, 2023
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Apr. 30, 2023