Kandidatexamen i hälsovetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Carletons Bachelor of Health Sciences (BHSc) är ett omfattande och karriärfokuserat program som ger dig de färdigheter som krävs för att lyckas i de snabbt föränderliga världarna inom medicin, biomedicinsk forskning och vårdforskning. Du kommer att få en stark grund i den vetenskapliga kunskapen och metoderna som är involverade i studien av människors hälsa, tillsammans med förmågan att delta i bredare tvärvetenskapliga, multisektoriella och multikulturella metoder för att hitta lösningar på några av de mest avgörande hälsofrågorna i vår tid.

Carleton-fördelen

BHSc-programmet speglar Carleton styrkor inom områden som vetenskap, globala och internationella studier, journalistik och bevisbaserad praxis och politik, och arkitektur och den inbyggda miljön. Denna tonvikt på tvärvetenskap kommer att ge dig den breda kunskap och erfarenhet som medicinska skolor och arbetsgivare letar efter.

Kapitalfördelen

Carletons läge i landets huvudstad har gjort det möjligt för universitetet att skapa partnerskap inom hälsoområdet med både den offentliga och privata sektorn. Det finns många organisationer, byråer, forskningsinstitut och sjukhus i regionen som tillsammans ger en kunskapsbas unik för Ottawa.

Programmet

BHSc-programmet erbjuder en tvärvetenskaplig grund i vårdvetenskap som kan förbereda dig för forskarutbildning i biomedicinsk forskning och yrkesområden som medicin, tandvård eller veterinärmedicin samt för karriär inom hälsovårdsområden som folkhälsa, global och miljöhälsolag och politik, hälsovård och samhällshälsovård.

BHSc-programmet erbjuder fem koncentrationer, som kan kombineras på unika och informativa sätt:

  • Biomedicinska vetenskaper
  • Global hälsa
  • Miljö och hälsa
  • Hälsa under hela livslängden
  • Funktionshinder och kronisk sjukdom

Hands-on-tillvägagångssätt

Alla koncentrationer i BHSc-programmet tillhandahåller ett praktiskt tillvägagångssätt som inkluderar laboratorier, workshops och seminarier, som börjar under det första året. Studenter kan dra nytta av program som erbjuds på Carleton som inkluderar praktikplatser för sommarforskning, det frivilliga programmet för samarbete och internationella alternativ för pauser. Det fjärde året i programmet ger en capstone-upplevelse med olika alternativ och praktiska upplevelser att välja mellan (i väntan på tillfredsställelse av akademiska krav) som kan främja dina personliga och professionella mål.

Dubbelkoncentrationsalternativ

För dem som vill smälta samman två studieområden är det möjligt att ta en dubbel koncentration. Biomedicinska vetenskaper kan till exempel kombineras med Global Health om du vill ta itu med nya och nya sjukdomar. På samma sätt kanske du vill kombinera koncentrationerna i hälsa under hela livslängden och i funktionshinder och kronisk sjukdom för att fokusera på frågor som rör hälsosamt åldrande. Att ta en dubbel koncentration kan ge mervärde till din examen när du går in på arbetsmarknaden eller när du ansöker till professionella eller forskarutbildningar.

Framtida möjligheter

Arbetsplatsen

Det finns en stor efterfrågan på högutbildade arbetare inom hälsosektorn i Kanada. Koncentrationerna i BHSc-programmet är utformade för att förbereda dig för ett brett utbud av hälsovården men ger också utmärkt förberedelse för medicinsk skola och annan professionell utbildning.

Professionella program

Många professionella program, som undervisning, medicin och journalistik, är intresserade av att locka väl avrundade sökande med olika bakgrunder. Bachelor of Health Sciences ger en stark grund för sådana program.

Utforska Hälsovetenskap vid Carleton University

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada ... Läs mer

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada’s Capital University. We know that it is our people that are key to Carleton’s success. Läs mindre