Kandidatexamen i folkhälsan

Allmänt

Programbeskrivning

Institutionen för biovetenskap kommer att erbjuda ett program som leder till en kandidatexamen i folkhälsan. Läroplanen ger studenterna en bred, integrerad och avsiktlig utbildning i naturvetenskap samtidigt som man införlivar en välutrustad strategi för att utveckla kunskaper, färdigheter och förmågor bortom en traditionell livsvetenskaplig erfarenhet. Denna läroplan stimulerar kritiskt tänkande och vetenskaplig resonemang samtidigt som man ökar lärandet för att utveckla andra färdigheter som är avgörande för dagens folkhälsoexpert. Sådana färdigheter kommer att omfatta vetenskapligt och tekniskt skrivande, effektiv kommunikation, ledarskap, samhällsengagemang och fokus på gemenskapens hälsa. Programmet unikt betonar skolastudier som är relevanta för forskaren som förbereder sig för att arbeta inom det olika och dynamiska området för folkhälsan.

Programmets kurser är inriktade på grundläggande livsvetenskapliga ämnen som är relevanta för folkhälsan, inklusive hälsa och sjukdom, mat och näring, celler och gener, organismer och ekosystem, ekologi och evolution, anatomi och fysiologi samt epidemiologi och samhällshälsa. Det kompletteras med utbildning inom kemi, statistik, psykologi och avancerad kurs samt professionell utveckling med möjlighet att arbeta inom folkhälsoområdet i en obligatorisk praktikplats. Detta program kommer att se till att eleverna är konkurrenskraftiga för karriär inom en rad olika områden, inklusive men inte begränsat till folkhälsa, vetenskaplig forskning, medicin, utbildning, offentlig politik, ideella samhällsorganisationer, stad, län, stat eller andra myndigheter eller byråer, vetenskapligt skrivande och lag.

Varför välja folkhälsoprogrammet?

Kandidatexamen i folkhälsoplanen ger studenterna en bred, integrerad och avsiktlig utbildning i naturvetenskap samtidigt som man införlivar en väl avvägd strategi för att utveckla kunskap, färdigheter och förmågor bortom en traditionell livsvetenskaplig erfarenhet. Denna läroplan stimulerar kritiskt tänkande och vetenskaplig resonemang samtidigt som man ökar lärandet för att utveckla andra färdigheter som är avgörande för dagens folkhälsoexpert. Sådana färdigheter kommer att omfatta vetenskapligt och tekniskt skrivande, effektiv kommunikation, ledarskap, samhällsengagemang och fokus på gemenskapens hälsa. Programmet unikt betonar skolastudier som är relevanta för forskaren som förbereder sig för att arbeta inom det olika och dynamiska området för folkhälsan.

Tillträde

Studenter måste ansöka om tillträde till Wright State University .

Förkunskapskrav

Krav för direkt tillträde till utbildningsprogrammet för folkhälsa överensstämmer med Wright State University College of Science and Mathematics kriterier, inklusive en gymnasiet GPA på 3.0 eller högre, en ACT matematisk poäng minst 22 eller 520 på SAT och en ACT engelska poäng minst 23 eller 530 på SAT.

Studerande som avser att gå in i folkhälsutbildningen men inte uppfyller kriterierna för att bli direkt inskrivna kommer att antas som PRE-huvudämne. När studenten har uppfyllt följande kriterier kan de komma in i folkhälsoprogrammet: slutfört minst 15 semestrar med en minsta kumulativ GPA på 2,25 och förtjänat en betyget "C" eller högre i en av följande kurser : BIO 1050, BIO 1070, BIO 1080, BIO 1120, BIO 1150, CHM 1010, CHM 1020 eller CHM 1210.

Deklarera din major

Studenter som avser att gå in i folkhälsakandidatprogrammet men inte uppfyller kriterierna för att bli direkt inskriven från gymnasiet kommer att antas som PRE-huvudämne. När studenten har uppfyllt följande kriterier kan de komma in i Folkhälsokandidatprogrammet:

  • Vunnit en betyget "C" eller högre i följande kurser: BIO 1120, BIO 1120L, CHM 1210 och CHM 1210L.
  • Avslutande av minst 15 semestrar med en minsta kumulativ GPA på 2,8.

Nuvarande studenter vid Wright State University som är intresserade av att lägga till eller ändra sina huvudämnen kan också komma in i Public Health Bachelor of Arts-programmet genom att uppfylla ovanstående kriterier.

Articulation (Transfer) avtal

Wright State har artikulationsavtal med ett antal institutioner. Artikulation avtal kommer att försäkra dig en sömlös överföring från en institution till en annan.

Program Learning Learning

Målen för folkhälsoexamenscentrum kring programmatiska inlärningsmål och kärnkompetens som inte bara ger en djupgående vetenskaplig utbildning utan hjälper eleverna att utveckla kompetenser som är nödvändiga för framtida karriärer. Dessa inkluderar:

  • Studenter kommer att kunna differentiera och definiera strukturer och mål för folkhälsa, inklusive folkhälsans historia och filosofi, viktiga framsteg och förklara organisationen av det amerikanska folkhälsosystemet och över hela världen.
  • Studenter ska visa förståelse för grundvetenskaplig utbildning inklusive epidemiologi, hälsa och sjukdom, samhälls- och beteendevetenskap, biologi och biovetenskap, anatomi och fysiologi, kemi, statistik och vetenskapligt skrivande.
  • Studenter kommer att visa förståelse för samhällshälsa, humaniora, etik, ledarskap och effektiv hälsokommunikation.
  • Studenter kommer att tillämpa ledarskap, kommunikationsförmåga och samhälls- och folkhälsokunskap genom erfarenhetslärande aktiviteter, inklusive praktik, serviceinlärningsprojekt, högskoleledande seminarier, forskningshandlingar, hedershandlingar eller andra akademiska, kumulativa och integrerade tillämpade erfarenheter för att stödja akademiska och karriärsmål.
  • Studenter kommer att utforma en akademisk plan för examen och identifiera, skriva och beskriva en plan för professionell framgång i sin karriärväg.
  • Studenterna kommer att visa effektiva muntliga och skriftliga kommunikationsförmåga och relatera folkhälsoinformation till olika publikgrupper.
  • Studenter kommer att tillämpa kritiskt tänkande genom självständig inlärning och samarbete med kollegor, kamrater och medlemmar i samhället och identifiera, utvärdera och syntetisera folkhälsoinformation.
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools ... Läs mer

Wright State University is a nationally ranked public university in Dayton, Ohio with more than 15,000 students Offering 295 degree programs, the university is made up of eight colleges, three schools, and a branch campus in Celina, Ohio. Named for the Wright brothers, Wright State University offers an exceptional, affordable education in the American heartland. Läs mindre