Kandidatexamen i biomedicin

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Är du intresserad av människokroppens funktioner och vill bidra till att minska sjukdomen och drabbas? Vill du hitta ett botemedel mot sjukdomar som cancer och diabetes? Vill du ha en utbildning som kombinerar medicin och vetenskap med praktiska färdigheter och tillämpningar?

Då är biomedicin något för dig . Du kommer att läras av aktiva forskare, några av dem världsledande inom sina områden. Du kommer att vara en del av en forskningsmiljö från början och ta del av de senaste teknikerna och forskningsresultaten.

Aktuella problem för biomedicinska forskare:

  • Hur kan nanopartiklar användas i cancerläkemedel?
  • Antibiotikaresistens, vad ska vi göra när våra läkemedel inte fungerar längre?
  • Kan vi skapa våra egna reservorgan med stamcellsteknologi?
  • Hur påverkar genetik, miljö, mat och livsstil vår och våra barns hälsa?

Efter träningen

Biomedicinprogrammet ger dig möjlighet att gå vidare på många områden efter din kandidatexamen. Du blir expert på biomedicinsk problemlösning och fungerar som en viktig koppling mellan ny biologisk kunskap och praktisk medicinsk användning .

De allra flesta examinerade studenter väljer att fortsätta studera för en magisterexamen. Efter en magisterexamen kan biomedicinska forskare arbeta med till exempel:

  • Forskning inom akademi eller livsmedelsindustri
  • Expertstöd för myndigheter och företag
  • Läkemedelsutveckling och kliniska prövningar
  • Bioentreprenörskap och marknadsanalys
  • Medicinsk skrivning och vetenskaplig journalistik

Mer information finns på https://moodle.med.lu.se/course/index.php?categoryid=254

Varför Lund University ?

Lund University grundades 1666 och är ett av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Universitetet rankas bland världens 100 bästa universitet i QS World University Rankings 2020 och är det bästa valet för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, hållbara och demokratiska länder.

Om du vill börja bygga ditt internationella nätverk i en global klassrumsinställning, är Lund University ett bra alternativ. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land som rankas som ett av de bästa i världen för att tillhandahålla högre utbildning. Grupparbete och informella lärar-studentrelationer underlättar fördjupning.

Universitetet ligger i Lund, en charmig och kompakt universitetsstad i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamns flygplats i Danmark. Staden är känd för sitt livliga studentliv och är också hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Läs mer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Läs mindre
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Mer Mindre
Gå till skolans webbplats