Kandidatexamen i akutsjukvård

Western Carolina University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kandidatexamen i akutsjukvård

Western Carolina University

106377_106303_UG-emc-residential.jpg

Det första baccalaureat Emergency Medical Care-programmet (EMC) i landet, WCU: s EMC-program, är ackrediterat av kommissionen om ackreditering av allierade hälsoutbildningsprogram via kommittén för ackreditering av utbildningsprogram för EMS-yrkena (CoAEMSP). Programmet är en av de enda institutionerna i landet som erbjuder en unik Bachelor of Science (BS) -grad tillägnad pre-sjukhusleverantörer. Programalternativ inkluderar både ett bostadsprogram på vår Cullowhee campus och ett onlinealternativ som är praktiskt för yrkesverksamma. För att delta i programmet Online (distans) ska studenterna tillhandahålla bevis på tillstånd eller nationell registret för paramedicinsk certifiering, eller slutföra US Army SOCM eller 18D MOS.

Residential EMC Program

Paramedics och EMTs är den främsta delen av de pågående insatserna för att förbättra systemet för akut hälsovård i Amerika.

Inträde och ansökan

Inträde till EMC-programmet är konkurrenskraftigt. För att vara berättigad till yrkesutbildningen måste studenten ha fullgjort 60 semestre timmar, inklusive liberala studier och förkurser, med minst 2,5 poäng poängmedel.

Förkunskapskrav inkluderar BIOL 291 och BIOL 292 (med ett genomsnitt på C eller högre), två terminer av kemi, EMC 240 och EMC 241 eller minst en aktuell North Carolina EMT-Basic-certifiering (EMC 240 och 241 erbjuds varje hösten och vårterminen). Förkunskapskrav måste fyllas i senast augusti i det inledande året.

Studenter som innehar out-of-state EMT-certifiering måste erhålla North Carolina-certifiering innan de går in i programmet. Studenter kan ansöka om ömsesidighet genom att kontakta North Carolina Office of EMS.

Framtida studenter uppmuntras att utveckla en stark grund i grundläggande vetenskap och kommunikationsförmåga. Datorkunskaper rekommenderas starkt och studenterna måste ha en bärbar dator som uppfyller universitetets krav.

Aktuella paramedicinska utövare som är kandidater för associerad examen eller certifikatprogram (som har direkta artikulationsavtal vid WCU) kommer att hitta överförings- och avancerade mekanismer som är tillgängliga för att etablera krediter mot kandidatexamen. Avancerad ställning kan också uppnås genom individuell kursöverföring och kredit genom erfarenhet.

För att kunna betraktas som fullständigt måste ansökningsblanketten och all dokumentation vara mottagen av EMC-programledaren senast den 15 januari kl. 17.00. Inträdesutskottet kommer inte att granska några ansökningar om tidig upptagning som mottogs efter den 15 januari.

Residential EMC Program Kostnader

Under junior- och senioråren måste EMC-högskolor som godkänts för programmet bära ytterligare utgifter utöver undervisning och avgifter för alla WCU-studenter. Studenter måste köpa uniformer, professionell ansvarsförsäkring, klinisk spårningsprogram, ytterligare vaccinationer som krävs av kliniska medlemsförbund, en klinisk utrustningssats, professionella certifikatkurser och några läroböcker. Dessa uppskattade utgifter är:

 • uniformer, ungefär $ 350
 • Ytterligare vacciner; ungefär $ 150
 • Försäkring; ungefär $ 30 årligen
 • läroböcker; ungefär $ 100 per termin
 • Certifieringskurser; upp till $ 80,00 per kurs
 • Klinisk utrustning kit; ungefär $ 85,00
 • Klinisk spårningsprogramvara; ungefär $ 80,00

Dessutom ska eleverna tillhandahålla egen transport till de kliniska erfarenheterna.

stipendier

Kontakta programdirektören för mer information om följande stipendier:

 • Lovin-Belcher Scholarship
 • Norma Brake Cook Scholarship

Andra lån, stipendier och ekonomiskt stöd kan vara tillgängliga för kvalificerade studenter i specifika hälso- och sjukvårdsdisipliner. Utmärkelser görs på grundval av behov, akademiskt löfte och personliga kvalifikationer.

WCU EMC-studenter koncentrerar sig på ett av två områden: Health Management eller Science (Pre Med).

 • Hälsohanteringskoncentration: förbereder akademiker för ledarroll roller inom hälso- och sjukvård, EMS administration positioner och forskarskola.
 • Vetenskap / Pre-Med: förbereder akademiker för läkarskola, läkarassistentprogram, tandläkare, fysikterapi och forskarskola.

WCU: s EMC-program har en rik historia om kvalitetsinstruktion i akutmedicin. Våra kandidater har bedrivit karriärer som paramedicinska, lärare, läkare, läkare assistenter, forskare och EMS administratörer.

EMC Online Program

Cirka två tredjedelar av våra elever i EMC Online-programmet arbetar yrkesverksamma som tar grundläggande kurser online för att passa in i sitt arbets- / livschema.

Medan distansutbildningen erbjuder vissa bekvämligheter, är undervisningen och inlärningsmetoderna väldigt olika från den traditionella, föreläsningsbaserade instruktionsmodellen. Projektiva distansstudenter uppmanas att göra en självförteckning över sina inlärningsstilar för att säkerställa att de är väl lämpade för de unika utmaningarna att lära sig på avstånd. Online-studenter ska ha starka kommunikationsförmågor och datorkunskap är viktigt.

Nuvarande paramedicinska utövare som är kandidater för associerad examen eller certifikatprogram kommer att hitta överföring och avancerade mekanismer som är tillgängliga för att etablera krediter mot kandidatexamen.

Militär personal som har fullgjort SOCM eller 18D-utbildning kan komma in i programmet med avancerad status. Avancerad ställning kan också uppnås genom att slutföra program som har direkta artikuleringsavtal vid WCU, genom individuell kursöverföring eller genom färdighetsundersökningar.

UPPLYSNINGSKRAV

 • Studenter som önskar ansöka om akutmedicinsk vårdprogram måste först godkännas som studenter vid universitetet genom WCU: s uppdragskontor.
 • För att vara behörig att komma in i EMC huvud- och yrkesutbildningen måste eleverna ha fullgjort 60 semestimmar (eller 18D-träning) med ett lägsta betygsgenomsnitt på 2,5.
 • Inträde är konkurrenskraftigt. Sökande måste för närvarande inneha eller vara berättigad till statlig eller nationell EMT-paramedicinsk certifiering eller SOCM / 18D militär utbildning.

VILLKOR FÖR DELTAGANDE I ONLINE PROGRAMMET

1. Programtillträde

För att vara berättigad till EMC Online-programmet måste en student:

(a) fullgöra alla universitets antagningskrav, (b) ha fullgjort minst 60 timmars högskolepoäng (kan vara i någon disciplin), (c) tillhandahålla bevis på statligt eller nationellt register paramedicinsk certifiering eller slutförandet av US Army SOCM eller 18D MOS, och (d) har en kumulativ 2,5 GPA i alla tidigare högskolekurser. Undantag, om det är tillåtet, måste vara skriftligt från programdirektören.

2. Akademisk prestation

Studenter som antas till den professionella sekvensen i Emergency Medical Care uppmuntras att sträva efter akademisk excellens. En kurs på C (73) eller bättre måste uppnås i varje EMC-kurs i professionell ordning och en övergripande 2,0 GPA måste bibehållas för att studenten ska kunna stanna kvar i programmet och för att studenten ska kunna göra examen.

3. Klasser

Ett 2-dagars sommarlabb krävs på WCU-campus i Cullowhee. SOCM och 18D militär personal är befriade från detta krav.

4. Graduation Requirements

Även om en akademisk rådgivare kommer att tilldelas varje elev, tar studenten det yttersta ansvaret för att alla krav på examen ska fullföljas.

DATUM OCH DOKUMENT

Tidsfristen för mottagande av allt ansökningsmaterial, inklusive officiell högskoleutskrifter, är den 15 januari. För att kunna ses som fullständigt måste ansökningsblanketten och all dokumentation vara mottagen av EMC-programledaren senast klockan 17.00 den 15 januari.

Ansökningsprocessen kräver en ansökan till WCU och ett EMC distansprogram. Studenter som vill ansöka om Emergency Medical Care Online-programmet måste accepteras som studenter vid universitetet genom WCU-kontoret för antagning. För att ansöka om EMC distansutbildningsprogrammet måste du granska ansökningsinstruktioner och programansökan. Vänligen följ anvisningarna i applikationsanvisningarna och skicka in din ansökan till EMC distanslärningsprogramdirektör.

EMC ONLINE KOSTNADER OCH FINANSIELL STÖD

Utöver den vanliga distansutbildningen och avgifterna måste online EMC-studenter också köpa lärobok (er) för varje kurs.

Lån, stipendier och annat ekonomiskt stöd kan vara tillgängliga för kvalificerade studenter i specifika hälso- och sjukvårdsdisipliner. Utmärkelser görs på grundval av behov, akademiskt löfte och personliga kvalifikationer.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad December 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är
Online
På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
Heltid
Information
Deadline
Locations
Amerikas förenta stater - Cullowhee, North Carolina
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Amerikas förenta stater - Cullowhee, North Carolina
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan