Read the Official Description

Kandidatexamen i förmedicinsk

Institutionen för Biological Sciences vid Murray State University erbjuder ett fyraårigt program som leder till Bachelor of Arts eller Bachelor of Science examen i biologi med en option i pre-medicin. Studenter som vill bli läkare kan uppfylla de nödvändiga för-professionella obligatoriska kurser genom detta program.

Medicinsk skola kräver fyra års post college studie som leder till MD examen. Beroende på vilken typ av medicinsk specialitet studenten önskar utöva, är ytterligare 2-7 års bosättning som krävs innan läkaren kan ha tillstånd att utöva läkaryrket.

Medicinska skolor ge företräde åt studenter som har avslutat fyra år med en studentexamen examen. De flesta studenter som vill gälla för läkarutbildningen stora i biologi med en mindre i kemi på grund av de för-nödvändiga krav college kurs för antagning till läkarutbildningen.

Studenter som planerar på att tillämpa till läkarutbildningen tar vanligtvis Medical College Admission Test (MCAT) vid slutet av deras yngre år. Följaktligen har möjlighet pre-medicin en rekommenderad läroplan sekvens av kurser som syftar till att förbereda studenterna för MCAT inom de första tre åren av sin examen.

Den MCAT är ett standardiserat test på samma dag i hela USA, med flera testdatum under kalenderåret. Det produceras, förvaltas och gjorde av Association of American Medical Colleges (AAMC). Tentamen är uppdelad i fyra sektioner: Biologiska och biokemiska grunder Living Systems; Kemiska och fysikaliska grunder biologiska system; Psykologiska, sociala och biologiska grunder Behavior; Kritisk analys och resonemang färdigheter.

Biologin pre-med läroplanen ingår kurser i var och en av dessa kategori avsnitt för att hjälpa eleverna att förbereda MCAT examen.

Kriterierna för godkännande i läkarutbildningen är baserade på tre allmänna aspekter av studentens college rekord:

  • Studieresultat: Generellt en elev måste ha en övergripande GPA på ca 3,5 för att vara konkurrenskraftiga i tillämpningen till läkarutbildningen. Medicinska skolor tittar närmare på naturvetenskap och matematik GPA än betygen från andra icke-vetenskap och matematik kurser.
  • MCAT poäng: Eleverna måste göra mål minst 27 totalt på MCAT som skall beaktas vid intervjun. I vissa särskilda fall medicinska skolor kan intervjua elever med lägre poäng. Uppenbarligen högre MCAT poäng, desto mer konkurrenskraftig studenten i ansökningsprocessen. Privat och out-of-state medicinska skolor kan kräva högre poäng.
  • Tjänsten Lärande: Antagning kommittéer medicinska skolor vilja se eleverna visar ett åtagande att bli en läkare under för-medicinska skolan. Detta kan ske i form av skuggning läkare att lära sig om vårdyrke, volontärarbete på sjukhus och kliniker, samhällsorienterade välgörenhet, engagemang i elev före vårdyrke organisationer på campus eller andra aktiviteter.

På Murray State, skriver Pre-Health Professional rådgivande kommittén ett rekommendationsbrev på uppdrag av den studerande ansöker till läkarutbildningen. Denna rekommendation är baserad på potentialen i elevens sökande som uppfyller kriterierna ovan och om eleven, i utskottets uppfattning, skulle göra en bra läkare. Dessa kommitté utvärderingar av sökande studerande har hjälpt många studenter komma in på läkarlinjen i sitt val.

Curriculum

General Education krav - 45 timmar:

Innehåller allmän kemi, matematik, fysik, psykologi, sociologi och humaniora.

Obligatoriska kurser - 28 timmar:

Freshman Orientering, Cellular Basis of Life, biologisk Inquiry och analys, zoologi, botanik, cellbiologi, Animal fysiologi, genetik, Senior Seminarium.

Biologi Electives - åtminstone 12 timmar:

Föreslagna kurser inkluderar Jämförande Ryggradsdjur Anatomi, Vertebrate histologi, parasitologi, mikrobiologi, molekylär genetik.

Kemi Co-krav - 8 timmar:

Organic Chemistry

Krävs Minor - 21 timmar:

Kemi co-krav för biologi stora med en extra biokemi kurs uppfyller kraven för en minderårig i kemi.

Valfria - 24 timmar

(Skriva Sammansättning Kurs Rekommenderade, resterande timmar kan vara biologi kurs eller på andra avdelningar).

Totalt Curriculum Förutsättningar - 120 timmar.

Program taught in:
Engelska

See 1 more programs offered by Murray State University »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum