Kandidat i kärnmedicinsk teknologi

Allmänt

Programbeskrivning

Nuclear Medicine Technology-programmet vid The University of Findlay tillhandahåller området kärnmedicin med teknologer som är mycket skickliga, kunniga, samvetsgranna och kompetenta leverantörer av högkvalitativ patientvård i det medicinska samhället.

Ditt utbildningsprogram för kärnmedicinsk teknologi

Examensalternativ

Du kan förvärva ett certifikat för avslutande, Associate of Arts och en kandidatexamen i kärnmedicinsk teknologi vid The University of Findlay .

Nuclear Medicine Institute

Nuclear Medicine Institute (NMI) på Findlay är ett världsomspännande, ett årigt program som kommer att förbereda dig för att ansöka om ett, eller eventuellt båda, av de nationella certifieringsproven inom kärnmedicinsk teknik.

Klinisk träning

Under din kliniska utbildning kommer du att utföra procedurer för nukleärmedicin under överinseende av en certifierad teknik för nukleemedicin.

Vad är kärnmedicinsk teknologi?

Kärnmedicinsk teknik är ett paramedicinskt område som syftar till användning av radioaktiva material, främst för diagnos av olika patologiska sjukdomstillstånd och för det andra för behandling av vissa specialiserade störningar.

På The University of Findlay , studenter registrerar sig i lämpliga kurser för att uppfylla examenskraven och för att uppfylla behörighetskraven för programmet Nuclear Medicine Institute. Stark fakultetsrådgivning och flexibilitet i programmen är viktiga komponenter i UF: s hälsoprofessionella program. Studenter informeras grundligt om alla akademiska alternativ under hela sin tid på UF.

En NMT krävs för att ha en bakgrundskontroll och / eller läkemedelskärm.

Vad gör kärnmedicinsk teknolog?

En kärnmedicinsk teknolog (NMT) är en högutbildad individ som har en solid bakgrund inom matematik och fysik, kemisk och biologisk vetenskap. Under övervakning av en läkare ansvarar NMT för strålningssäkerhet, kvalitetskontroll, beredning och administrering av radiofarmaceutiska läkemedel, utförande av avbildningsprocedurer, insamling och beredning av biologiska prover, utförande av speciella laboratorieförfaranden och förbereder data för tolkning av en läkare.

NMT samarbetar nära med annan allierad vårdpersonal och yrkesverksamma inom det medicinska samhället för att tillhandahålla patientvård av hög kvalitet.

Jobbutsikter

Som rapporterats av Society of Nuclear Medicine and Molecular Imaging (SNMMI) erbjuder kärnmedicin förfaranden som är nödvändiga i många medicinska specialiteter, från pediatrik till kardiologi till psykiatri. Nya och innovativa behandlingar med nukleär medicin som riktar sig till och fastställer molekylnivåer i kroppen revolutionerar vår förståelse för och tillvägagångssätt för en rad sjukdomar och tillstånd.

 • SNMMI säger också att nukleärmedicin kommer att fortsätta att vara ett område i framkant av modern klinisk medicin och teknisk utveckling. Framtiden har aldrig varit ljusare tack vare:
 • Utvecklingen av nya radiofarmaceutika för diagnostiska och terapeutiska ändamål
 • Lovande forskning och utveckling av cancerdetekterande och cancerdödande medel, såsom genetiskt konstruerade antikroppar

Den expanderande kliniska användningen av spännande ny teknik som kallas Positron Emission Tomography (PET) och Positron Coincidence Detection (PCD), som tillhandahåller nya och unika sätt att studera biokemi och metabolism i levande vävnader.

Egenskaper, förmågor och / eller färdigheter som en kärnmedicinsk teknolog bör ha är att kunna:

 • Visa normal eller korrigerad hörsel så att teknologen kan höra en patient som kräver hjälp eller talar mjukt när det finns mycket bakgrundsbrus.
 • Var medkännande och / eller sympatisk.
 • Handla professionellt hela tiden med en hög grad av integritet och takt.
 • Var en hård arbetare som är ansvarsfull och pålitlig och kan ingå i ett mycket aktivt team som fungerar bra under press.
 • Var detaljorienterad.
 • Arbeta på en datorskärm under lång tid.
 • Manipulera små föremål, utför venipunktur, utför patientavbildning och hantera radioaktivt material.
 • Ha den manuella skickligheten för att utföra procedurer.
 • Arbeta med en patientpopulation utan några bedömningar angående patientens egenskaper eller historia.
 • Lyft, överför och / eller flytt patienter och / eller tung utrustning och har förmågan att stå, sitta eller gå under långa perioder.
 • Se med normal eller korrigerad syn för att skilja mellan olika nyanser och färger och kunna se föremål på nära håll och på avstånd.

NMI-examen arbetar i olika inställningar inklusive:

 • Medicinska centra
 • Gemensamma sjukhus
 • Universitetslärarsjukhus
 • Bildcentraler
 • Privat industri
 • Regeringsinstitutioner
 • Radiopharmacy

Curriculum

Nuclear Medicine Institute vid The University of Findlay

Nuclear Medicine Institute (NMI) startades 1966 i Cleveland, Ohio och flyttades till campus vid dåvarande Findlay College 1984. Det är ackrediterat av den gemensamma granskningskommittén för utbildningsprogram i kärnmedicinsk teknik (JRCNMT) för att erbjuda en 52-veckors certifikatprogram i kärnmedicinsk teknologi. Detta certifikat för färdigställande accepteras för närvarande av sju anslutna högskolor, förutom The University of Findlay , för kredit till en examen. NMI ägs av The University of Findlay och verkar i enlighet med de ackrediteringsstandarder som anges i ”Accreditation Standards for Nuclear Medicine Technologist Education.” En kopia av dessa standarder finns på följande webbplats: www.jrcnmt.org. Efter att programmet har slutförts är studenten berättigad att ansöka om ett eller eventuellt båda de nationella certifieringsproven som erbjuds inom kärnmedicinsk teknik.

Kärnmedicinsk teknologi är ett paramedicinskt område som rör säker och effektiv användning av radioaktiva material för diagnos av olika patologiska sjukdomstillstånd och för behandling av vissa specifika störningar. En tekniker för nukleärmedicin är en högutbildad individ som har en solid bakgrund i matematik och fysikaliska, kemiska och biologiska vetenskaper. Under övervakning av en läkare är kärnmedicinsk teknolog ansvarig för radiofarmaceutisk beredning och kvalitetskontroll; utförandet av in vivo-avbildning och icke-avbildningsförfaranden, instrumentkvalitetskontroll; och dataanalys av data som inhämtats och använts av läkaren för en diagnos. Teknologen för nukleärmedicin samarbetar nära med annan hälso- och sjukvårdspersonal inom det medicinska samfundet för att tillhandahålla kvalitetspatientvård.

NMI: s 52-veckors program är ett mycket koncentrerat program, där klasser hålls i 28-32 timmar per vecka under den akademiska sessionen och kräver 40 timmars träning per vecka under den kliniska sessionen. Den akademiska sessionen är en termin lång och hålls på campus vid The University of Findlay . Under den här sessionen får studenten teorin och begreppen kärnmedicinsk teknik. Den kliniska utbildningen är 34 veckor lång och äger rum vid ett eller flera av de kliniska medlemsförbunden för NMI. Under klinisk utbildning lär studenten den praktiska tillämpningen av teorin och får praktisk erfarenhet av att utföra procedurer för nukleärmedicin under överinseende av en certifierad kärnmedicinsk teknolog. En enveckors granskningssession och den slutliga tentamen planeras i slutet av klinisk träning.

Vänligen kontakta programmet eller avdelningen för att få information om specifika antagningskrav eller applikationspaket till Nuclear Medicine Institute.

 • NMED 406 Molecular Imaging Mathematics
 • NMED 416 Molecular Imaging Physics
 • NMED 425 Molecular Imaging Radiobiology
 • NMED 435 Molecular Imaging Radiation Protection
 • NMED 445 Molekylära icke-avbildningsförfaranden
 • NMED 455 Molecular Imaging Procedures
 • NMED 462 Radionuklide Therapies
 • NMED 465 Radiokemi och radiofarmaka
 • NMED 472 Molecular Imaging Instrumentation
 • NMED 475 Molecular Imaging Spect
 • NMED 477 Molecular Imaging Pet
 • NMED 485 Klinisk kärnmedicin I
 • NMED 486 Clinical Nuclear Medicine II
 • NMED 487 Molecular Imaging Capstone

Krav på kandidatexamen

En baccalaureateexamen från universitetet är ett strukturerat studieprogram för minst 124 semester timmars kredit som består av CORE + läroplan för allmän utbildning och större krav, och eventuellt valbara kurser beroende på studentens studiekurs. Baccalaureate-studenter kan välja mellan flera majoriteter, minderåriga, godkännanden och / eller certifikat. En baccalaureatkurs gör det möjligt för studenter att utforska fokuserade ämnesområden på ett betydande djup som korrelerar med olika karriär- och / eller utbildningsvägar.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Läs mer

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Läs mindre