Kandidat fotvård

Allmänt

Programbeskrivning

Den fotvårdsspecialist är sjukvårdspersonal som sysslar med hudproblem och spik och alla villkor i samband med foten struktur och promenader (eller löpning). Hanteringen av denna specialist sjukvårdare kan vara utbildning, förebyggande och botande.

Med eller utan recept, insåg han efter en fullständig fysisk undersökning, vård, ger råd om kängan, konstruerar och tillverkar utrustning för skydd eller korrigering och sulor.

Den fotvårdsspecialist syftar till att förebygga, återställa och kompensera sjukdomar och / eller lokala händelser och inte systemisk relaterade till foten av hans patienter (barn, vuxna, idrottare och äldre).

Erkänts av INAMI, krävs också att ta hand om patienter med diabetes.

Han kan träna ensam eller i ett tvärvetenskapligt team, i privat praktik, på sjukhus, i vård- och omsorgsboenden, vårdcentraler, idrottsföreningar, ...

En professionell utbildning

Bildandet av tre års fullt utnyttjande, under dagen, består av:

• 1/3 av grundläggande vetenskaper,

• 1/3 av podiatri tekniken (inklusive laboratorier)

• 1/3 kliniska kurser och seminarier

En utbildning uppsökande, vetenskapligt och mänskligt

Undervisningen team består av fältpersonal och lärare som är specialiserade inom fotvård.

Medan den styrande och medföljande förordar utbildning autonomi, ansvar och delaktighet studenten. Laget gynnar aktiva undervisningsmetoder som främjar reflexivitet, tvärvetenskaplighet, forskning och innovation.

Utbildningsmål:

Den fotvårdsspecialist utbildning har två huvudsakliga mål:

• inlärningsmetoder podiatric undersökningar och behandlingar på varandra följande strukturella och funktionella störningar av statiska, dynamiska biometriska avvikelser och störningar relaterade till neurologiska och vaskulära störningar,

• För det andra måste studenten förvärva kunskaper i förebyggande och terapeutisk behandling av epidermala och spik fot krämpor.

Som en sjukvårdare är en av fotvårdsspecialist prioriteringar att titta på alla patologi eller orsak (er) en (s) -CI. Denna behöriga professionellt förhållningssätt tillåter honom att förankra hans ingripande fotvårdsspecialist i en global strategi för personen.

Vilka är möjligheterna?

Den fotvårdsspecialist i privat praktik eller patientens hem, på sjukhus, på vårdhem, geriatriska institutioner, diabetologi, ortopedi tjänster, idrottsanläggningar ... Dess roll är att förhindra mul sjukdomar, som ska behandlas av teknik spets, för att delta i forskning om statik och dynamik promenader.

Den fotvårdsspecialist övningar inom olika områden av förebyggande och botande hälsovård på en institution sådana allmänna och specialiserade sjukhus.

Han är efterlyst av specialiserade tjänster i beslutet att inte ladda diabetesfot för sin speciella kompetens inom vård och sulor.

  • Privat praktik eller medicinsk eller para center,
  • Hospital Practice (diabetes, ortopedi, geriatrik ...)
  • Practice vårdhem
  • Home Practice
  • Aktiviteter i idrottskretsar ...
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou ... Läs mer

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou de nature à faciliter la réalisation de celui-ci. Läs mindre