Integrativ neurovetenskap MScR

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Forskningsprofil

Civilingenjörsforskningen i Integrativ Neurovetenskap är ett års heltidsforskningsprogram som omfattar alla nivåer av modern neurovetenskap, vilket gör det till ett idealiskt program för att förbereda dig för doktorsexamen.

Vi inkluderar molekylära, cellulära, system, regenerativa, kognitiva, kliniska och beräkningsmässiga neurovetenskap. Vi tillåter dig också att välja din specialitet redan från början, så att du kan forma ditt lärande kring dina intressen och karriärmål.

Programstruktur

Du börjar med en undervisad komponent under de första 12 veckorna och deltar i "temaveckor" som går parallellt med valfria kurser.

Valfria kurser körs under de första 12 veckorna på två halvdagar per vecka. Dessa ger dig en djupare inblick i begrepp och metodik för ett specifikt intresseområde.

För din forskning kan du välja tillgängliga projekt eller kontakta huvudforskare från mer än 120 grupper i Neurovetenskapssamfundet i Edinburgh för att utveckla ditt eget projekt, som kan sträcka sig från psykologi till nanovetenskap.

Du kan välja att göra två på varandra följande projekt för att få en stark översikt över forskningsområden eller göra ett längre projekt för att få en mer djupgående laboratorieupplevelse inom ett område.

Exempel på genomförda projekt är:

 • Axon Initial Segment plasticity i en musmodell av Fragile X Syndrome (Peter Kind)
 • Kognitiva och motoriska funktioner i neurodegenerativa sjukdomar (Thomas Bak)
 • Interaktioner mellan amyloid-beta och tau för att orsaka kognitiv nedgång i en ny modell av Alzheimers sjukdom (Tara Spiers-Jones)
 • Roll av primära cilia i utvecklingen av stamceller under utveckling av hjärnbarken (Thomas Theil)

År 1

Obligatoriska kurser

Du måste ta dessa kurser

 • Neuroimaging forskning för doktorand neuroscientists NEME11040 10 hp
 • Granskning av Neuroscience NEBM11011 10 hp
 • Effektiva presentationer LISC11051 0 poäng
 • Att skriva upp vetenskap LISC11053 0 poäng
 • Projektplanering och etik i vetenskaplig forskning LISC11052 0 hp
 • Presentera Neuroscience Research Data NEBM11005 20 poäng
 • Forskningsförslag (Neuroscience) NEBM11007 20 poäng
 • Forskningsutbildning (neurovetenskap) NEBM11016 20 poäng
 • Master Dissertation (Neuroscience) Måste godkännas på 50% och tas under block 5 (Sem 2) och utöver NEBM11002 80 hp

Kursalternativ

Välj exakt 20 poäng av följande kurser

Valfri kursutbud kommer att bero på studentantal. Samtidigt som varje försök kommer att göras för att tilldela eleverna till deras föredragna valbara kursval, där efterfrågan är hög, kan vi inte garantera detta. Studenter bör kontrollera kursinformationen för tidtabellinformation och plats då kurser undervisas på ett antal platser över hela universitetet.

Valda kurser måste tas under termin 1

 • Neural Circuits NEBM11012 20 poäng
 • Neurodegeneration and Regeneration NEBM11013 20 poäng
 • Neurutvecklingsstörningar NEBM11014 20 hp
 • Utvecklingsneurobiologi NEBM11015 20 poäng
 • CMVM Scientific Academic Writing TPGR11004 0 hp

Karriärmöjligheter

Detta program är utformat för att hjälpa dig med din forskningskarriär. Över 90% av studenterna på civilingenjörsforskningen inom integrationsnervetenskap har positiva nästa destinationer, inklusive doktorand, forskning eller kliniska karriärvägar.

Ingångskrav

En brittisk 2: 1 hedersexamen, eller dess internationella motsvarighet, i biovetenskap (inklusive neurovetenskap) eller en medicinsk, dental eller veterinär examen.

Engelska språkkrav

Du måste visa en nivå på engelskspråkighet på en nivå som gör att du kan lyckas med dina studier, oavsett nationalitet eller hemland.

Vi accepterar följande engelska kvalifikationer i de angivna betyg:

 • IELTS Academic: totalt 6,5 (minst 6,0 i varje modul)
 • TOEFL-iBT: totalt 92 (minst 20 i varje modul)
 • PTE Academic: totalt 61 (minst 56 i var och en av "Kommunikativa färdigheter" -avsnitten; avsnitten "Enabling Skills" beaktas inte)
 • CAE och CPE: totalt 176 (minst 169 i varje modul)
 • Trinity ISE: ISE II med distinktioner i alla fyra komponenter

Din engelskspråkighet måste vara högst tre och ett halvt år gammal från startdatum för det program du ansöker om att studera om du inte använder IELTS, TOEFL, PTE Academic eller Trinity ISE, i vilket fall det inte får vara mer än två år gammal.

Examensbevis på engelska

Vi accepterar också en grund- eller forskarutbildning som har undervisats och bedömts på engelska i ett majoritets engelsktalande land, enligt definitionen av brittiska visum och immigration:

Vi accepterar också en examen som har undervisats och bedömts på engelska från ett universitet på vår lista över godkända universitet i icke-majoritets engelsktalande länder.

Om du inte är medborgare i ett engelsktalande majoritetsland måste din examen vara högst tre och ett halvt år gammal i början av ditt studieprogram.

Academic Technology Approval Scheme

Om du inte är en EU-, EES- eller Schweizisk medborgare kan du behöva ett godkännandecertifikat för akademisk teknik godkännande för att studera detta program.

Avgifter och kostnader

Studieavgift: kardiovaskulär biologi (MSc av forskning)

Akademisk session Hem / EU Overseas / International Online distansutbildning Ytterligare programkostnader
2019/0 £ 8300 £ 26.600 £ 3000

Årlig studieavgift

Studenter på heltid och deltid studier på mer än ett år borde vara medvetna om att årliga studieavgifter är föremål för revision och ökar typiskt med cirka 5% per år. Denna årliga ökning bör beaktas när du ansöker om ett program.

Stipendier och finansiering

Brittiska statliga forskarutlåningen

Om du bor i Storbritannien kanske du kan ansöka om ett forskarlån från en av Storbritanniens regeringar. Typen och beloppet för det ekonomiska stödet du är berättigat till beror på ditt program, studiets varaktighet och din bosättningsstatus. (Program som studerats på deltidsbasis är inte stödberättigade.)

Hur man ansöker

Du måste skicka in två referenser med din ansökan.

När du fyller i online-ansökningsformuläret behöver du inte fylla i ett forskningsförslag. Du väljer ditt första forskningsprojekt i början av programmet. (Vänligen ignorera alla automatiskt genererade e-postmeddelanden som begär denna information från dig under ansökan.)

Du kommer att intervjuas formellt (personligen, via videokonferenser eller Skype).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Läs mindre