Översikt

Stamceller, xenobiotika och molekylärbiologi är bland de mest efterfrågade fälten för vetenskaplig studie idag. Med Fanshawes kandidatexamen i bioteknik har du åtta terminer av akademisk studie och minst fyra månaders samarbetserfarenhet för att förbereda dig för arbete på dessa spännande områden.

Som bioteknikstudent utvecklar du färdigheter i experimentell design, statistisk dataanalys, bioinformatik och hantering av mikrobiella, växt- och djurmaterial för genetisk analys. Under hela bioteknikprogrammet kommer det att vara ett starkt fokus på hur biotekniken relaterar till lagstiftning, kvalitetssäkring, bioetik och biohazardhantering. Du kommer att utforska:

 • Växt- och djurvävnadskultur;
 • Tillämpade bioteknikmetoder;
 • Mikrobiologi;
 • virologi;
 • DNA, RNA, protein och lipidrening och analys;
 • Instrumentell kemi;
 • Ekonomiska, etiska och miljöfrågor.

Under din fyra månaders bioteknologi grad co-op, kommer du att finpussa dina forskning färdigheter och utveckla den interpersonella och kommunikationskompetens som krävs för livet bortom Fanshawe. Som kandidatexamen kommer dina karriärmöjligheter att vara många och olika. Du kan välja att gå med i denna högvuxna sektor med en karriär inom medicinsk eller jordbruksforskning, läkemedel, bioremediering, jäsningsindustrin eller utveckla en bioteknik affärsmöjlighet.

Bioteknik grad funktioner och fördelar

 • Med anmärkningar - Fanshawe bioteknik grad levereras som hedersexamen. Det innebär att du fullbordar fyra års studier och examinerar med en majoritet i en viss disciplin (i vårt fall, Bioteknik). Detta jämförs med generella grader, som erbjuds över tre år och inkluderar mer generaliserad studie av ett brett definierat område.
 • Tjäna medan du lär dig - en fyra månaders betalad co-op-placering gör att eleverna kan få kontakt med arbetsgivare, få yrkeserfarenhet och tillämpa sin kunskap i en bioteknikmiljö i verkligheten.
 • Beyond Fanshawe - kandidater från bioteknikprogrammet kan bedriva doktorsexamen eller en rad olika masterprogram.

Förkunskapskrav

OSSD med kurser från universitetet (U) eller universitet / högskola (M) ström med:
- Matematik EN AV:
- Grad 12 Avancerade funktioner (U)
- Grade 12-analys och vektorer (U)
- Klass 12 Biologi (U)
- Grad 12 Kemi (U)
- Plus tre extra Graduate 12 University (U) eller University / College (M) kurser
- Slutligt lägsta medelvärde på 65,0% baserat på högst sex högskolestudier (U) eller Universitet / College (M)
ELLER
Äldre Applicant med stående i de obligatoriska kurser som anges ovan
ELLER
Post-Secondary Standing * (om tillämpligt)

Engelska språkkrav

Sökande vars första språk inte är engelska kommer att behöva visa kunskaper på engelska med någon av följande metoder:

 • En grad 12 College Stream eller University Stream engelska kredit från en Ontario High School, eller motsvarande, beroende på programmets behörighetskrav
 • Test av engelska som ett främmande språk (TOEFL) -prov med en lägsta poäng på 570 för det pappersbaserade testet (PBT) eller 88 för det internetbaserade testet (iBT) med testresultat inom de senaste två åren
 • Internationellt Engelska Språkprovningssystem (IELTS) Akademiskt prov med en totalpoäng på 7,0 med ingen poäng mindre än 6,5 i läsning och lyssning och ett betyg på 7,0 skriftligt och talande, med testresultat inom de senaste två åren
 • Kanadensiska Academic English Language (CAEL) test med ett totalt betyg på 70, med testresultat inom de senaste två åren
 • Pearson Test of English Academic (PTE) med ett minimumssbetyg på 65, med testresultat inom de senaste två åren
 • Ett Cambridge-engelsktest (FCE / CAE / CPE) med en övergripande poäng på Cambridge English Scale of 185 med ingen poäng mindre än 176 vid läsning och lyssning och 185 skriftligt och talande, med testresultat inom de senaste två åren
 • En engelsk språkutvärdering (ELE) på Fanshawe College med ett minimumsscore på 75% i alla delar av testet, med testresultat inom de senaste två åren
 • Fanshawe College ESL4 / GAP5 studenter: Minsta betyg på 80% i ESL4 / GAP5 nivå 9 eller 75% i ESL4 / GAP5 nivå 10

Rekommenderad akademisk beredning

 • Grad 12 fysik (U)
 • Betyg 12 Engelska (U)

Avancerad Stående

 • Sökande som ansöker om individuella studiepoäng från kanadensiska universitet måste tillhandahålla ett detaljerat kursinnehåll i teori och laborationer (om det är lämpligt).
 • Internationella sökande kan ansöka om kurskredit uppnådd på gymnasieskolan. Det detaljerade kursinnehållet i teori och laboratorieövningar från den internationella institutionen måste ingå i ett utskrift som en del av förfrågan (officiella handlingar som lämnats till justitiesekreteraren i ett förseglat kuvert). Om översättningen av dokumenten till engelska är nödvändig måste detta utföras av en erkänd tjänst.
 • Baserat på de riktlinjer som fastställts av Postecondary Quality Assessment Board för Honours Degree Program, kan krediter för avancerad status inte överstiga 50% av programmets totala.

Sökandes urvalskriterierOm antalet stödberättigande sökande överstiger de lediga utrymmena i programmet kommer sökandens urvalskriterier att vara:

 1. Preference för permanenta invånare i Ontario
 2. Mottagande av ansökan senast den 1 februari (Efter det här datumet kommer Fanshawe College att överväga sökande på först till kvarn tills programmet är fullt)
 3. Prestation i behörighetskrav
 4. Prestation i gymnasieskolan * (om tillämpligt)Notera:
 • * Sökande som för närvarande är inskriven på ett universitet eller som tidigare har deltagit i universitet eller andra gymnasieskolor och ansöker om överföring till kandidatexamen för tillämpad teknik - bioteknikprogram övervägs på grundval av deras gymnasieutbildning. Speciellt sökande för närvarande inskrivna på ett universitet eller som tidigare har deltagit i universitetet måste behålla ett minimumsgenomsnitt på 65,0% på de sista tio fullkredit- eller fullkreditkurserna för att kunna betraktas för antagning. Sökande med mindre än tio fulla krediter måste hålla minst 65,0% på alla kurser för att kunna betraktas för antagning. Sökande som ansöker från en gemenskapskollegium måste ha fullgjort ett examensprogram med en total GPA på 2,5 i deras program. Dessutom måste alla studenter som ansöker från universitet eller högskola ha fullgjort de förkunskapskurser som ingår i matematik, biologi och kemi som anges i behörighetskraven.

Karriärmöjligheter

Kandidater från detta heders fyraåriga examen har möjlighet att bedriva Post Graduate certifieringar och ett brett utbud av masters nivå program.

Sysselsättningsmöjligheter finns inom ett stort antal områden som är kopplade till bioteknik. Dessa inkluderar forskning och produktutveckling, laboratoriehantering, jordbruks-, kvalitetsstyrning, kemisk och mikrobiologisk analys inom livsmedelsindustrin, fermenteringskemi, miljöreparation, alternativ energiutveckling, läkemedelsproduktion och försäljning, nedströms bearbetning av avfallsprodukter, projektledning, rättsmedicinsk analys , riskbedömning och förvaltning, immaterialrättighetschef och tekniskt skrivande.

Program undervisas på:
 • Engelska

Se 4 fler kurser från Fanshawe College »

Senast uppdaterad Juli 9, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2020
Duration
4 år
Heltid
Pris
7,591 CAD
Kanadensisk utbildningsavgift: $ 3.121,06 Internationellt utbildningsavgift: $ 7,591.00
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum