Global hälsa

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programbeskrivning

Under de senaste decennierna har det uppstått nästan en ny sjukdom varje år och mer än 75 procent av dessa sjukdomar härrör från zoonotiskt ursprung. Det finns nu mer efterfrågan på investeringar och forskning som hjälper oss att hantera dessa sjukdomar bättre.

Programmet syftar till att ta itu med de utmaningar som smittsamma sjukdomar utgör i det 21: a århundradet genom att erbjuda dig kurser i övervakning, förebyggande och kontroll av infektionssjukdomar, samt att utvärdera hur de påverkar folkhälsan.

Detta är en professionell forskarutbildning för biomedicinsk, medicinsk, folkhälso- och veterinärmedicin med intresse för global hälsa och infektionssjukdomar.

Programmet bygger på de paralleller som finns mellan dessa sjukdomar, lär sig av de utmaningar som finns och syftar till att koppla individer för att lägga grunden för ett globalt praxis. Vårt mål är att ge avancerade kvalifikationer för biomedicinsk, medicinsk, folkhälso- och veterinärmedicinsk personal. Kursen är utformad för att instruera studenter i att utarbeta och genomföra strategier och program som syftar till att förnya och stärka den vetenskapliga kunskapsutvecklingen och bygga mänskligt kapital.

Vårt onlineinlärningssystem låter dig arbeta helt från din hemort medan du fortfarande tjänar din lön. Detta kan förbättra din inlärningserfarenhet och arbetskunskap samtidigt som du belönar dig med en högt ansedd kvalifikation.

Detta program är anslutet till universitetets Global Health Academy.

Online lärande

Vår online inlärningsteknik är helt interaktiv, prisbelönad och gör att du kan kommunicera med vår högkvalificerade lärare från ditt eget hem eller arbetsplats.

Våra online-studenter har inte bara tillgång till Edinburghs utmärkta resurser utan också blir en del av ett stödjande online-samhälle, som sammanför studenter och lärare från hela världen.

Programstruktur

Programmet tar normalt tre år, som börjar med en serie kurser och följs av ett individuellt projekt eller avhandling.

I år 1 (certifikat) tar du kurser som inkluderar:

 • Global hälsa: Fundamentals
 • Förstå infektionssjukdomar

Och du väljer en av följande två alternativ:

 • en enda kurs i tillämpad epidemiologi och folkhälsa
 • en kurs varje i Global medborgarskap och globalisering och hälsa

I år 2 (examen) väljer du sextio krediter från ett intervall som inkluderar:

 • Emerging Infectious Diseases
 • Rättsmedicin och vetenskap
 • Global hälsa: Mortality
 • Sjukhus-förvärvade infektioner
 • Försummade tropiska sjukdomar
 • Nyfödd och barnhälsa
 • Folkhälsosystem i den utvecklade och utvecklingsvärlden
 • Sexuellt överförda infektioner
 • Vatten och sanering
 • Zoonotisk sjukdom

I år 3 (mästare) kommer du att göra ett skriftligt reflekterande element på 10 000-15 000 ord.

Postgraduate Professional Development (PPD)

Postgraduate Professional Development (PPD) syftar till att arbeta yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper genom en forskarutbildningskurs, utan tid eller ekonomiskt engagemang för en fullständig mästare, doktorsexamen eller examensbevis.

Du kan ta högst 50 poäng värde av kurser under två år genom vårt PPD-system. Dessa ledde till en akademisk utmärkelse för akademin i Edinburgh. Alternativt, efter ett år att ta kurser, kan du välja att överföra dina krediter och fortsätta att studera mot en högre utmärkelse på ett Masters, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate program. Även om PPD-kurser har olika startdatum under ett år kan du bara starta ett masters-, doktorsexamen eller examensbevisprogram i september månad. Varje tid som du spenderar PPD kommer att dras av från den tid du kommer att ha kvar för att slutföra ett master-, doktorsexamen eller examensbevisprogram.

Vänligen kontakta programteamet för mer information om tillgängliga kurser och kursens startdatum.


Karriärmöjligheter

Programmet har utformats för att hjälpa dig att uppfylla ledarrollerna i internationella och nationella organisationer som hanterar hälso- och sjukdomsfrågor. Ett antal elever har också höjt sina akademiska profiler genom publicering och spridning av deras sista årsforskning.

Ingångskrav

En brittisk 2: 1 hedersexamen eller dess internationella motsvarighet i en biomedicinsk, medicinsk, folkhälso-, veterinär- eller relevant biovetenskaplig fråga.

Vi kan också överväga din ansökan om du har relevant arbetslivserfarenhet. vänligen kontakta oss för att kontrollera innan du ansöker. Du får endast vara upptagen på certifikatnivå först i första hand.

Engelska språkkrav

Alla sökande måste ha en av följande kvalifikationer som bevis på sin engelskspråkiga förmåga:

 • en grundutbildning eller masterexamen, som undervisades och bedömdes på engelska i ett majoritets engelsktalande land som definieras av brittiska visum och invandring
 • IELTS Akademisk: totalt 6,5 (minst 6,0 i varje modul)
 • TOEFL-iBT: totalt 92 (minst 20 i varje modul)
 • PTE (A): totalt 61 (minst 56 i varje avsnitt "Kommunikativa färdigheter"; avsnittet "Aktivera färdigheter" beaktas inte)
 • CAE och CPE: totalt 176 (minst 169 i varje modul)
 • Trinity ISE: ISE II med distinktioner i alla fyra komponenterna

Grader undervisade och bedömda på engelska måste vara högst tre år i början av ditt examensarbete. Språktester får inte vara mer än två år i början av ditt examensarbete.

Stipendier och finansiering

University of Edinburgh erbjuder ett litet antal stipendier till utestående kandidater. Dessa är mycket konkurrenskraftiga.

Brittiska statliga forskarutlåningen

Brittiska medborgare, personer med bosatt status och vissa EU-medborgare som inte är bosatta i Storbritannien kan vara berättigade till ett doktorandlån mot avgifter - och i vissa fall levnadskostnader.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Läs mindre