Läs den officiella beskrivningen

Ditt kall kommer till liv.

Med Universidad Europea lär Universidad Europea dig på ett praktiskt, upplevelsebart och livligt sätt. Eftersom vår metod är baserad på lärande genom simulerade kliniska fall som konfronterar dig i verkliga situationer.

Du kommer att arbeta i Simulerade apotekskontoret, sjukhusapoteket och kliniska apotekskonsultationer som finns i vårt simulerade sjukhus, där du kommer att utöva all den kunskap, färdigheter och förmåga som krävs för att lösa de situationer som uppstår i patientvården. På så sätt tränar du i säkra miljöer innan du närmar dig någon typ av fall hos patienter.

Ett kliniskt lärande av högsta kvalitet som slutförts med praktik på apotek som har infört riktlinjerna för god praxis hos den officiella kollegiet för apotekare i Madrid (COFM) och / eller på sjukhus (Quirónsalud Group). Dessutom kan du göra läroplaner i vetenskapliga forskningscentra eller läkemedelsföretag.

Kompletterande utbildning:

Tillsammans med din examen i apoteket kommer du att utföra expertkursen i Apotekets Office Management och Pharmaceutical Marketing, där du kommer att lära dig hur du effektivt hanterar verksamheten: marknadsplan, patientledning, inköp, lager, försäljning eller linjär. .

innovation:

Inte bara i teknik och undervisningsmetoder; även i nya ämnen som farmakogenetik.

Professionell anslutning:

Du kommer alltid att vara i kontakt med den professionella världen i händerna på dina professorer som är elitspecialister inom forskning, apotek och läkemedelsindustrin.

Interprofessional utbildning:

Arbeta i tvärvetenskapliga grupper med andra studenter inom hälsoområdet vid universitetet, att lära sig att interagera med andra läkare, sjuksköterskor, psykologer etc. på samma sätt som du kommer att göra i verkligheten.

Känn hjälpen för hälsoförebyggande och forskning där du kan minska undervisningen med upp till 15%.

Praktisk, användbar, riktig träning:

Studera apoteket vid Universidad Europea lär dig ditt yrke med en innovativ träningsmodell med beprövad internationell effektivitet, baserad på integrering av läroplan innehåll, interprofessional utbildning, simulerade scenarier, kvalitativt kliniskt lärande och med objektiva utvärderingsplattformar och system.

Ett formativt förslag som fokuserar på att erbjuda våra studenter en hög närvaro erfarenhet och en övergripande vision av patienten, med ett tvärvetenskapligt och helt personlig tillvägagångssätt. I de officiella kvalifikationerna är det viktigt att detaljera alla professorer i programmet.

 • Med integrationen av läroplaner får du en mer komplett, riktig vision och bättre kunskapsbasering. På detta sätt kommer du att få en solid vetenskaplig bakgrund eftersom du studerar på ett integrerat sätt de grundläggande ämnena, så att du kan relatera den kunskap du lär dig med vad som kommer att bli klinisk praxis och framgångsrikt möta de kliniska fall som du måste utföra både i simuleringsscenarier eller i övningen före en riktig patient.
 • Fungerar i simuleringsmiljöer utrustade med den mest avancerade tekniken. Genom simulering av kliniska fall kommer du att möta verkliga situationer i en simulerad miljö som vår simulerade apotekskontor, sjukhusapotek eller kliniska apotekskonsultationer som finns i vårt simulerade sjukhus, där du ska starta all kunskap och färdigheter som förvärvats och utvecklats alla yrkeskunskaper och förmågor som krävs för att lösa de situationer som uppstår i patientvården. På så sätt tränar du simulerade miljöer som är mycket simulerade till verkligheten innan du upplever träningen med riktiga patienter som ger dig all säkerhet att närma sig någon typ av fall.
 • Interprofessional utbildning. Dessutom kommer många av dessa fall att fungera i interprofessionella grupper med andra studenter inom hälsoområdet vid universitetet. Du kommer att lära dig att relatera till andra hälsovårdspersonal (läkare, sjuksköterskor, psykologer etc.) på samma sätt som du kommer att göra i verkligheten och vad som låter dig få en bredare och mer intressant syn på apotekaren. På så sätt lär du dig samverkansledarskap, förtydligande av funktioner, lagfunktion, interprofessional kommunikation, interprofessional konfliktlösning, bland annat att placera patienten i centrum och få bättre omsorg.
 • Praktiska kvalitetsstegar. Och självklart kommer du att avsluta din träning med ett praktiskt lärande av högsta kvalitet. För att göra detta utför du praktikplatser på apotek som har implementerat guide för god praxis hos den officiella kollegiet för apotekare i Madrid (COFM) och / eller sjukhus (Quirónsalud Group). Du kan också göra läroplaner i vetenskapliga forskningscentra eller läkemedelsföretag.
 • Tack vare plattformen för utvärdering av praktiska aktiviteter, ett banbrytande system i Spanien, inrättat av vårt undervisningsteam, utvärderas ditt arbete och praxis på ett objektivt sätt sedan innan du startar testen du vet vilka aspekter som ska utvärderas och vilka De kommer att vara kriterierna för att göra det. Dessutom gör vårt system för utvärdering av yrkeskompetenser kallad Structured Objective Clinical Evaluation (ECOE), där scenarier av simulerade kliniska fall skapas, gör det möjligt för lärare att utvärdera sina kompetenser i olika patientvårdssituationer.

Allt detta, med en individuell akademisk uppföljning, samt stöd av en personlig mentor som kommer att följa med dig i din akademiska och professionella karriär.

faciliteter

För att du ska få ut mesta möjliga av vår innovativa akademiska modell erbjuder Fakulteten för biovetenskap och hälsa dig de mest avancerade laboratorierna - simuleringsrum, utrustade med den mest innovativa tekniken:

 • Specialiserade laboratorier utrustade med den mest avancerade utrustningen och datautrustningen där du kommer att tillämpa all kunskap experimentellt: biomedicin, biologi, genetik, mikrobiologi, kemi, läkemedelsteknik etc.
 • Egen laboratorium av graden för att kunna utveckla metoder för läkemedelsteknik
 • Faciliteter för CSIC och Carlos III Health Institute för metoderna för virologi och immunologi. Samverkan med Toledo-sjukhusets forskningscentrum för utveckling av mer komplicerade titlingsrutiner som kräver användning av stor utrustning
 • Forskningslaboratorier, styrd av forskare på grundnivå och i vilka stipendiestudenter samarbetar.
 • Simuleringsrum: Simulerat gemenskapapotek och det simulerade sjukhuset där våra sjukhusapotek och läkemedelskonsultationer finns. På det här sättet kommer du att anpassa dig till behandling av allmänheten, patienter och andra vårdpersonal och du kommer att kunna bli en professionell som kan svara på befolkningens nuvarande vårdbehov.

Kompletterande utbildning

Tillsammans med dina grundutbildningar ska du genomföra expertkursen inom förvaltning av gemenskapsapotek och läkemedelsmarknadsföring, med vilken du kommer att lära dig att effektivt hantera ett gemenskapapotek: marknadsplan, patientledning, inköp, lager, försäljning eller linjär ...

Detta expertprogram har en längd på 12 hp som undervisas gradvis från det första året.

Förbered dig på att vara en global professionell, genomföra din träningserfarenhet med en internationell vistelse.

I Biomedicinska fakulteten vid Universidad Europea of Madrid satsar vi på ett bestämt internationellt program för graden av apotek där du från det andra året ska göra minst ett ämne som helt och hållet lärs på engelska. Dessutom kommer du att utföra aktiviteter på samma språk i alla dina studier med oss.

Gör internationella vistelser i prestigefyllda universitet, där du kan ta kurser, praktikplatser i forskningslaboratorier, praktiska företag inom läkemedelssektorn och professionell praxis inom apoteket i Schengenländerna (Europeiska unionen: Storbritannien och Frankrike).

De universitet med vilka vi upprätthåller ett avtal är:

 • FÖRENADE KUNGARIKET: UNIVERSITY OF PORTMOUTH
 • FÖRENADE KUNGARIKET: GREENWICH UNIVERSITET
 • FÖRENADE KUNGARIKET: UCL, LONDON
 • KROATIEN: RIJEKA UNIVERSITET
 • TYSKLAND: UNIVERSITET WURZBURG
 • MÉJICO: UNIVERSIDAD VALLE DE MÉJICO
 • BRAZIL: UNIVERSIDADE POTIGUAR
 • CHILE: UNIVERSIDAD ANDRÉS BELLO

Dessutom kommer du att delta i arrangemang av evenemang på din universitets campus: föreläsningar och masterkurser som ges av branschens mest framstående branschfolk och prestigefyllda internationella talare och många andra aktiviteter.

De viktigaste hälsovårdsinstitutionerna där du övar

Förutom den teoretiska träningen och simuleringsrutinerna stänger du din träning med praktiskt lärande av högsta kvalitet. För att göra detta utför du praktikplatser på apotek som har implementerat guide för god praxis hos den officiella kollegiet för apotekare i Madrid (COFM) och / eller sjukhus (Quirónsalud Group). Du kan också göra läroplaner i vetenskapliga forskningscentra eller läkemedelsföretag.

Var kan jag jobba?

I slutet av din doktorsexamen vid Universidad Europea of Madrid kommer du att vara en högkvalificerad yrkesverksamma för utövandet av ditt yrke inom områdena gemenskaps- och sjukhusapotek med en fullständig vision om läkemedelsförvaltning och vård och interprofessional utbildning. Du kommer också att vara beredd att arbeta inom andra områden inom branschen, såsom forskning, utveckling, produktion, marknadsföring, ledning och kvalitetskontroll av nya läkemedel och hälsoprodukter.

Företag och branscher där du kan utveckla ditt yrke:

 • Forskningscentra
 • Läkemedelsföretag
 • Livsmedelsindustrin
 • Kemi- och miljöindustrin
 • Kosmetika företag och andra hälsoprodukter
 • Apotekskontor
 • Sjukhuscenter och andra hälsovårdstjänster
 • Hälsostyrelsen
 • Konsulter och undervisningscenter.

Ett reglerat yrke

Det grundläggande målet för läkemedelsexamen vid Universidad Europea of Madrid är att utbilda proffs med en profil anpassad till yrkesreglerade kompetenser genom Order CIN / 2137/2008, den 3 juli, som fastställer kraven för verifiering av de officiella universitetsexamen som kvalificerar sig för utövandet av yrket som apotekare.

Program undervisas på:
Spansk

Se 6 fler kurser från Universidad Europea »

Senast uppdaterad July 12, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
5 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019