Dubbla examen läkare och befälhavaren på traditionell kinesisk medicin

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Den nya dubbel-graders doktor och Master of traditionell kinesisk medicin (DTCM / MTCM) Programmet är en fyraårig examen yrkesexamen program omfattande 3435 timmar och totalt 195.5 enheter. Studenter tjänar doktorsexamen, och ges magisterexamen som krävs för att sitta för staten och nationella licens- och certifieringsprov. Programmet ges på ett trimestern basis. Den dubbla utbildningsprogrammet är också undervisat i kinesiska.

DTCM / MTCM utbildningsmål

De pedagogiska målen för DTCM / MTCM program ger riktlinjer för utveckling av läroplanen, bedömning av programmets kvalitet och framgång, och mätning av resultaten av våra studenter.

Efter genomgången av programmet våra studenter kommer att vara:

  • Skickliga TCM kliniska utövare som hjälper till att förebygga och behandla sjukdomar och effektivt diagnostisera, ordinera och ge medicinsk behandling inom parametrarna för traditionell kinesisk medicin och integrativ medicin.
  • Primära vårdgivare med fördjupade kunskaper och färdigheter i de "fem grenar" av traditionell kinesisk medicin (akupunktur, herbology, Tuina Massage, Energetics, kinesiska Dietary medicin) och integrativa komponenter i västerländsk medicin.
  • Behörig i bedömningen av patienterna och kvalificerad att erkänna medicinska tillstånd som kräver remittering av patienter till andra vårdgivare.
  • Kvalificerade vårdgivare som förstår vikten av att ansluta sig till universella och yrkes medicinsk etik och sociala ansvar att tillhandahålla primärvård för allmänheten.
  • Kan uppnå hög passerar poäng på Socialstyrelsen certifiering och Kalifornien Akupunktur statliga licensiering tentor som krävs för att bli en licensierad akupunktör (L.Ac.).
  • Kapabel att etablera och managinga privat praktik och arbetar som en integrerad del av ett professionellt team av vårdgivare.

Programöversikt

Visas av mycket skicklig lärare i TCM utbildning, isoffered den DTCM / MTCM läroplan genom åtta akademiska och kliniker, ger omfattande undervisning och praktisk klinisk erfarenhet i "fem grenar" av traditionell kinesisk medicin (akupunktur, herbology, Tuina Massage, Energetics och kinesiska dietary medicin). Programmet betonar omfattande klinisk utbildning, integrativ västerländsk medicin, och den senaste TCM forskning.

TCM Teori

TCM teori läroplanen ger dig fördjupade kunskaper i språket och teorier om TCM: s unika, men ändå universella, angreppssätt för att förstå hälsa och behandling av sjukdomar. Ritning från både klassiska och moderna texter skapar läroplan en fast ram för tillämpningen av kliniska metoder, bland annat akupunktur och herbology.

TCM akupunktur

TCM Akupunktur Läroplanen är uppdelad i didaktiska och lab sektioner, betonar både de teoretiska och praktiska aspekter av akupunktur. TCM Akupunktur kurserna ger dig en grundlig kunskap om traditionell och modern meridianen teori, inklusive punktens placering, funktioner, indikationer och behandlingsplanering. Läroplanen innehåller omfattande utbildning i moxibustion, koppning, Guasha och elektrisk stimulering. Kliniska laboratorier koncentrera sig på noggrannhet, nålningen metoder, teknik och försiktighetsåtgärder.

TCM herbology

Kinesiska herbology är världens mest sofistikerade medicinska växtbaserade systemet. TCM herbology läroplanen ingår omfattande utbildning i att identifiera, kategorisering och klinisk användning av den traditionella kinesiska växtbaserade farmakopén. Sex trimestern av djupgående herbology studie ger dig en gedigen kunskap om mer än 500 enskilda örter och mer än 350 klassiska och moderna formler. Avancerade kurser instruera dig hur du modifiera och förbättra klassiska formler som svar på specifika varianter i en patients diagnosen tillstånd. Alla ört kurser ges med hjälp av Pinyin namn av örter.

TCM klinisk medicin

Kurserna i TCM teori, akupunktur och herbology lära dig de grundläggande principerna för kinesisk medicin mönster differentiering och behandling, inklusive studier av gemensamma funktioner och indikationer på örter, formler och akupunkturpunkter. Emellertid är denna kunskap inte ensamt tillräckligt för att fullständigt diagnostisera och behandla sjukdomen. TCM klinisk medicin läroplan expanderar på denna kunskap, ger dig avancerade kunskaper i att diagnostisera och behandla sjukdomen i de specialiserade områdena TCM internmedicin, extern medicin, gynekologi, pediatrik, traumatologi och ortopedi. Utbildningen innehåller detaljerade instruktioner av växtbaserade och akupunktur behandlingsplaner för både vanliga och komplexa sjukdomar. Dessa kurser lägger grunden för klinisk praxis.

Västerländsk medicin

Moderna utövare av TCM måste ha en grundläggande förståelse av västerländsk medicin för att effektivt kommunicera med läkare och annan vårdpersonal. Västerländsk medicin studier är en integrerad del av läroplanen ge kunskap om västerländsk diagnos och läkemedel, som krävs för att göra lämpliga remisser, och för att ge bästa möjliga vård för dina patienter. Införd till grundläggande metoder i västra diagnos, kommer du att lära dig grundläggande vokabulär som används i diagnostisk analys och kliniska metoder som används i västerländska medicinska metoder för sjukdomen. Med denna kunskap kan du bli en aktiv del av dagens dynamiska sjukvårdsnätverk.

Vår västerländska medicinavdelningen förstärks av vår utbildning och klinisk relation med Stanford University och forskar hemvist program som vi har med Stanford och O'Connor sjukhus. Dessa professionella relationer inte bara gynna dig som student men också bidra till en bättre förståelse och acceptans för TCM i västvärlden.

TCM verksamhetsförlagd utbildning

Fördjupad klinisk utbildning omfattar ungefär en tredjedel av Masters / Doktorand läroplan, förbereda dig att öva de teoretiska kunskaper du fått i klassrummet. Under hela programmet, med början i första termin, kommer du observerar en fakultet-utövare att diagnostisera och behandla patienter. I ditt förra året, kommer du att diagnostisera och behandla patienter med akupunktur, kinesiska örter och andra metoder för de fem grenarna, under direkt överinseende av en fakultet medlem. De fem grenarna vårdcentraler i Santa Cruz och San Jose hjälpa över 160 patienter per dag, så att du kan arbeta med högutbildade lärare i en hektisk klinisk miljö och att få praktisk erfarenhet med patienter. I slutet av verksamhetsförlagd utbildning, kommer du att ha utfört minst 350 patientbehandlingar, en grundförutsättning för examen.

kompletterande studier

Kompletterande undersökningar berika och spetsa din professionella TCM utbildning. Den kompletterande studier läroplanen ingår Energetics kurser, introducera dig till den urgamla kinesiska praxis Qigong och Taijiquan och kurser karriärutveckling för att förbereda dig för att öva TCM professionellt, etiskt och framgångsrikt.

Granskning och bedömning

Vid slutet av varje termin, kommer du att ha möjlighet att granska det material du har lärt dig och ta emot utvärderingen av dina framsteg. Denna utvärdering hjälper dig att utveckla goda studie och provtagande färdigheter, säkerställa full förståelse av kurser, och förmågan att klara nationell certifiering och Kalifornien licensiering tentor.

Tema Certifiering

Som MTCM student kan du få special certifieringar i Sports Medicine, Medicinsk Qigong, Fem Element Akupunktur, och Tuina Massage för att förbättra och särskilja din TCM praktiken.

Extern

Upp till 25% av dina kliniska utbildningstimmar kan ske genom en extern. De olika extern vi erbjuder gör att du kan bli utsatt för olika patientgrupper, behandla en rad olika tillstånd, och utforska nya områden av specialisering. Flera utanför campus extern erbjuds av TCM utövare i privat praktik i hela Bay Area, och finns även i en gemenskap kliniken inställning-behandlar pensionärer, veteraner från kriget, mentalvårdspatienter, och de som kämpar med missbruk. Du kan också välja att studera utomlands för att uppleva den autentiska praxis TCM integrerat med modern västerländsk medicin. Vår relation med fem universitet i Kina, Korea och Taiwan ger dig möjlighet att lära TCM från mycket kunniga läkare och kliniska experter, att få utbildning i en sjukhusmiljö, och att utforska skönheten och mångfalden i Asien.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Points of Excellence For over 30 years, Five Branches University, Graduate School of Traditional Chinese Medicine has set the standards for excellence in Traditional Chinese Medicine (TCM) education a ... Läs mer

Points of Excellence For over 30 years, Five Branches University, Graduate School of Traditional Chinese Medicine has set the standards for excellence in Traditional Chinese Medicine (TCM) education and healthcare. Respected University Läs mindre
Santa Cruz , San Jose + 1 Mer Mindre