Doktor i medicin (MD)

Allmänt

Programbeskrivning

Perdana University Graduate School of Medicine (alt = "PUGSOM) erbjuder det första och enda Graduate Entry Medical-programmet i Malaysia. Detta är en läroplan i USA och förbereder studenten att sitta för USA: s Medical Licensing Examination (USLME).

En förutsättning är en kandidatexamen i någon av de vetenskaper som biomedicinsk vetenskap, biokemi, bioteknik, immunologi, genetik, immunogenetik, näring eller apotek med ett minimum av CGPA på 3,5.

MD-programmet på alt = "PUGSOM har utvecklats för att möta både malaysiska behov och internationella förväntningar. Olika lärande-lärande metoder används för att uppnå programmets lärandemål, vilket inkluderar föreläsningar, handledning, gruppgruppsdialog, teambaserat inlärning , forskningsprojekt, kliniska sessioner med standardiserade / simulerade patienter, kliniska sessioner med riktiga patienter i sjukhusinställningar.

Undervisningsinlärning under de första två åren av det fyraåriga MD-programmet riktar sig till att studenterna får en stark grund i grundvetenskapen samtidigt som de ges med tidig klinisk exponering. De sista två åren utförs av en rad kliniska skolverk i olika medicinska och kirurgiska discipliner. Intersession kurser genomförs under fyra år av medicinsk skola.

Våra kurser använder en online Moodle-plattform, som ger studenten vår exklusiva läroplan och direkt tillgång till vår uppskattade panel av lärare samtidigt som vi levererar ett flertal examens- och frågesfrågor samt att erbjuda varje elev en unik skräddarsydd steg-för-steg-plan och exklusiv testtagande strategier för deras framgång.

Den unika kombinationen av vårt exklusiva innehåll, såväl som studentens frihet, flexibilitet, heltidstillträde och support från vår expertutbildare är vad som sätter alt = "PUGSOM MD-programmet förutom andra. Det ger våra studenter en stor fördel på väg till framgång på sin tentamen och under matchen om de vill matchas för uppehållstillstånd. Vår rekord för framgång framgår inte bara av antalet framgångsshistorier som vi har ackumulerat under de senaste tre åren utan också för att ha en över 95% student framgångsgrad i den 1: a graderade kohorten och över 80% framgångsgraden i den andra kandidatkohorten, för USMLE, för både steg 1 och steg 2 CK och Step 2 CS. Vår tredje kohort tog examen 2017.

Vi tar varje elev och utvärderar dem noggrant från den första veckan av deras MD-program och ser till att deras problemområden adresseras omedelbart, så att vi kan styra våra studenter både i sin helhet och individuellt. Vårt program täcker alla aspekter av det "testbara" materialet som fastställts av USMLE-organisationen och lär eleverna vad de behöver veta för att behärska exakta färdigheter och strategier som krävs för att klara provet. Genom att målmedvetet hålla våra klassstorlekar små ger vi varje elev en fullständig nedsänkning i de olika kliniska scenarierna vi presenterar för maximal kompetensbyggnad och framgång på den faktiska Step 2 CS-tentamen.

Curriculum Structure

MD-programmet på alt = "PUGSOM har utvecklats för att möta Malaysiens behov och internationella förväntningar. Studenterna kommer att vara akademiskt beredda att sitta för USA: s medicinska licensutredning (USLME).

Olika undervisningsmetoder används för att uppnå programmets lärandemål. Undervisningsmetoder inkluderar föreläsningar, handledning, gruppgruppsdiskussion, teambaserat lärande, forskningsprojekt, kliniska sessioner med standardiserade / simulerade patienter, kliniska sessioner med riktiga patienter i kliniken och i sjukhusinställningar.

Undervisningsinlärning under de första två åren av det fyraåriga GEM-programmet på alt = "PUGSOM riktar sig till att studenterna får en stark grund i biomedicin och hälsovetenskap samtidigt som de ges med tidig klinisk exponering från första halvåret under det första året av medicinsk skola.

Under de sista två åren i läkarskolan utförs lärande-lärande av en rad kliniska skolverk i olika medicinska och kirurgiska discipliner. Intersession kurser genomförs under fyra år av medicinsk skola.

I slutet av MD-programmet kommer studenterna att kunna utöva medicin på ett skickligt och kompetent sätt.

karriär Pathway

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Perdana University, an initiative between Academic Medical Centre Sdn Bhd and the Public-Private Partnership Unit in the Prime Minister’s Department, was officially launched in 2011. The current Prime ... Läs mer

Perdana University, an initiative between Academic Medical Centre Sdn Bhd and the Public-Private Partnership Unit in the Prime Minister’s Department, was officially launched in 2011. The current Prime Minister of Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad was the Founding Chancellor of the University. This strong partnership with the Malaysian government means that we are committed to delivering programmes of exceptional quality. Läs mindre