Read the Official Description

Den engelska programmet är 15 år gammal, och över 600 internationella studenter har slutfört sina studier och tog en examen inom Allmänmedicin eller Dentistry.

Medicinska fakulteten ger universitetsstudier för internationella studenter i två medicinska grenar:

  • Allmänmedicin - kursen varar 6 år (12 termer)
  • Dental Medicine - kursen varar 6 år (12 termer)
Läkarvetenskap

Både - allmänmedicin och odontologi - är tillgängliga för internationella studenter med goda kunskaper i engelska. Medicinska fakulteten har ett nära samband med universitetssjukhus i Košice, där praktisk utbildning i kliniska discipliner utförs.

De sista åren av studien är intresserade av praktik på sjukhus och vårdinstitutioner. Studien är genomförd av staten undersökningar innan fakultetsnämnden experter. Akademiker tilldelas den akademiska titeln "Doctor of General Medicine", förkortat "MUDr." (Motsvarande MD grad) och "Doctor of Dental Medicine", förkortat "MDDr." (Motsvarande DMD).

I de yrken där de villkor för utbildning i Slovakien är identiska med dem i Europeiska unionen, som redan har redovisats (läkare och tandläkare läkare), är medlemsländerna i EU måste acceptera de examensbevis som utfärdats i Slovakien, oavsett undervisningsspråket.

medicine2

Examen från Dental Medicine PROFIL

Examen för odontologi har tillräckliga teoretiska kunskaper om teoretiska, prekliniska och kliniska discipliner för odontologi. Under praktiska övningar i ämnena för odontologi, kommer de att lära sig grundläggande förebyggande, diagnostiska och terapeutiska ingrepp och kommer att bli kvalificerad att självständigt utföra grundläggande praktiska förfaranden. Studien för odontologi varar i 6 år och sina studenter tilldelas graden av "Doctor of Dental Medicine" (MDDr.), Som också redovisas i något land i Europeiska unionen och i de flesta andra länder.

inträdesprov

Inträdesprov Provet består av 100 frågor inom biologi och 100 frågor i kemi. Sökande har 2 timmar och 30 minuter att genomföra testet.

Datum för urvalsprovet

  • 21 juni 2017
  • 18 Augusti 2017

Tidsfrister för inlämnande av ansökningshandlingar

Sökande med slovakiska medborgare - till 2017/02/28
Sökande utan ombud - till 2017/05/31 (för inträdesprov i juni)
Sökande utan ombud - till 2017/07/24 (för inträdesprov i augusti)
Sökande med företrädare - enligt gällande avtal

Ansökan och inträdesprov avgift

40 EUR

Program taught in:
Engelska

See 1 more programs offered by Pavol Jozef Safarik University »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
6 år
Heltid
Pris
11,000 EUR
11 000 euro / år
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum