DPsych i hälsopsykologi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Enligt British Psychological Society är syftet med hälsopsykologin att studera vetenskapligt de psykologiska processerna för hälsa, sjukdom och vård.

Syftet är att tillämpa hälsopsykologi på främjande och underhåll av hälsa, analys och förbättring av hälso- och sjukvårdssystemet och bildandet av hälso- och sjukvårdspolitiken, förebyggande av sjukdomar och funktionshinder och förbättring av utfallet hos dem som är sjuka eller funktionshindrade.

Hälsopsykologi som disciplin är det snabbast växande området psykologi i Storbritannien. För närvarande finns det dock inga hälsopsychologiska doktorer erbjudna i Skottland. Med tanke på en åldrande och obesogen population, med tillhörande långsiktiga hälsoförhållanden, är efterfrågan på beteendemässiga hälso- och välbefinnandeinterventioner (och därmed hälspsykologer) bara förhöjd.

Det här programmet, det enda i sitt slag i Skottland, är avsett att utrusta studenter med vital kunskap och färdigheter för att bli en kompetent och effektiv hälsos psykolog. Doktorandprogrammet är utformat för att uppfylla BPS: s ackrediteringsstandarder för Stage 1 och Stage 2 träning inom hälsopsychologi, vilket uppfyller kraven för utövare psykologstatus.

Programmet syftar till att förbereda eleverna för ackreditering som en Chartered Psychologist genom att ge utbildning och tillsyn på fem viktiga kompetensområden, inklusive forskning, undervisning och träning, rådgivning, beteendeförändringsinterventioner och professionella färdigheter.

Vad du ska studera

Denna DPsych i hälsopsykologi är för närvarande föremål för godkännande av Health and Care Professions Council (HCPC) och British Psychological Society (BPS). När de godkänts kan studenter som lyckats slutföra DPsych i hälsopsychologi vara berättigade att ansöka till HCPC för registrering som hälsos psykolog.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

Typiska behörighetskrav

År 1: Normalt en 2: 1 Honours examen i psykologi, med behörighet för GBC med BPS. Studenter som ansöker om antagning kan vara berättigade till specifika modulbefrielse, baserat på tidigare kvalifikationer eller erfarenheter. Universitetets erkännande av tidigare inlärningsramar används för att bekräfta undantag.

År 2: Studerande som har uppnått en MSc i hälsopsykologi (BSP ackrediterad) kan övervägas för direkt tillträde till doktorandnivåstudien (vid årets 2 program). Universitetets erkännande av tidigare inlärningsramar används för att bekräfta undantag.

Ytterligare krav

Sökande måste också visa en nivå av mognad och erfarenhet som motsvarar de personliga och professionella kraven i programmet.

Eleverna bör ge ett exempel på att visa relevant frivillig eller betald arbetserfarenhet inom ett relevant område, t.ex. erfarenhet av frivilligt eller betalt arbete som är relevant för fältet.

Sökande kommer att behöva delta i en intervju som en del av antagningsprocessen och kommer att bli föremål för en CRB-check. Godkännande av programmet kommer att bli föremål för resultatet av CRB-kontrollen och tillräcklig demonstration av relevanta färdigheter och motivation som krävs för att genomföra programmet.

Observera att studenterna förväntas ge sina egna potentiella placeringar före registrering på programmet.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

engelska språket

Academic IELTS-poäng på 7,0 (eller motsvarande) med inget element under 7,0.

Observera: Om du är från ett flertalet engelsktalande land kan du inte vara skyldig att ge ytterligare bevis på din engelska språkkunskaper.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Internationellt: £ 12600

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre