Civilingenjör i biomedicinsk teknik

Allmänt

Programbeskrivning

Är du nyfiken på hur det är att studera vid LiU? Gå med för en prat om hur det är att bo och studera på våra campus i Sverige. Vi erbjuder gratis webbseminarier och inspelningar för både blivande och antagna studenter hela året. Klicka här för att ta reda på mer!

Titta på webbinariet - oktober 2019

 • Start: Höst 2020
 • Studieplats: Linköping
 • Nivå: Avancerad nivå
 • Användningskod: LIU-91102

Detta program kombinerar grundläggande koncept och kunskap inom teknik, biologi och medicin för att utveckla innovativa tekniker, material, processer och system, i syfte att förbättra sjukvården.

Du kommer att utöka dina färdigheter och kunskaper inom teknik, matematik, fysik, multidimensionell signalgenerering och analys, och du kommer att kombinera medicinsk informatik med biomedicinsk modellering och simulering tillämpad på människans anatomi.

Korsningen mellan naturvetenskap, medicin och teknik är en dynamisk plats. Drivet av krav på rättvis och effektiv sjukvård och ständigt förbättrad livskvalitet gynnar teknisk utveckling mänskligheten och bidrar till att skapa en hållbar framtid. Med en historia av banbrytande tvärvetenskaplig forskning och utbildning ger Linköping University främsta möjligheter för att utveckla en grundläggande och funktionell förståelse för biomedicinsk teknik. Baserat på solida matematiska och fysiska grunder, användbar medicinsk kunskap och en livlig teknisk anda, satte vi oss för att utveckla teknik som förbättrar hälsa och hälsovård - och som gör en skillnad.

Tre spår

Det första året är huvudsakligen ett brett obligatoriskt segment, med kurser i anatomi och fysiologi, medicinska informationssystem och signalteori. Det andra året erbjuder djup specialisering längs tre spår:

 • Biomedicinska signaler och instrument
 • Medicinsk avbildning
 • Medicinsk informatik

Varje spår innehåller cirka 25 obligatoriska ECTS-poäng och 15 valbara poäng. Under den sista terminen skriver du en avhandling inom den valda specialiseringen, vid institutionen eller på ett sjukhus eller branschen.

Closeup of microscopeMichael Longmire / Unsplash

Studentcentrerat lärande

Lärandemålen uppnås genom den tematiska miljön för studentcentrerat lärande med hjälp av undervisningsmetoder som inkluderar lektionsgrupper och hembesök. Efter examen har du färdigheterna att formulera och lösa tekniska problem inom det biomedicinska området, implementera och driva processer och system och utvärdera tekniska verktyg som används inom medicinen.

Syfte

Biomedicinsk teknik omfattar grundläggande koncept inom teknik, biologi och medicin för att utveckla innovativa metoder och nya enheter, material, implantat, algoritmer, processer och system för utvärdering och utvärdering av teknik; för förebyggande, diagnos och behandling av sjukdomar; för patientvård och rehabilitering och för att förbättra medicinsk praxis och hälsovård.

Syfte

Läroplanen för biomedicinsk teknik stöder och upprätthåller Engineering for Health genom en relevant blandning av obligatoriska och valfria kurser arrangerade i en spårstruktur. Detta möjliggör såväl djupgående som breda studier.

Kommande webinar

Webinar - 22 oktober kl 14.00 (CET, Sverige tid)

Är du nyfiken på hur det är att studera MSc i biomedicinsk teknik vid LiU? Gå med för ett gratis webinar. Registrera dig på den här länken för att få information om hur du kommer åt webbseminariet.

Registrera i förväg för detta webinar

Ingångskrav

 • Kandidatexamen i biomedicinsk, elektrisk, fysisk, biologisk eller datateknik, elektronik eller fysik, eller motsvarande. Kandidatexamen (motsvarande en svensk kandidatexamen) ska vara från ett internationellt erkänt universitet.
 • Minst 30 hp i matematik / tillämpad matematik och / eller tillämpning av matematik, inklusive linjär algebra, statistisk teori, vektorkalkyl och komplexa funktioner.
 • Minst 10 högskolepoäng i fysik, inklusive mekanik.
 • Engelska motsvarar engelska i svensk gymnasieutbildning (engelska 6 / B). Detta bekräftas normalt med hjälp av ett internationellt erkänt test.

Urvalet för januari-ansökningsrundan är baserat på meritgradering (betygstull) på tre nivåer. Om det behövs kommer sökande inom samma meritgrupp att väljas ut per parti.

 • Grupp 1: Hög
 • Grupp 2: Bra
 • Grupp 3: Låg

Karriärmöjligheter

Biomedicinska ingenjörer används i hela branschen på sjukhus, myndigheter och forskningsanläggningar och utformar olika material, enheter, algoritmer, processer eller system. De har ofta koordinerande eller gränssnittsfunktioner och vissa är involverade i undervisningen. En magisterexamen i biomedicinsk teknik är också en formell behörighet för forskarutbildning. Många av våra alumner har fortsatt sina studier mot en doktorsexamen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the ... Läs mer

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the same spirit, the university offers many innovative educational programs, many of them with a clear vocational focus, leading to qualification as, for example, doctors, teachers, economists, and engineers. Läs mindre
Linköping , Norrköping , Linköping , Linköping , Lidingö + 4 Mer Mindre