Bioanalytisk kemi

Allmänt

5 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Är du kandidatexamen eller kandidatexamen som vill fördjupa din kunskap och specialisera sig på moderna analysmetoder för medicin, läkemedel, miljöstudier eller rättsmedicin? Vill du också förbättra din kunskaper i engelska? Syftar du till att starta din karriär i den inte alltför avlägsna framtiden? Då är vårt ettåriga engelskspråkiga magisterprogram i Bioanalytical Chemistry and Pharmaceutical Analysis det perfekta valet!

Strukturera

En mästare på bara ett år

Att skapa snabb och effektiv analys är både en stor utmaning och viktig för industrin. Vi kommer att sätta dig på rätt väg och ge dig de färdigheter du behöver.

Innehåll

Vi fokuserar på de olika analysmetoderna och arbetar med dig för att fastställa vilka metoder som passar bäst för specifika uppgifter. Vi tar inte bara mätningar, vi ställer också frågor och använder svaren på att utveckla de bästa lösningarna. Om du vill att din mästare ska bli framgångsrik måste du njuta av laboratoriearbete - du kommer trots allt att spendera mycket tid i labbet.

inriktningar

Förutom att studera analysmetoder kommer du att lära dig om de centrala juridiska kraven som spelar en viktig roll vid utveckling, registrering, produktion och distribution av läkemedel. Vi kommer också att ägna mycket tid på kvalitetssäkring - precision är nyckeln för analysmetoder, vilket kräver en hög kännedom om kvalitet. Fascinerande föreläsningar kommer också att ge insikter i världen av proteiner, nukleinsyror och polysackarider och deras betydelse i fysiologiska processer.

fördelar

Vi erbjuder praktisk undervisning av lärare som har professionell erfarenhet inom kemi- och läkemedelsindustrin och känner till marknadens behov. Denna magisterstudie har ett starkt fokus på tillämpning, och du kommer att tillbringa mycket tid i våra toppmoderna laboratorier. Programmet har en internationell känsla från början och allt innehåll lärs på engelska, vilket ger dig ytterligare en fördel.

Campus: Idstein

Vår personliga lärande atmosfär, med små studiegrupper och individuell tillsyn av våra erfarna föreläsare, kommer att visa sig mycket fördelaktigt. Programmet är strukturerat för att tillgodose dina behov. Den första terminen kommer att spenderas på föreläsningar och tillämpa din specialistkunskap i laboratoriet. Under andra terminen kommer du att koncentrera dig bara på din magisteruppsats. Om du vill kan du också skriva din avhandling utomlands - vi har kontakter runt om i världen och hjälper dig gärna.

Arbetar mot imorgon idag

Potentiella karriärer

Efter att ha analyserat molekyler och undersökta biologiska processer har utexaminerade av vår magisterprogram en rad potentiella karriärer. Din nyförvärvade förmåga att förstå hela analysprocessen kommer att göra dig till en eftertraktad expert på många områden - till exempel med företag inom kemi- och läkemedelsindustrin, bioteknikföretag, offentliga myndigheter, analys- och forskningsinstitut samt tillverkare av analytiska enheter . Potentiella roller inkluderar:

  • Forskningsassistent / forskningschef hos ett privat företag (efter avslutad doktorsavhandling)
  • Produkt- och försäljningsexpert för analytiska enheter
  • Projektledare
  • Kvalitetskontrollchef hos ett privat företag
  • Forskare av grundvetenskap vid ett offentligt institut
  • Ledamot / personal vid en tillsynsmyndighet

Praktiskt fokus

I många praktiska faser i laboratoriet arbetar du självständigt med olika projekt och får erfarenhet av att arbeta med moderna analytiska enheter. Studiet avrundas genom fallstudier och utflykter till företag inom läkemedels- och bioanalysindustrin med integrerade verkstäder. Detta hjälper dig att hitta inte bara ett lämpligt ämne utan även potentiella företagspartner för din slutliga masterprov.

Ytterligare kvalifikationer

Medan vi inte har rätt att sköta doktorander arbetar vi med många partneruniversiteter i Tyskland och utomlands för att hjälpa studenter att vinna doktorsexamen. En stor del av våra studenter går vidare till doktorsexamen vid tyska och internationella universitet. Dina studier kommer att öppna potentiella karriärer inom företag, undervisning och forskning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Läs mer

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Läs mindre
Idstein , Frankfurt , Köln , berlin , Munich , Wiesbaden , Hamburg + 6 Mer Mindre