Bioanalytisk kemi och farmaceutisk analys (M.Sc.) Deltid

Allmänt

5 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Är du en kandidatexamen eller en kandidatexamen som bedriver karriär? Vill du utveckla dina färdigheter och fördjupa din kunskap om vissa områden? Om du är intresserad av analytisk kemi, bioanalytik, biovetenskap, forskning eller kvalitetssäkring, är vår masters studieprogram inom bioanalytisk kemi och farmaceutisk analys det perfekta valet. Detta program ger dig möjlighet att tjäna värdefulla ytterligare kvalifikationer tillsammans med ditt jobb på bara ett och ett halvt år samtidigt som du förbättrar din engelska.

En deltidsmästare på bara 18 månader

Baserat på din tidigare erfarenhet har du bestämt dig för att ägna din karriär till analys och forskning. Du vet vad du vill och vi kan ge dig de färdigheter du behöver.

Innehåll

Under programmet kommer du att expandera din kunskap om olika metoder och lära dig hur de kan appliceras, jämföras och utvärderas. Du kommer också att lära dig om viktiga juridiska krav som gäller utveckling, registrering, produktion och distribution av läkemedel. Kvalitetssäkringsåtgärder, inklusive för analysmetoder, utgör en annan viktig del av programmet.

Deltid

Närvaroperioderna, dvs föreläsningarna och de praktiska enheterna i laboratoriet, sprids över första och tredje terminen. Under andra terminen kommer du att koncentrera dig fullt på din magisteruppsats. Du behöver inte vara närvarande i Idstein. Om du har ett lämpligt ämne kan du också skriva din masters uppsats i ditt företag. Fördelen med ett deltidsprogram: Du kan tillämpa det du har lärt dig direkt i praktiken - och omvänt kan du använda våra lärare och dina medstudenter för att diskutera uppgifter i ditt dagliga yrkesliv och utveckla gemensamma lösningar på lösningar.

fördelar

Hochschule Fresenius - Högskolan för tillämpad vetenskap är den perfekta platsen att kombinera dina studier och karriär. Vi tillhandahåller olika kommunikationskanaler som låter dig prata med dina föreläsare och när som helst hämta föreläsningar. Kontakt timmar är utformade för att passa människor i jobbet. Vårt studieprogram är ett av få få att kombinera nyckelinnehåll och praktiska erfarenheter inom detta specialområde och undervisas enbart på engelska. Alla aspekter av programmet är relaterade till professionell praxis.

inriktningar

Vi anser att det är oerhört viktigt att skräddarsy föreläsningsinnehållet till de senaste kraven och frågorna som ställs av analytiska vetenskaper. Föreläsningar omfattar ämnen som biologisk farmakologisk proteinkarakterisering, proteomik, farmakologi och rättsmedicinsk analys och använder nuvarande exempel från forskning och utveckling för att hjälpa förståelsen.

Campus: Idstein

Du kommer att dra nytta av den personliga lärmiljön, som kännetecknas av samarbetet i små grupper och det individuella stödet av våra erfarna föreläsare. Uppmätt av det lediga laboratoriet utrymme, är Hochschule Fresenius - Högskolan för tillämpad vetenskap i Idstein med sina toppmoderna laboratorier en av de bästa utrustade i Tyskland.

Arbetar mot imorgon idag

Potentiella karriärer

Att slutföra masterprogrammet kommer att förbättra dina karriärmöjligheter och ge nya möjligheter.

Kombinerad med din yrkeserfarenhet visar din magisterexamen att du är lämpad för högre uppgifter och kan hantera projekt och personal. Du kan också fokusera på nya uppgifter som tar ditt företag till nästa nivå - till exempel granska befintliga analysmetoder, etablera nya metoder och kvalitetsstyrning och försäkring. Du kommer också att vara kvalificerad för positioner hos forskningsinstitut och myndigheter.

Praktiskt fokus

Naturligtvis gör vi det lätt för deltidsstuderande att balansera sina studier och nuvarande anställning. Vi värdesätter laboratoriearbetet väldigt mycket på Hochschule Fresenius . Du kommer att använda och utvärdera analysmetoder. Studiekonceptet har utvecklats i nära samarbete med våra partners från kemi- och läkemedelsindustrin. Detta gör att du kan tillämpa allt du har lärt dig direkt till ditt vardagliga arbete, vilket gynnar både dig och din arbetsgivare.

Ytterligare kvalifikationer

Du har valt deltid alternativet för att förbättra dina karriärmöjligheter i din nuvarande arbetsmiljö eller att fokusera på ett nytt område för att ändra karriär. När du har slutfört masterprogrammet, har du fått 300 poäng, vilket gör att du är berättigad till ett doktorandprogram. Medan vi inte har rätt att ge doktorander, erbjuder våra partneruniversiteter lämpliga alternativ. Om du är intresserad, var god kontakta!

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Läs mer

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Läs mindre
Idstein , Frankfurt , Köln , berlin , Munich , Wiesbaden , Hamburg + 6 Mer Mindre