Bevarande Medicin (M VetSci, Pg Dip, Pg Cert, Pg Prof Dev - Online Lärande)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programbeskrivning

Conservation Medicine är ett etablerat fält som fortsätter att utvecklas när vi utvecklar vår förmåga att studera de komplexa relationerna och interaktionerna mellan djurhälsa, människors hälsa och ekosystemhälsa. Det framkom under 1990-talet som ett svar på behovet av en mer holistisk och tvärvetenskaplig strategi för bevarande av biologisk mångfald. Särskilt erkändes betydelsen av hälsa i många bevarandefrågor. Med grunden i principerna om bevarandebiologi ingår konserveringsmedicin bidrag från hälsovetenskap, ekologi och samhällsvetenskap. Det kan betraktas som tillämpningen av en hälsa på bevarandet av biologisk mångfald.

Detta program ger veterinärer med kompetens, kunskap och globala nätverk som krävs för att bli effektiva utövare av Conservation Medicine. Det är ett online-program och det flexibla och deltidsformatet gör det möjligt för deltagarna att uppnå en världsledande utmärkelse samtidigt som de upplever upptagna professionella och personliga åtaganden.

Lämpliga sökande kommer att vara kvalificerade veterinärer med intresse för bevarande, djurhälsa och ekologisk hälsa. Den är lämplig för veterinärer utan djurlivserfarenhet såväl som dem som arbetar i bevarande. Deltagarna kommer att få utökade karriärmöjligheter inom den akademiska världen, icke-statliga organisationer, statliga veterinär positioner och fångenskap eller frigående projekt bevarande djurliv, samt att bättre kunna driva utvecklingen av nya Pathways som detta område fortsätter att utvecklas som svar på komplexiteten i de bevarandeutmaningar vi står inför.

Online lärande

Som ett online-program tillåter det flexibla och deltidsformatet deltagarna att uppnå en världsklass utmärkelse samtidigt som de upplever upptagna professionella och personliga åtaganden. Vår online inlärningsteknik stöds av vår investering i vår digitala utbildningsenhet som har stor erfarenhet av pedagogik i dagens ålder av digital anslutning. De arbetar nära med lärarutbildningen för att leverera en helt interaktiv och prisbelönt erfarenhet som gör det möjligt för dig att kommunicera med vår högkvalificerade lärare från bekvämligheten i ditt eget hem eller på arbetsplatsen. I den nationella utbildningen för utbildad erfarenhet (2018) fick vi en 100% nöjd betyg från våra studenter som vi tror återspeglar kvaliteten på den erfarenhet vi strävar efter att tillhandahålla.

Våra online-studenter har inte bara tillgång till Edinburghs utmärkta resurser utan också blir en del av ett stödjande online-samhälle som samlar studenter och handledare från hela världen.

Undervisningen ger en blandning av teoretisk och praktisk utbildning för att skapa grunden för en karriär inom bevarande. En rad innovativa tekniker och tillvägagångssätt för undervisning används, inklusive onlineföreläsningar, fallstudier, diskussionsforum och personliga eller gruppaktiviteter. Deltagarna kommer att ha en unik möjlighet att lära av internationellt erkända specialister, både inom University of Edinburgh och från lokala och internationella organisationer.

Programstruktur

MVetSci Conservation Medicine-programmet levereras deltid av Online Learning (OL), över en maximal sexårsperiod.

Programmet är modulärt i struktur och erbjuder ett flexibelt studentcentrerat förhållningssätt till valet av kurser som studeras. Förutom de tre kärnkurser som anges för certifikatet kan du skräddarsy ditt urval av kurser som inte är kärnor i enlighet med dina behov, intressen och karriärambitioner. Dessa kurser kan väljas från ett antal program som erbjuds över Edinburghs universitet, vilket ger dig en mängd alternativ. Du måste fylla i ett tillräckligt antal studiepoäng som ska tilldelas certifikatet (60 hp), examensbeviset (120 hp) eller MSc (180 hp).

Du kan genomföra programmet genom intermittent studie (flexibel progressionsväg), tillfaller krediter inom en maximal tidsgräns på sex år för MVetSci. För studenter som vill studera för certifikatet är den maximala tidsperioden för detta 2 år och för de som också utför Diplom är den maximala tidsperioden för detta 4 år. Du har 12 månader att slutföra det slutliga skriftliga avhandlingselementet.

Sammanfattningsvis är tider för slutförandet följande:

  • Magister i veterinärvetenskap: 36-72 månader.
  • Postdoktorsexamen: 24-48 månader.
  • Postgraduate Certificate: 12-24 månader.

Postgraduate Professional Development

Postgraduate Professional Development (PPD) syftar till att arbeta yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper genom en forskarutbildningskurs, utan tid eller ekonomiskt engagemang för en fullständig mästare, doktorsexamen eller examensbevis.

Du kan ta högst 50 poäng värde av kurser under två år genom vårt PPD-system. Dessa ledde till en akademisk utmärkelse för akademin i Edinburgh. Alternativt, efter ett år att ta kurser, kan du välja att överföra dina krediter och fortsätta att studera mot en högre utmärkelse på ett Masters, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate program. Även om PPD-kurser har olika startdatum under ett år, kan du för närvarande bara starta ett Masters-, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate program i september månad. Varje tid som du spenderar PPD kommer att dras av från den tid du kommer att ha kvar för att slutföra ett master-, doktorsexamen eller examensbevisprogram.

Karriärmöjligheter

Akademiker kan räkna med att förbättra sina karriärmöjligheter inom den akademiska världen, forskning, statliga och icke-statliga organisationer och konsultföretag, statliga veterinär positioner och fångenskap eller frigående bevarande djurliv projekt, samt att bättre kunna driva utvecklingen av nya Pathways som detta fält fortsätter att utvecklas som svar på komplexiteten i de bevarandeutmaningar som vi står inför.

Ingångskrav

En brittisk examen, eller dess internationella motsvarighet, inom veterinärmedicin.

Engelska språkkrav

Alla sökande måste ha en av följande kvalifikationer som bevis på sin engelskspråkiga förmåga:

  • en grundutbildning eller masterexamen, som undervisades och bedömdes på engelska i ett majoritets engelsktalande land som definieras av brittiska visum och invandring
  • IELTS Akademisk: totalt 6,5 (minst 6,0 i varje modul)
  • TOEFL-iBT: totalt 92 (minst 20 i varje modul)
  • PTE (A): totalt 61 (minst 56 i varje avsnitt "Kommunikativa färdigheter"; avsnittet "Aktivera färdigheter" beaktas inte)
  • CAE och CPE: totalt 176 (minst 169 i varje modul)
  • Trinity ISE: ISE II med distinktioner i alla fyra komponenterna

Grader undervisade och bedömda på engelska måste vara högst tre år i början av ditt examensarbete. Språktester får inte vara mer än två år i början av ditt examensarbete.

Stipendier och finansiering

University of Edinburgh erbjuder ett litet antal stipendier till utestående kandidater. Dessa är mycket konkurrenskraftiga.

Brittiska statliga forskarutlåningen

Brittiska medborgare, personer med bosatt status och vissa EU-medborgare som inte är bosatta i Storbritannien kan vara berättigade till ett doktorandlån mot avgifter - och i vissa fall levnadskostnader.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Läs mindre