Bachelorapotek

Allmänt

Programbeskrivning

Vi skryter med ett direkt inträde (0-6) PharmD-program - ett av bara sju i landet. Det betyder att du är antagen till apoteksprogrammet första dagen. Ingen väntan, inga bågar, inga förnekningar efter att du har investerat i flera år av college-kurser. Du måste vara farmaceut i utbildning från det ögonblick du anländer till campus.

Större institutioner kan bara inte ge den individuella uppmärksamheten och möjligheten du hittar här. Du kommer att skilja dig från dina kamrater när du blir ett campus- och samhällshälsopartner som arbetar tillsammans med ONU HealthWise kliniska team som samlar samtal i läkemedels- och hälsovårdsinformationscentret och hjälper patienter att leva hälsosammare liv genom screening av hälsa och wellness. Du kan betjäna patienter i området via HealthWise Mobile Clinic eller på campus HealthWise Pharmacy. Du kan också ha möjlighet att hjälpa en professor med bidragsfinansierad forskning eller leda en apotekstudentorganisation - de möjligheter som är öppna för dig är verkligen otroliga!

På Raabe College of Pharmacy utbildar vi inte bara farmaceuter; vi utbildar medkännande vårdgivare och engagerade ledare. Efter examen har du förtroendet att bläsa nya spår och hjälpa människor på sätt du aldrig föreställt dig.

107035_10.jpg

Göra intryck

Vårt akademiska program är rigoröst. Förväntar dig att arbeta hårt och bli utmanad. Men det finns inget behov av stress - eftersom vi erbjuder en stödjande och icke-konkurrenskraftig miljö. Dina professorer, stipendiater och ONU studenter blir dina vänner och familj. De hjälper dig att lyckas och öppna dörrar för dig.

Hitta en match

Under år sex på apotekskolan deltar du i nio rotationer - som varar ungefär en månad - som ger dig en chans att utöva apotek i olika inställningar. Du kan fullfölja en rotation som du absolut älskar och upptäcka ett nytt apoteksområde. Du kanske är intresserad av att fortsätta lära dig som apotek bosatt - du kan gå in i "matchning" -processen. Under 2018 matchade ONU studenter 75 procent. Under den första omgången efter utbildningen för Postgraduate Year 1 (PGY1) var ONU trettonde i landet i totalt antal kandidater matchade. Matchade platser inkluderar Cleveland Clinic, Johns Hopkins Hospital, Nationwide Children's Hospital, Children's Healthcare i Atlanta och University of Wisconsin – Madison.

107034_7.jpg

Studentorganisationer

På College of Pharmacy har vi en mängd aktiva och prisbelönta studentorganisationer. Genom deltagande i en eller flera av dessa grupper har du möjlighet att nätverka, vara ledare, få livslånga vänner, få kunskap om ditt valda yrke, volontär, resa till regionala och nationella konferenser och mer. Klicka på rubrikerna nedan för att lära dig mer.

Academy of Managed Care Pharmacy

AMCP: s vision är hanterad vårdapotek som förbättrar vården för alla genom att ge medlemmarna möjlighet att tjäna samhället med hjälp av sunda medicinska principer och strategier för att förbättra vården för alla. Principer för hanterad vårdapotek är baserade på användning av vetenskapliga bevis för att uppnå hälsosamma resultat samtidigt som man utnyttjar de pengar som används på mediciner och deras hantering bäst.

American Society of Consultant Pharmacists

ASCP: s uppdrag för studentorganisationen är att utbilda medlemmar i geriatrisk farmakoterapi och de unika medicintrelaterade behoven hos äldre och långtidsvårdare. Vi är den första ONU organisationen som inkluderar både apotek och affärsföretag. Uppsökande och samhällstjänster är främst inriktade på artritutbildning. Studentkapitelmedlemskapet är endast $ 20 per år. Praktikplatser, bostäder och rotationer är tillgängliga för ASCP-medlemmar.

APhA Academy of Students of Pharmacy

American Pharmaceutical Association (APhA) är den nationella professionella organisationen för alla farmaceuter. Apotekstudenten är representerad i APhA genom Academy of Students of Pharmacy (ASP), varför den vanligaste beteckningen vid ONU är att hänvisa till detta medlemskap som att vara i ASP. Dessutom kommer medlemskap i APhA, medan en student vid ONU , också inkluderar medlemskap i Ohio Pharmacists Association. Medlemskapet är öppet för alla studenter som är inskrivna i College of Pharmacy. Organisationen har regelbundna möten två gånger i veckan och sponsrar talare och hälsoprofessionella program som blodtryckscreening och medvetenhet om giftförebyggande. APhA publicerar en månadstidning under titeln American Pharmacy.

Christian Pharmacists Fellowship International

Christian Pharmacists Fellowship International (CPFI) är ett världsomspännande, interdenominational ministerium för individer som arbetar inom alla områden inom läkemedelsservice och praktik. Vi välkomnar alla kristna apoteksledare - om du är någon som har ett stort intresse för apoteksvärlden så är CPFI åt dig! CPFI är värd för flera talare varje termin som delar sina apotekupplevelser för att främja tillväxt hos medlemmar som kristna, apotekare och människor.

Medicinal Herb Club

Klubbens främsta syfte är att lära medlemmar och samhället om korrekt användning av medicinalväxter. Klubben träffas två gånger varje månad. Ett möte ägnas åt diskussionen om en specifik medicinalväxt och dess olika aktiviteter, som innehåller information om hur mycket som är känt och hur omfattande forskningen har varit för att studera den anläggningens verksamhet. Det andra månatliga mötet är ett projektmöte där medlemmarna lär sig hur man odlar en växt och hur man förbereder den anläggningen för en viss användning (till exempel att göra en fjäderfä för att placera på ett ytsår). Medicinal Herb Club hjälper också till att upprätthålla universitetets fyra campus örtträdgårdar.

National Community Pharmacist Association

NCPA är National Community Pharmacist Association som representerar oberoende apotekspraxis. NCPA erbjuder sina medlemmar värdefull information om affärsverksamhet och praktik för oberoende apotek, den senaste utvecklingen av lagar och förordningar som påverkar apotekspraxis, praktiska verktyg som kan användas i vardagspraxis och en möjlighet att utöka sina nätverk av apotekskollegor. Studentmedlemskap är öppet för alla studenter som är inskrivna på College of Pharmacy. Organisationen har månatliga möten, ofta inklusive inbjudna talare. NCPA Studentkapitel ger tillbaka till sina samhällen genom samhällstjänst. Medlemmar uppmuntras att delta i NCPA på nationell nivå utöver studentkapitlet.

Personaliserad medicinsk koalition

Syftet med detta ONU student PMC-kapitel är att främja utveckling och medvetenhet om personlig medicin både pedagogiskt och professionellt. Organisationen består av sex avsnitt baserade på PMC-dokumentet ”Fallet för personlig medicin”: teknik, regleringspolicy, betalning, hälsoteknik, genetisk icke-diskriminering och medicinsk utbildning.

Apotekrådet

Pharmacy Student Council är en grupp valda studenter som representerar sina olika klasser inom College of Pharmacy och inkluderar också en apotekssenator som fungerar i University Student Senate. Rådet fungerar som ett samband mellan studenter och förvaltningar, fakulteten och personal om frågor som påverkar Pharmacy College. Det fungerar också som ett förenande råd för de olika apotekorganisationerna. Den väljer eller utser alla studentmedlemmar som tjänar i högskolankommittéer, t.ex. läroplanskommittén. Rådet har sponsrat Pharmacy High School Day på campus under de senaste åren, en läkemedelsmässa under Pharmacy Week, examen av studenternas sammansatta bild och den årliga Pharmacy Picnic.

Psykiatriska och neurologiska farmaceuter

Det primära syftet med denna grupp är att öka medvetenheten om mental hälsa och missbruk inte bara på campus utan också i Ada och de omgivande samhällena. CPNP träffas varje månad för att höra från talare som är erfarna farmaceuter, psykologer och utbildade pedagoger från National Alliance on Mental Illness (NAMI). CPNP har också samarbetat med andra apotekorganisationer på campus för att planera en årlig vecka för mental hälsa varje april.

Student National Pharmaceutical Association

SNPhA är en utbildningstjänstförening för apotekstudenter som är oroliga för apotek och hälsorelaterade frågor och den fattiga minoritetsrepresentationen inom apotek och andra hälsorelaterade yrken. Syftet med SNPhA är att planera, organisera, koordinera och genomföra program inriktade på förbättring för samhällets hälsa, utbildning och social miljö. National Pharmaceutical Association är moderorganisationen för SNPhA. SNPhA har följande initiativ: HIV / AIDS Initiative - "Kom ihåg bandet", Power to End Stroke, Chronic Kidney Disease Initiative - "KEEPSAKE," Clinical Skills Competition, Lagstiftning / Voting / Immigration Initiative, Operation Immunization, Clinical Disease Initiative, and Diabetesinitiativ.

Student Society of Health-System Pharmacists

SSHP ger eleverna en möjlighet att bli kunniga om apotekspraxis i vårdinställningarna. För att göra detta tillhandahåller SSHP information via högtalare och program för att ge karriärriktning för apotekspraxis i vårdinställningarna. Medlemmar uppmuntras att delta i lokala, statliga och nationella organisationer både som student och vid examen.

Kappa Epsilon

Kappa Epsilon är ett professionellt brödraskap för kvinnor inom apotek. På ONU strävar Kappa Epsilon för att förena kvinnor i apotek och att stimulera en önskan om hög skolastisk prestation. För att vara behörig måste du ha andraårsstånd. Kappa Epsilon främjar apoteksyrket genom att ha olika professionella projekt, inklusive utbildningsföreställningar för giftförebyggande, blindskärmskliniker, CPR-utbildning och en rad gästtalare.

Kappa Psi

Kappa Psi bedriver en broderlig organisation som är ömsesidigt gynnsam för medlemmarna när det gäller att främja apoteksyrket - pedagogiskt, broderligt och socialt; sträva efter att införa industri, nykterhet, stipendium och höga ideal och att främja stipendium och läkemedelsforskning.

Phi Lambda Sigma

Phi Lambda Sigma är ett hederssamhälle för apotekstudenter. Medlemmar måste väljas av sina kamrater och måste visa ledarskap.

Rho Chi

Rho Chi är ett nationellt apoteks hederssamhälle. Det är öppet för alla studenter i de övre 20% av sin klass, med minst ett B-genomsnitt, och som har slutfört minst 70% av det skolastiska arbete som gäller för en apoteksexamen.

107039_12.jpg

Slutspel: En uppfyllande karriär

Våra kandidater gör en skillnad över hela världen. Kolla in var våra akademiker har hamnat.

126475_logos04.png

107030_1.jpg

Tänk framgång

Megan Keller PharmD '11

"Jag älskar det och det finns ingen annanstans jag hellre vill vara," säger hon. ”Det är oerhört spännande att vara i framkant inom medicin och apotek. Jag är verkligen tacksam för mina ONU-upplevelser, både inom och utanför klassrummet. Det krävs en speciell miljö för att låta eleverna växa, mogna och lyckas. ”

Megan Keller, PharmD '11, hjälper till att omdefiniera farmaceutens roll i sjukvården och hon älskar varje minut. Keller är chef för kliniska apotekstjänster på Doctors Hospital Family Practice i Grove City, Ohio - ett utbildningsprogram för familjemedicin för osteopatiska läkare. Hennes roll är att integrera läkemedelskompetens i den totala vården som ges till patienter. Hon åtföljer de medicinska invånarna på möten, guidar dem i läkemedelsval, svarar på sina medicinska frågor och håller månatliga föreläsningar. Hon arbetar också direkt med patienter för att underlätta läkning. Hon hjälper patienter att hantera sina sjukdomstillstånd, granskar deras mediciner för negativa interaktioner och utbildar dem om sina mediciner.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Läs mer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Läs mindre