Kandidat i ortopedisk teknik

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kommer september 2021!


Är du fascinerad av människokroppen och av innovativ teknik? Vill du påverka patienternas liv? Läs sedan vidare!

Ortopedtekniker hjälper människor att röra sig, träna eller rehabilitera genom att skapa verktyg som är anpassade till patientens behov. Du lär dig vilka verktyg som kan ta över vissa funktioner, bygga på en solid teoretisk kunskap om människans kropps anatomi och patologi.

Lär dig av expertlärare, som alla har sin egen specialitet och ofta arbetar i fältet. Öva alla relaterade färdigheter, kombinera traditionell teknik med ny teknik och högteknologiska material. Gå ner för att arbeta i våra senaste praktiska eller kliniska workshops eller göra forskning i MOBILAB, vår multidisciplinära forskningsanläggning. Få en känsla för fältet under företagsbesök och lämna ditt märke under praktikplatser på andra och tredje året.

Detta ortopediska teknikprogram är ett unikt ISPO-ackrediterat program. WHO beräknade nyligen att det finns en global brist på inte mindre än 350 000 P&O-proffs.

Som ortopedisk (skon) teknolog är du expert på att mäta, designa, tillverka och installera hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar. Du letar efter den mest lämpliga lösningen för kundens behov, vare sig de är en idrottsman eller en rehabiliterande patient. Du kommer att spela en rådgivande roll, i ett tvärvetenskapligt team, i skapandet och implementeringen av din klients (sko) tekniska hjälpmedel.

 • Du är fascinerad av människor och människokroppen.
 • Du är fascinerad av teknik.
 • Du vill använda teknik för att hjälpa människor.
 • Du vill göra detta genom att tillhandahålla eller skapa ett optimalt verktyg.
 • Du lär dig hur en hälsosam människokropp fungerar.
 • Du lär dig vad som händer när vissa avvikelser uppstår och när vissa muskelgrupper misslyckas.
 • Du kommer att lära dig att mäta dina klasskamrater och personer med funktionsnedsättningar för att passa (sko) tekniska hjälpmedel.
 • Du kommer att lära dig att bygga och skapa optimala (sko) tekniska hjälpmedel

Male orthotic technician engineer designs personalised leg castThisisEngineering RAEng / Unsplash

Översikt

Fas 1

Vi arbetar för närvarande med en ny läroplan. Så snart detta är klart visas det här.

Fas 2

Vi arbetar för närvarande med en ny läroplan. Så snart detta är klart visas det här.

Fas 3

Vi arbetar för närvarande med en ny läroplan. Så snart detta är klart visas det här.

Praktik

Från första dagen kommer du i kontakt med ditt framtida karriärområde. Eftersom de flesta av dina lärare för närvarande också arbetar inom detta område, kan de hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen.

Personlig coaching

Från och med det första året erbjuder detta program en kurs i professionell utveckling som omfattar tre huvudämnen: personlig utveckling, professionalisering och entreprenörskap.

Under det första året kommer vi främst att fokusera på personlig utveckling genom att vägleda dig genom studieprocessen. I små grupper bestämmer du vad du behöver för att lyckas med detta studieprogram. Detta kan göras under övervakning av studenter i en senare fas av programmet eller som ett återkopplingsmoment efter tentamen.

PAL-assistenser (Peer Assisted Learning) organiseras regelbundet. Under dessa sessioner kan elever i den första fasen be om hjälp från studenter i den andra och / eller tredje fasen, vilket ger dig extra stöd för att förbättra dina studiemetoder.

Under dessa PAL-sessioner är olika aktiviteter möjliga: jämföra anteckningar, genomföra övningar tillsammans, granska nyckelbegrepp, arbeta tillsammans och ha diskussioner.

Gå internationellt

Vi stannar inte bara i Belgien. Det är viktigt att du också vet vad som händer internationellt inom ortopedi, så att vi regelbundet tar dig till konferenser och besök på ortopediska företag hemma och utomlands. Vi besöker till exempel den tvååriga mässan i Leipzig för att se den senaste tekniken från företag över hela världen.

Från och med fas 1, uppmuntrar vi dig att läsa och även undersöka ämnesspecifik teknik på ett annat språk. Varje år bjuder vi utländska yrkesmän till att prata om deras praxis och kompetensområde.

Kort program

Om du har en magisterexamen i rehabiliteringsvetenskap och fysioterapi, en kandidatexamen i podologi, en kandidatexamen i arbetsterapi eller en magisterexamen i farmaceutiska vetenskaper, får du ett fast undantagspaket. På grund av de många timmarna med praktik och praktik som är involverade i detta program är ett förkortat studieprogram inte möjligt, men det stora paketet med undantag lämnar tillräckligt med utrymme för att kombinera arbete och studier.

Med ett annat examensbevis eller tidigare förvärvade högskolepoäng kan du ansöka om undantag och en flexibel, skräddarsydd kurs kan ordnas.

Om du vill kombinera dina studier med professionell sport, arbete eller familj kan du välja ett flexibelt, skräddarsytt program. Tillsammans med din studiehandledare kan du skapa ett hanterbart program som till exempel låter dig sprida dina studier över mer än tre år.

Efter studenten

Börja jobba

 • Leverantör i ett (sko) ortopediskt teknikföretag
 • En representant för ett (internationellt) ortopediskt teknikföretag
 • Egenföretagare
 • Hemvård butik
 • Hjälp till att utveckla nya (sko) ortopediska hjälpmedel
 • Forskning inom (sko) ortopedi

antagning

EES-kandidater

Ansökningsförfarande
 1. Ansök online: skicka in en online-ansökan.
 2. Filbedömning (+ - 2 veckor) & Skicka in underlagsdokument (om du inte redan har lämnat alla nödvändiga dokument).
 3. Om godkänd, kommer du att få ett antagningsbrev.
 4. Registrera online.
 5. Börja ditt studentliv!
Förkunskapskrav
 • Diplomkrav:
  Om du är kvalificerad att starta ett motsvarande program i högre utbildning i det land där du avslutade din gymnasieutbildning, är du kvalificerad för antagning till Thomas More. Ytterligare krav kan ställas för kandidater med ett examensbevis som erhållits i en icke-EES-medlemsstat.
 • Språkkrav:
  du måste vara rimligt skicklig på att tala och skriva engelska (nivå B2, europeisk ramverk).
 • Ytterligare krav för förkortade program och doktorander:
  De som ansöker om våra förkortade program och doktorander kommer att ha några extra krav för att uppfylla utöver standardkraven för examensbevis och språk. Kontrollera programmets hemsida för att hitta detaljerad information om kraven samt kontaktinformationen för programchefen. Tveka inte att nå ut om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp.

Kandidater utanför EES

Ansökningsförfarande
 1. Ansök online: skicka in en online-ansökan.
 2. Filbedömning (+ - 2 veckor) & skicka in underlag (om du inte redan har lämnat alla nödvändiga dokument).
 3. Om godkänd, betala undervisningsavgiften för 1 termin.
 4. Få digitalt registreringscertifikat
 5. Ansök om studentvisum.
 6. Registrera online.
 7. Börja ditt studentliv!
Förkunskapskrav
 • Diplomkrav:
  Om du är kvalificerad att starta ett motsvarande program i högre utbildning i det land där du avslutade din gymnasieutbildning, är du kvalificerad för antagning till Thomas More. Ytterligare krav kan ställas för kandidater med ett examensbevis som erhållits i en medlemsstat utanför EES.
 • Språkkrav:
  du måste vara rimligt skicklig på att tala och skriva engelska (nivå B2, europeisk ramverk).
 • Ytterligare krav för förkortade program och doktorander:
  De som ansöker om våra förkortade program och doktorander kommer att ha några extra krav för att uppfylla utöver standardkraven för examensbevis och språk. Kontrollera programmets hemsida för att hitta detaljerad information om kraven samt kontaktinformationen för programchefen. Tveka inte att nå ut om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp.

Immigration och visum i Belgien

 • Studenter som kommer från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Monaco eller Schweiz kan anmäla sig till en grundutbildning i Belgien utan studentvisum.
 • Alla andra studenter måste ansöka om visum innan de kommer till Belgien. Du kan ansöka på det belgiska konsulatet eller ambassaden i ditt land eller i det land där du lagligen bor.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Welcome to the international website of Thomas More! Thomas More is the largest university of applied sciences in Flanders, offering over 31 Dutch-taught and 5 English-taught bachelor degree programs ... Läs mer

Welcome to the international website of Thomas More! Thomas More is the largest university of applied sciences in Flanders, offering over 31 Dutch-taught and 5 English-taught bachelor degree programs in the province of Antwerp. Next to that, Thomas More offers exchange programs in English, for students from partner universities. Läs mindre
Mechelen , Geel , Sint-Katelijne-Waver + 2 Mer Mindre