Bachelor i apoteket (heder) IHPC

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Examensöversikt

 • Studera på ett av de fem bästa universiteten för nationell sysselsättning, studenttillfredsställelse och undervisningskvalitet i Apoteket (1).
 • Lär dig från ett universitet som har långt över världs standardforskning inom farmakologi och farmaceutiska vetenskaper (2).
 • Studie i UniSA: s nya 247 miljoner US-state-of-the-art UniSA Cancer Research Institute.
  Lär dig i vår campus, specialbyggda apotekslaboratorier och apotekspraxis.
 • Dra nytta av våra branschförbindelser och starka kopplingar till internationellt kända forskarkoncentrationer.
 • Få erfarenhet av yrkesutövning när du slutför placeringar i samhälls- och sjukhusapotek.
 • Dra nytta av över 50 års erfarenhet av apotekets utbildning.
 • Få två kvalifikationer med bara ett extra studieår när du fyller Australiens enda dubbla examen inom apotek och farmaceutisk vetenskap.
 • UniSA erbjuder South Australia enda apotek grad och är ett av fyra universitet i Australien att vara medlem i den prestigefyllda National Alliance for Pharmacy Education (NAPE).

(1) QILT: Examensarbeten Undersökning Kursundersökning Frågeformulär 2016-18 - Heltidsanställning, Övergripande Nöjdhet och Undervisningskvalitetsindikatorer (Grundutbildning). Endast universitet som är etablerade i SA.
(2) 2018 Excellence in Research for Australia (ERA)

Snapshot

Med inbyggda läroanläggningar på campus, internationellt erkänd lärare och starka professionella och kliniska kontakter med industrin, är vi valet för ambitiösa apoteksstudenter.

Våra på campusanläggningar inkluderar ett apotekslaboratorium där du får praktisk erfarenhet av biologiska, kemiska och farmaceutiska vetenskaper, utvecklar de färdigheter som behövs för etisk apotekspraxis i ett utvecklande hälsosystem. Du kommer också att dra nytta av vår nya apotekspraktisutrymme där du kommer att lära dig att skicka ut läkemedel, rådgöra med patienter och utveckla de kliniska servicefärdigheter som behövs för dagens apotekspraxis.

Huvudfokus på denna examen är:

 • biologiska, kemiska och farmaceutiska vetenskaper
 • förbereda, studera och övervaka läkemedel och deras användning
 • tillhandahålla pesonaliserad läkemedelsinformation och rådgivning för patienter
 • etisk apotekspraxis
 • forskningsmetoder
 • prövning och reglering av läkemedel
 • universitet anordnade kliniska placeringar över hela samhället och sjukhusapotekssektorerna

Som hedersstudent kommer du att utveckla avancerade färdigheter inom forskning, med inriktning på ett specialiserat område inom apotek och relaterad vetenskap.

Du kan också få möjlighet att gå in i en dubbel examen med en kandidatexamen (heder), kandidatexamen för farmaceutisk vetenskap med bara ett extra studieår. För att vara kvalificerad måste du få ett betygsgenomsnitt (GPA) på 5 eller mer i ditt andra år.

Vad du behöver

Studenter som bedriver verksamhet där interaktion med patienter / allmänhet krävs för sin examen, såsom fält eller kliniska placeringar / besök och i universitetskliniker och gym, måste visa att de uppfyller obligatoriska villkor för förläggning. Dessa inkluderar kriminalhistorisk clearance, barnrelaterad sysselsättningstillstånd och immuniseringskrav. Besök den kliniska placeringsenheten för information om nyckelkrav och för att få tillgång till de fullständiga elevkontrolllistorna.

Alla studenter som är inskrivna i ett program som leder till professionell registrering måste vara registrerade hos den nationella styrelsen. Registreringsprocessen genomförs av Australian Health Practitioner Regulation Agency (AHPRA) där universitetet meddelar AHPRA efter inskrivning i programmet.

Vad du lär dig

Denna hedersexamen kommer att utrusta dig med den kunskap, färdigheter och praktiska kompetens som behövs för att starta en karriär inom det ständigt föränderliga området apotek.

Som hedersstudent finns det också ett starkt fokus på forskning, och du kommer att examinera med de färdigheter som krävs för att genomföra och förvalta forskningsprojekt i en hälsorelaterad miljö.

Under de första två åren ska du studera:

 • biologiska, kemiska och farmaceutiska vetenskaper
 • etisk apotekspraxis
 • vanliga sjukdomar och droger som behövs för att behandla dem

Under det tredje och fjärde året studerar du:

 • farmakoterapi
 • kliniska beslutsfattande principer
 • forskningsmetoder
 • trialing och reglering av läkemedel
 • avancerad apotekspraxis

Under det fjärde året kommer du också att slutföra professionella placeringar i samhälls- och sjukhusbaserade apoteksinställningar, med möjligheter till landsbygd och internationella erfarenheter.

Varför Bachelor i Farmaci (heder)

Examensarbete med en hedersexamen kommer att sätta dig ifrån publiken, se till att du har en konkurrensförmåga och är redo för en karriär inom industri, forskning eller vidare forskarutbildning.

Vi erbjuder ett avancerat apotekslaboratorium för att utveckla kompetens inom läkemedelsutveckling och läkemedelsvetenskap samt ett apotekspraktisum där du kommer att utveckla klinisk och professionell kompetens och lära dig de viktiga kommunikationsförmågor som behövs vid hantering av patienter . Sviten använder integrerad informationsteknik och digitala plattformar för att förbereda dig för framtiden för apotekspraxis.

Din karriär

För att bli framgångsrik som apotekare behöver du ha intresse för hälsa och välbefinnande hos individer och samhället. Du måste också ha intresse för fysik och erkänna samhällsvetenskapens betydelse i utvecklingen av en hälsovårdspersonal. Möjligheten att arbeta utan tillsyn och med hög noggrannhet är viktigt, liksom en vilja att utveckla problemlösning på hög nivå.

Dessutom bör du motiveras för att ta på sig en intellektuell utmaning, ha en önskan att få specialkunskap i din disciplin och ett starkt intresse för forskning. Du måste vara noggrann, exakt och resultatdriven och ha exceptionella kommunikationsförmåga för att hantera patienter.

Med nya läkemedelsutvecklingar och förbättrad terapeutisk utveckling har apotekare fler karriärmöjligheter än någonsin tidigare, vilket är bra nyheter för kandidater.

Apotekare får anställning i:

 • sjukhus
 • apotek
 • samhällstjänst
 • åldersvård inställningar
 • tillsynsmyndigheter
 • komprimering eller kritisk vård
 • infektionssjukdomstjänster
 • akademia och forskning

Som hedersstudent kan du också välja att bedriva en karriär inom forskning - akademiker med hedersexamen är mycket eftertraktade av potentiella arbetsgivare, särskilt inom universitet och forskningsinstitutioner.

Kandidatkandidaten kvalificerar eleverna för registrering som apotekare, men för att bli praktiserande apotekare, måste du genomföra Pharmacy Intern Training Program på UniSA eller annan institution. Andra postgraduate möjligheter inkluderar det kliniska masterprogrammet.

Real World Connections

Våra starka länkar med forskning innebär att du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna branschfolk, prisbelönta forskare och välrenommerade akademiker. Det här är ett utmärkt tillfälle för dig att bygga viktiga relationer och nätverk, vilket kan vara avgörande för din karriärutveckling efter examen.

Vi är värd för vanliga högskoleövergripande arbetsklasslärare och sysselsättningsutställningar samt alumni-evenemang i Australien och utomlands.

Professionell ackreditering och erkännande

Programmet är ackrediterat med Australian Pharmac Council.

Framgångsrikt genomförande av programmet uppfyller de akademiska kraven för registrering som apotekare hos Apotekskommittén i Australien. Behörighet för registrering bestäms av Australiens apotekskommitté och innehåller en lämpligt erkänd och lämplig period av övervakad utbildning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous.

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous. Läs mindre
Adelaide , Adelaide , Adelaide , Adelaide + 3 Mer Mindre