Bachelor of Science i omvårdnad

Allmänt

Programbeskrivning

Den Bachelor of Science i omvårdnad Läroplanen är utformad för att göra sjuksköterskeutbildningen relevant för de nationella utvecklingsmål och att förbereda studenterna för ett yrke som fungerar som en viktig del i landets hälsosystem. I enlighet med de riktlinjer och normer för omvårdnad Utbildning, 1984, syftar läroplanen för att producera en fullt fungerande sjuksköterska.

Forskar måste vara en som har: - (1) utvecklat en känslig medvetenhet om hälso-samhällets behov, samt ett engagemang för att lindra medföljande problem som uppstår därav, - (2) förvärvat nödvändiga färdigheter, kunskaper och attityder till att främja hälsa, förebygga sjukdom, återställa hälsa och lindra lidande, och - (3) utvecklat en forsknings inställning med hjälp av omvårdnadsprocessen. En sådan inställning bland annat leda till att utnyttjandet av forskningsresultat.

Omvårdnad är en vårdande disciplin som hjälper personen att hantera sina behov och problem. Använda omvårdnadsprocessen, detta uppnås genom oberoende praktik i samarbete med andra discipliner som syftar till att främja och återställa hälsa, förebygga ohälsa och lindra mänskligt lidande. Miljö omfattar de materiella och immateriella förhållanden som påverkar personens livskvalitet.

Hälsa är den dynamiska processen att bli den person man vill vara och samtidigt upprätthålla idealen om kristen tro över en livslängd. Omvårdnad Utbildning är en holistisk disciplin som underlättar person förvärv av attityder, kunskap och färdigheter mot professionell sjukvårdspraxis och en kristen livskvalitet.

Den Utövare i omvårdnad är en person som har förvärvat attityder, kunskap och färdigheter för att ständigt reagera konstruktivt på de förändrade behoven i yrket, hälso-och sjukvården och samhället.

Studentexamen programmet syftar till att utveckla eleverna att bli väl avvägda och välanpassade behoven i samhället, landet och världen. Det syftar också till att förbereda dem för ett effektivt och personligt tillfredsställande service som sjuksköterska generalist och ge dem en grund för forskarutbildning.

Eleverna lär sig att tillämpa teorier och principer i omvårdnad vid Silliman University Medical Center och Negros Oriental Provincial Hospital. För praktik på landsbygden och gemenskap hälsa omvårdnad, tjänar de på närliggande lantliga vård-enheter och i Dumaguete City Health Department. Dessutom College begagnar av anläggningarna i IPHO Psychiatric Extension Ward för psykiatrisk omvårdnad erfarenhet, Looc grundskola, Cantile grundskola och SU grundskola för skol omvårdnad.

Senast uppdaterad Jan 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Silliman University is a melting pot of cultures and religions. Of its overall population of more than 9,000, over 300 are international students from 23 different countries.

Silliman University is a melting pot of cultures and religions. Of its overall population of more than 9,000, over 300 are international students from 23 different countries. Läs mindre